A HKK legjobb lapjai (2014 auguszus)

Lezártuk a szavazást, és kisorsoltuk az ajándék Zén kiegészítőket is. Lássuk a végeredményt!

Egy héten át szavazhattatok az általatok legjobbnak vélt HKK lapokra, végül pedig nem kevesebb mint 55 érvényes toplista futott be, amivel rendkívül elégedettek voltunk – ezúton is köszönjük mindenkinek, aki leadta a voksát!

Ígéretünkhöz híven kisorsoltunk 5 darab szabadon választott Zén kiegészítőt a szavazók között. A nyertesek: Bonyi G, gigasz, Zorallka, shinshei, Kitt. Nekik gratulálunk, nyereményüket a HKK Blog versenyén, illetve postán vehetik át, utóbbi esetben kérjük küldjetek egy mailt a hkkblog@gmail.com címre!

A szavazatokat a szokásos módon összesítettük: az első helyezett 10 pontot kapott, a második 9-et, a harmadik 8-at, és így tovább, egészen a tizedik helyezett 1 pontjáig. Miután ezúttal akár 20 lapot is lehetett írni, ezért a 11-20. helyezetteket is 1-1 ponttal jutalmaztuk, így biztosítva, hogy ne legyen óriási szakadék az egyes lapok között, és kevésbé torz eredményt kapjunk.

Az így keletkezett pontszámot ezután elosztottuk a szavazók számával, így egy olyan átlagot kapunk, melynek segítségével összehasonlíthatóvá válik a végeredmény a korábbiakkal – legutóbb tavaly júniusban közöltünk hasonló listát. Íme az élmezőny:

A HKK legjobb lapjai – 2014 augusztus

kyorg_tudas1. Kyorg tudás (8.64)
2. Techiánaflux (6.76)
3. Földanya ereje (4.18)
4. Szánalmas teknős (4.16)
5. Az erős ereje (3.35)
6. Cselvetés (2.98)
7. Kasztroplanáris stigma (2.40)
8. Univerzális megoldás (2.16)
9. Solisar aurája (2.07)
10. Előnyös üzlet (1.75)
11. Nil herceg dalnoka (1.45)
12. Térszaggatás (1.45)
13. Életadó (1.18)
14. Trinigan manakonzervátora (0.98)
15. Aranyhal (0.75)
16. Zseniális teknős (0.71)
17. Fürge manó (0.64)
18. A lich élete (0.55)
19. A verekedők szétválasztása (0.40)
20. Torqan, a púpos (0.40)

Ahogyan az elmúlt néhány alkalommal mindig, úgy most is egy Fairlight lap végzett az élen – akárcsak egy éve, most is a Kyorg tudás. A pontátlaga ráadásul még a tavaly júniusinál is magasabb volt (+0.56), ami nem véletlen, hiszen az 55 szavazó közül 31 őt rakta az első helyre, és két kivétellel mindegyik listán szerepelt.

A második helyre egy újonc, a Techiánaflux ért oda, a harmadik pedig a Földanya ereje (+0.10) lett. Elmondható tehát, hogy három védekezéses lap került az első helyre, ami jól mutatja a képesség erejét.

A Kyorg tudáson és a Földanya erején kívül csupán három lap ragadt meg a top tízben tavalyhoz képest: ők Az erős ereje (-1.65), a Cselvetés (-3.67) és a Solisar aurája (-1.63). A kiszoruló ötösből (Nil herceg dalnoka, Molgan, Trinigan manakonzervátora, Életadó, Térszaggatás) négyen azonban rögtön ott sorakoznak a 11-14. helyen.

A legújabb kiegészítőből, a Világégésből 7 lap is bekerült a legjobb húszba.

A színek rangsora – 2014 augusztus

cselvetes1. Fairlight (3.15)
2. Sheran (1.87)
3. Elenios (1.59)
4. Raia (1.57)
5. Leah (0.49)
6. Tharr (0.43)
7. Chara-din (0.17)
8. Dornodon (0.09)
9. Rhatt (0.03)

Most is készítettünk rangsort a színekről, ahol az öt legjobban teljesítő lap átlagát vettük, az eredményt pedig itt is elosztottuk a szavazók számával.

Ezen összesítés alapján Fairlight továbbra is első, és bár átlaga valamelyest csökkent (-0.59), így is magasan kiemelkedik a mezőnyből. Őt követi – egymáshoz viszonylag szorosan – a két toplapjának hála egészen a második helyik előretörő Sheran (+0.95), a durván megerősödő Elenios (+1.51) és a rendre népszerű Raia (-0.27). Az ötödik helyen az elmúlt év nagy vesztese, Leah (-1.20) tanyázik, akit Tharr (-0.22) követ. A mezőnyt pedig – akárcsak egy éve – Chara-din (-0.14), Dornodon (+0.03) és Rhatt (-0.01) zárják, akik ezúttal is jóval kevesebb pontot kapartak össze, mint a többi isten.

A Világégés hatása a lapok erősorrendjére tehát jól látható, mint ahogy az is, hogy mely színek szorulnak jelenleg a leginkább erősítésre. Meglátjuk, hogy a novemberben érkező nagykiegészítő mennyire lesz képes változtatni ezen.

Csető Zsolt

14 thoughts on “A HKK legjobb lapjai (2014 auguszus)

 1. Rhattnál Bufa is fixen jobban teljesített az univval 😀 😀

  De szép is volt mikor még a szikráció birtokolta stabilan az 1. helyet… 😀

 2. Rhattra és dornodonra nagyon ráférne már egy erősítés. Rhattot kb. csak a ködös dekkek miat láttuk régen, de mióta van VH a köderdő is visszaszorult. Piros meg egyáltalán nincs kb. sehol.

 3. Azért engem az érdekelne, hogy miért van a Verekedők szétválasztása az emberek listáján ennyire előkelő helyen, nem értem.

 4. Azért érdemes lenne elgondolkodni a továbbiakban ezeken a védekezéses lapokon. Bubu nem győzi elégszer hangsúlyozni,hogy ne essünk a ló túloldalára(ne legyenek támadó lapok a védekezőkből),de sok mindent elárul a végeredmény.
  20-ből 7 VÉ-s lap…(35%) Pedig mindenki hogy szidta a kieget,hogy milyen gyenge…

 5. @Zorallka:

  Pici biztatásul, a tesztelések folyamán erre külön hangsúlyt fektettünk, és ki hol erősebben, hol gyengébben, de felszólalt az ügy érdekében! 🙂

 6. @zorallka:

  Attól még xar a kieg, hogy van a listára felkerült 7 lap is (ebből egy db igencsak elbaxott, alkotói szándéktól eltérően működik; érdekes módon míg más játéknál ez röviddel a felfedezését követően nerfet jelent, a hkk-nál semmi se történik jóformán…). Inkább ez arra mutat rá, ha ezek sem lennének benne el se lehetne adni… Amúgy az UR-ek azért egész pofásak a tartály kivételével.

  Amúgy a Fürge manónak és a Verekedőknek nem sok létjogosultsága van a listán, ezek inkább “kedvelt” lapok, mint valóban erősek vagy metagém-formálók.

  Amúgy Chara-din brutális erősítést kap, attól nem kell tartani, Rhatt is azért kap spoilergyanús kártyákat. Dornodonnak a koncepcióival vannak problémái.

 7. ez a kieg nem annyira egy komplex egységet alkotott mint az eddigiek, hanem a lukakat tömködte a kocepciókba. ezért van szerintem mindenkinek hiányérzete, de minden házra ráfér néha egy kis rework 🙂
  volt már valaha a hkk történetében ennyire változatos a top asztalok metája? én 2003 óta nem emlékszem rá, de javítsatok ki, ha tévedek. nincs tuti deck, nincs stabil meta, a lapok értéke eloszlott, és kiegyensúlyozódott ennek következtében, vagyis olcsóbban, versenyerősebb koncepciókat lehet teremteni
  ez persze az ősjátékosokat nem annyira dobja fel, a kontrollfanokat és az unkreatívakat mégkevésbé, hiszen (köszönhetően a blogversenyeknek is <3) nem érdemes kétszer ugyanazzal elindulni, viszont a kreatív, kezdő és újrakezdőknek pont, hogy kedvez a jelenlegi helyzet, talán jobban bentmaradnak, akik mostanában tévednek a játék közelébe, mert több a sikerélményük, és nem az van, hogy eltiporják a top deckek, inkább az, hogy lemakkol a hoki
  hungarian lucky game, vagy bimbó game, válasszatok 😀

 8. Visszajelzés: Szavazás – A kedvenc koncepciók nyomában | HKK Blog

 9. Visszajelzés: Szavazás – A HKK legjobb lapjai | HKK Blog

 10. Visszajelzés: A HKK legjobb lapjai (2016 március) | HKK Blog

 11. Visszajelzés: A HKK legjobb lapjai (2017 május) | HKK Blog

 12. Visszajelzés: A HKK legjobb lapjai (2019 augusztus) | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.