Kell a balhé? Kell a draft!

Ogli G után szabadon.

Biztos, hogy sokan tűkön ültök már és várjátok a jövő hét végét, amikor is startol a XVIII. Nemzeti Bajnokság (aki nem ismerné a római számokat: 18, aki a számokat se: tizennyolc, aki a betűket se: az nem jutott el idáig az olvasásban, így remélem minden réteget lefedtem), bizony ilyenkor mindenkin kicsit karácsonyváró hangulat lesz úrrá. Hiszen mire másra várnánk egész évben, ha nem a főversenyre? Múlt hét szombaton a Nemzeti bajnokságra való készülődés jegyében draftoltunk egy sort, ekkor úgy gondoltuk, hogy az volt az utolsó lehetőségünk közösen tesztelni, a szerencse azonban úgy néz ki mellénk szegődik: jövő héten ugyanis egész héten, hétfőtől csütörtökig folyamatosan indulnak draftversenyek a Dungeonben, ahogy összejön nyolc ember már indulhat is a bontogatás. Részletes információt a dungeon.hu weboldalon találtok.

Úgy gondolom, hogy minden lehetőséget érdemes megragadni, ha módotokban áll, hiszen kikerült végre (tegnap) a végleges kiírás a harmadik napról. Számomra mondjuk ez kicsit furcsa (nem rossz), hiszen a harmadik napos tiltott/korlátozott lapokat mindig a draftra bejutott játékosok beszélik meg közösen, mindenesetre örömteli ez is, egy körvonala azért lett az egész versenynek. A kiírás szerint a “Nemzeti Bajnokság döntőjében a válogatós versenyen tiltott lap az Elmerombolás, a Vörös halál lapnak pedig nem működik az áramlása.” Bizony jól látjátok, ez lesz valószínű az első olyan draft, ahol a hordaparancsnokok nem lesznek tiltva, ami egy elég furcsa metát fog eredményezni. Nézzük sorban, melyiküket hova, mi mellé érdemes használni!

Archaix

A két lapos kezdés nem nagy életbiztosítás, kárpótol érte talán, hogy +2 ÉP-vel kezdjük a játékot, meg a második körtől érkező mennyei manna. Lehet meglepő, de a hétvégi drafton a játékok nagy része a második illetve harmadik körre tolódott, a kulcsmomentumok szinte egytől-egyig itt játszódtak le (volt például  olyan horda ami második körre nyert). Egyedül egy sok gyógyulással és olcsó leszedésekkel játszó kontrollt tudok elképzelni “Miklós” mellé.

Magirox

Ingyen lény! Ingyen lény! Nos igen, a két Nekromanta csontváz igen nagy táp lehet a játék elején. Mert a jelzőket valószínű, hogy itt fogjuk elhasználni, elég jó tempót ad, ha mi kezdtük a játékot és gyanítom, hogy lesz mellé még 1 VP-s lényünk bőven, pl. Irtóztató fatty vagy Thargodan szolga, esetleg Robbanó birkák, hogy a második körben a teljes kezünket (és terrorunkat) az ellenfélre rakjuk. Érdekes lehet egy Magiroxos kontroll is, hiszen pont azt adja, amire egyébként nem kis szüksége van a sok varázslattal játszó pakliknak is: nyerést.

Mulgan

Mulligan? Igen, a jó öreg minőségi laphátrány! Talán a kukucskálós képessége kiaknázható, hiszen baromi jó az ha tudjuk, hogy mit húzunk, de a -3 ÉP nem egy életbiztosítás, gyanítom, hogy nagyobb hátrány kevesebb ÉP-ről indulni, mint a jövőbe látás képessége. Találunk ennél bőven jobbakat.

Edralian

Az első körös dobatással teljesen ki vagyok békülve, ugye egyértelműen kontroll mellé használjuk, valószínű, hogy az első körben nem nagyon akarunk amúgy sem túl sok lapot az asztalra varázsolni. A második kör beblankításával viszont már egyáltalán nem vagyok kibékülve. A második kör az a kör, ahol nyomás alá akarjuk hozni az ellenfelet. Az, hogy eldobatok vele egy olyan blankot, ami az adott szituációban nem kell nem nevezném túl nagy stresszfaktornak. Magamarobbanással, Tűzfuvallattal és sok Vörös halállal játszó dekk mellé lehet, hogy kipróbálnám.

Beldian

Hahaha, az nem ebben a kiegben van.

Krigis

Na, ő tényleg lapelőnyt ad, csak az ár túl nagy szerintem. Az, hogy tempótlanítjuk a dekkünket egyszerűen nem ér meg egy lapot. Manakorong egy nagyon jó opció arra, hogy a +1 VP-t értelmesen megoldjuk, de akkor meg ott vagyunk ahol a part szakad (persze a második körben már kapjuk a tápot, csak ha nincs korongunk akkor jó nagy slamasztikába kerülünk).

Megemlíteném végül (de nem utolsó sorban), hogy a jó öreg Terrgath is ebben a kiegészítőben van, viszont ő ritka. Mulgan, Magirox és Edralian ellen örülünk neki, a maradék ellen pedig szívjuk a fogunkat, hogy de kéne az a 2 ÉP még…

Ti mit vártok ettől a metától? Fenekestül felfordul az eddig ismert koncepciók tárháza?

Dév bácsi

Reklámok

2 thoughts on “Kell a balhé? Kell a draft!

 1. Nagyjából egyetértek azokkal, amiket írtál. Az Archaix anno a bontottakon brutálisan erős lap, de paklit építeni rá, amikor várhatóan extrémgyors deckek lesznek, nem biztos, hogy életbiztosítás. Ugyanakkor ki tudja, lehet lesz egy meglepetés.

  Magirox nekem a legnagyobb talány. Jó decket lehet rá építeni, akár 1-2 Epikus emlékmű bemákolásával, olcsóbb lényekkel. Csak az elején nem lesz-e nagy gáz, hogy miközben az ellenfél kipörög, lehet mi csak 3/1-es passzív lényeket tudunk ellene hozni. Ezenkívül a Ter-gath nagyon csúnyán elteszi és 1-2 tuti lesz.

  Mulganban sztem akár több is lehet, nem olyan rossz 3-at topdeckelni :). Mondjuk a 3 Ép kockázatos.

  Edra elmerombival jó lenne, így nem nagyon adok neki sanszot.

  Krigish sztem is lassú lesz ide.

  Tergathot lehet kiszedném, ha úgy alakulna.

 2. Hétfőtől ezekkel a végleges szabályokkal csináljuk a draft-versenyeket, gyertek, lehet próbálgatni a paklikat! 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s