Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

A szirénekkel egy új Villámháborús koncepció születhet meg.

Két hónap szünet után folytatódott az új HKK kiegészítő tesztelése, mely immáron a végső szakaszába lépett: a lapok nagy része leokézva várja a megjelenést, néhány tucat kártya mellől azonban még hiányzik a továbbengedéshez szükséges pipa.

Ezek között akad néhány példány a szirénekből is, akik a játék legújabb etnikuma lesznek – Makó Balázs és én is velük próbálkoztam a mai napon, egyáltalán nem sikertelenül. Miután novemberig már nincs hátra annyira sok, ezért ezúttal igyekszem a szokásosnál picivel több konkrétummal szolgálni.

Ahogyan arról korábban talán már szó esett, a szirének specialitása egy új képesség, a csábítás lesz, melynek definícióját alább olvashatjátok.


Csábítás: X – Kijátszásakor, ha akarod, egy max. X költségű célpont lény a tartalékodba kerül, mostantól te vagy a gazdája. Az esetleges rárakott lapok gazdája nem változik.


A kivétel nélkül a kék színt képviselő szirénektől elsősorban tehát a lényes paklik retteghetnek majd, hiszen a beépített lopásnak hála igen komoly fenyegetést jelentenek majd. Akad közöttük kisebb és nagyobb, erőforrás, tápolás és counter egyaránt – az egyik példányt meg is osztanám veletek, csak hogy végre egy ténylegesen megjelenésre szánt lapot is mutassak nektek ennyi hónap után.


2 VP Szirén papnő
Elenios, szörny, szirén, háló, 1 SZK, 1/2

Repül. Csábítás: 2. Minden sziréned kap X/X-et, ahol X annyi, ahányas az adott szirén Csábítása, de legalább 1.


Én Villámháborúval próbálgattam őket, az azonnali lopkodás, valamint az ősmágia és az anti-mágia védelme igen ízletesnek tűnt, és végül nem is csalódtam, hiszen kifejezetten élvezetes meccseket vívtam velük. Külön kiemelném a nagyjából 45 perces küzdelmünket Dárday Gergellyel, aki a vadonatúj mérgezős lapokat tesztelte, és a hálós kártyáknak hála hosszú körökön keresztül variáltunk a Kismasszákban, valamint izom- és méregjelzőkben dúskáló asztalokon.

Én személy szerint remélem, hogy a szirénekkel végre Elenios is kap egy ütőképes etnikumot (ez volna a cél) – a fő kérdés az, hogy a főleg varázslatokra építő paklikkal szemben mennyire lesznek képesek felvenni a versenyt. Ez azonban már a metagame-en és a játékosok kreativitásán is múlik…

Csető Zsolt

Reklámok

22 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. ijesztő… nincs rá jobb szó. az IK-ja meg pofátlanul olcsónak tűnik. 2-ért 3/4, a spoiler lényeket lopja + a társait is erősíti…. a háló meg … de ha 45 percig csépeltétek egymást akkor tuti nem lesz ez olyan para,mint ahogy tűnik. Sőt!

 2. Hangulatos kis faj lesz ez,szerintem a sok követős verziója is mókás lesz(már ha születik ilyen).

 3. Sőt,valószínű nem is 2-ért fog jönni,tutira lesz hozzá követő ami olcsóbbítja(legalábbis gondolom). Nekem eddig tetszik ez az etnikum 🙂

 4. Egy kicsit értetlenkednék….mit jelent az hogy a rárakott lapok gazdája nem változik….
  Nem rég volt ilyen vita aztán faq hogy ha én rakok az ellenfél lényére kf-es tárgyat akkor azt a tárgyat az ellengél (játékos) használhatja…..vagy nem jól emlékszem….
  Akkor most melyik lesz az érvényes ? a Faq vagy a csábitás szabálykiegészités?
  Kombozásra hajlamosabb játékosok így is találni fognak kiskaput ( ? ).

 5. En 5 lappal (Eletenergia) nyomtam a szireneket (kovetojuk nincsen), kontrollos verzioban, es nagyon jol mukodott (persze egy lenyesebb kornyezet volt).
  Faj versenyeken jol muzsikalhatnak majd (es persze a lenyeg: jo csajok lesznek a kepeken 🙂 )

  Sok lapon van halo, erre figyelni kell majd, egesz jol lassitja a jatekot sokszor.

 6. Ja, valoszinuleg egy felso korlat (pl. 4) lesz a +X/+X-en, mert a 10-es csabitasu lenyemmel picit eros volt 😉

 7. 10es csábítású lény? Az vmi UR v mi? 😀 Amúgy a szirének főleg gyngyok lesznek vagy inkább titkák?

 8. Balage@ akkor hogy is van ez a rárakott lap dolog .?A szirének által ellopott lényekkel jönnek ugye a rárakott kf es tárgyak .És azokat továbbra is az ellenfél használhatja?Ellentétben az eddig érvényes faq-val.
  Mivan ha én teszek az ellenfél lényére kf es tárgyat ami ugye az övé lesz a faq értelmében.Ezután ellopom egy szirénnel.
  És miért kell a csábitás megfogalmazásába ez a rátett lapos kitétel?(van valami konkrét oka? )
  jozsi

 9. Megnezem, csak linkeld be a FAQ-t legyszi segitsegkent.
  A ‘leendo szabalykonyvben’ persze valtozhat meg a szoveg.

 10. Ezt talaltam (K-F 22, vagyis a legutobbi)
  “A Csillagszóró (új) lap szövegét megváltoztatjuk. A “Célpont lény kap 3 életjelzőt. Végy le a Csillagszóró hordozójáról:” helyett a pontos szövege “A lény, akire raktad, kap 3 életjelzőt. Ha a lény gazdája te vagy, végy le róla egy életjelzőt:” Ehhez hasonlóan a Baghar korbácsa és az Ork hajítóbárd korábbi változtatását is módosítjuk. Azok sem a lénynek adják ezentúl a képességet, hanem úgy működnek, ahogy rájuk van írva, kivéve, hogy a passzivizálós/áldozós képességüket csak akkor használhatják, ha a lény és a tárgy gazdája ugyanaz.”

  Jozsi: itt valami felreertes lesz, vagy ird le (linkeld be), milyen FAQ-ra gondolsz.
  (amugy ez csak 1 kis magyarazat a leendo szabalykonyvben)

 11. Erre gondoltam ,csak belekavarodtam a gondolat menetbe.
  Első ránézésre furcsáltam ezt a kitételt hogy a rárakott lapok gazdája az ellenfél marad továbbra is.

 12. 1 felvetés: Nem lehetne még mondjuk 1-2 szirént felcsábítani a tesztlistára? Nem kell hogy, komplex vagy erős legyen elég annyi, hogy pl .1-ért csábítás:1 rep. 2|2, hogy ne menjen bele túl sok energia, de persze a lapokat meghatározni nem akarom, csak szeretném, ha lenne.

  Mert ha a szirének nem kötelékkel, hanem a Csábítás képességen keresztül erősítik egymást, akkor a morfok elég khm… hulladékok lesznek bele. És mivel 5 féle szirén van a listán, ezért borítékolható lesz, hogy 12-15 nem csábításos lény kell bele fajra (3 formálódó ősköd a vastagabbaknál). Úgy meg eléggé vérszegénynek érzem a hölgyeményt, hogy ha tudom, 1 vagy jó húzással legfeljebb 2-t kell kilőni a társai közül ahhoz, hogy semmivel ne tudjon többet, mint ahogy hagyományoson is alkot.

  Ez annyiban is segítene, hogyha esetleg pár szirén nem váltja be a hozzá fűzött reményeket (bár ezt most kétlem), akkor sem kell elfeledni az egész koncepciót, mint ahogy a triklem drakolderekkel is történt.

 13. A ‘legalabb 1’ kitetel ezert van ezen a lapon. Amugy a tobbi sziren inkabb etnikumon keresztul tapolodik ill. onmagaban is jo. Lesznek amugy uj morfok is.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.