A HKK Blog szeptemberi versenye

Egy új formátum debütál a HKK Blog következő megmérettetésén, az Új nemzedék.

Nagy örömmel vettük tudomásul az elmúlt hónapokban, hogy számos, korábban általunk kitalált formátum is sikeresen megvetette lábát hazánk versenykínálatában (pl. Beszűkült látókör, 5×9), a jövőben pedig tovább szeretnénk dolgozni azon, hogy hasonlóan érdekes és izgalmas formátumok jöjjenek létre Ennek szellemében született meg legújabb próbálkozásunk, az Új nemzedék.

A szabály igazándiból nagyon egyszerű: kizárólag a 2012-ben, illetve ezt követően megjelent lapokat lehet használni, leszámítva a szabálylapokat és a követőket (ez utóbbiakra tehát nem vonatkozik semmilyen korlátozás). A játékegyensúly érdekében néhány tiltott lapot kiemeltünk, melyek nélkül reményeink szerint egy érdekes környezet alakul majd ki, ahol a top paklikat jelentősen újra kell majd gondolni, illetve normál esetben gyengének számító koncepciók válhatnak versenyképessé.

Reméljük, hogy szeptemberben minél többen segítetek majd letesztelni velünk ezt a formátumot – addig is szívesen fogadjuk véleményeiteket a kommentek között!

marc_flash

A szeptemberi verseny

 • Időpont: szeptember 13. (szombat), 10 óra (kezdés 10:30-kor)
 • Helyszín: Budapest, Dungeon Szerepjáték Szaküzlet és Klub, Erzsébet körút 37.
 • Formátum: Egyedi verseny

Kizárólag a 2012-ben, illetve ezt követően megjelent lapokat lehet használni. A szabálylapokra és követőkre nem vonatkozik ez a korlátozás. Tiltott a Nil herceg dalnoka, az Életadó, a Szánalmas teknős és a Rox, a csontok ura.

Figyelem, a részletek nem véglegesek, a jövőben még változhatnak!

Csető Zsolt

Reklámok

19 thoughts on “A HKK Blog szeptemberi versenye

 1. A meglátás nem rossz, főleg ha a szokványos paklik lelkét kitiltjuk, de ezen felbuzdulva akár Múlt idéző versenyeket is, melyeknél 2005 utáni lapokat nem lehet használni. Ezzel talán benéz pár régi tag is, kinek a szokásos verseny már túl gyors.

 2. Peeersze, a Nil tiltott, bezzeg a jó erős szkenók meg nem, hát mi lesz itt?! (érdekesnek ígérkezik a verseny 🙂 )

 3. Gondolom, teljesen egyértelműen a lapok alján lévő kiadási dátum számít. Ez az egy egzakt megközelítés lehetséges.

 4. Én a KF decken gondolkodtam el, mivel teljes egészében összerakható 2012-14-es lapokból és az első körös törpe hős-homokfutó páros kissé imba. 🙂
  Talán ebből tiltani kéne vmit.

 5. Tök jó, mert ez egy nagyon régi formátum feltámasztása lehet!

  1998-környékén sok verseny volt “Új nemzedék” meg “Legújabb nemzedék” formátumokkal és nagyon szerettük őket!

  Kíváncsian várom, a HKK “Retró-versenynek” a másik végletét! 🙂

 6. Még nem kaptam megerősítést a lapok kiadási dátumára vonatkozóan. A kiadás ikonja nem mindig segít (UR-ek, hsz és kódos lapok), és a lapokra se mindig az a dátum kerül, amikor megjelennek, hanem amikor azok a nyomdába kerülnek. A tóken lapokkal is van ilyen probléma, pl. a kisebb angyal vagy chd fatty tókenek közül csak az IV-s használható? Kicsit nem ártana eltűnődni a versenykiírás pontosításán. Köszi.

 7. János, mire gondolsz konkrétan? Megnéztem még egyszer a lapokat, de nem találtam olyat, ami 2012 előtt jelent meg, de 2012-es dátumozású (vagy fordítva).
  (Tudom, hogy a régebbi Zénen között van ilyen, de itt nincs.)

  Ha token lappal játszol a paklidban, annak újnak kell lennie, a kikészített lap már lehet bármilyen.

 8. Ok. Jogos. Emlékezetből írtam, valóban nem csúszott át a Zének dátuma. A HSZ és UR lapokra azonban nem lehet normálisan dátum után keresni, csak a lap alján lévő copyright segíthet. A kódos lapok mindegyike 2012-es vagy későbbi, kivéve a Brutálgeddon, és az Aranygriff (de azokon ÖV ikon van).

 9. Főszabályként mindenesetre mondjuk azt, hogy a lap alján szereplő copyright a perdöntő, így valóban nem lehet kérdés. 🙂

 10. Hi all!
  Előre is elnézést kérek a kisebb offért!
  A verseny napjára megyek D-be. Tudna nekem vki hozni goblin kürtöt (2db) meg goblin fúró tornyot (1db) valamint 2db antimágikus goblint? KP-t adnék értük.

  ui.:
  bocs, h ide írom ezt, de sajnos mobil nettel kicsit időigényes mire a behó fórum betölt.
  06#30#843#52#72

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s