Hol tartunk most?

 Valamivel több, mint 1 hónappal ezelőtt írtunk róla, hogy az elkövetkező időszakban kiemelten fogunk foglalkozni a Nemzeti Bajnoksággal. Azóta jópár csepp víz lefolyt a Dunán. Nézzük, mennyivel lettünk okosabbak!

Ahogyan a pénteki cikkben is sugalmaztam, a hagyományos formátumot totálisan randomnak érzem. Ezt némileg aa_ketsegbeeses_hatalma versenyeredmények is igyekeznek alátámasztani, ugyanis egyedül az Arochos-os dal decknek sikerült két darab elsőséget behúznia (Beholderes amatőr, Dungeon-ös vegyes). A top 10 mezőnye nagyon változatosra sikeredett. Remélem a következő három hétben sikerül egyesülnöm az univerzummal, és megalkotni számotokra a tuti receptet. Amennyiben ez nem következne be, úgy a legjobban akkor jártok, ha egy számotokra kedves, és sokat forgatott összeállítással ugrotok neki a küzdelmeknek. A hiba ugyanis nem fér bele az ilyen kiegyenlített felhozatalban. Ezt tűnik alátámasztani a legutóbbi két budapesti verseny végeredménye is. Klujber Úrról mindenkinek a dal pakli jut eszébe, hiszen lényegében mindig ezt a paklit láthatjuk a kezében. Zsolti pedig az elmúlt 1-2 évben számtalan formátumon próbálkozott különböző alapokra helyezett börtönös paklijával. A hibázás elkerülése mellett nagy pluszt ad, ha versenykörnyezetben már felmértük a deckünk erejét. Ismerjük annak erősségeit, gyengeségeit, így a side-építésnél elkerülhetjük az olyan kellemetlen élményeket, mint amikor a verseny végére kiderül, hogy mindössze 5-8 lap bizonyult hasznosnak a 25-ös poolból.

A sokszínűséggel kapcsolatban jó öreg Yoghurt intelmei csenghetnek vissza, a klasszikus „koncentrálni, koncentrálni, brrr koncentrálni”. Egyrészt addigra már túl vagyunk egy hagyományos versenyen, másrészt az augusztusi hőség sem segít túlságosan. A kép itt is zarknod_bilincsemeglehetősen kusza, ugyanis a top 5-ben többféle összeállítás is helyet kapott. Azt azonban nem árt észrevenni, hogy bizony 4 ebből valamilyen korlátozó szabálylappal állt elő. Úgy tűnik, egylaposon még mindig inkább a szabálylapoktól kell jobban tartanunk a követők helyett. Bár kevesebb, mint egy héttel ezelőtt jósoltam pont az ellenkezőjét, ami a fenti ábra alapján nem jött be különösebben.

A draftról sem árt megemlékezni, aminek a főpróbája pont az elkövetkező hétvégén lesz a Dungeon falai között. Első blikkre egészen nehezen draftolható a 2 alappakli, így egy kis gyakorlás senkinek sem árthat. Az utolsó este átnézett „tier listek” aligha hoznak majd bajnoki címet.

Az első két nappal megegyező formátum már csak Polgáron lesz a hátralevő időben, így aki még egy kis extra tesztelésre vágyik, annak érdemes ellátogatni a versenyre. Az elkövetkező 3 hétben zömében hagyományos környezetet megjárt versenydeckekkel jelentkezem majd, amikről részletesebb elemzéseket olvashattok.

Dávid Máté

Reklámok

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s