Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

Jönnek a xenók és odaharapnak.

Újabb hét, újabb tesztelés – ahogyan azt az előző alkalommal már írtam, az utolsó szakaszába fordult az új lapok próbája. Miután akadt még néhány xenó (illetve egyéb, a koncepcióba tökéletesen illeszkedő lap) a tesztlistán, aki okézásra várt, ezért úgy döntöttem, hogy a lila torzszülötteket szólítom magamhoz, és mivel a laphúzást, valamint az aktív lapok kijátszását is biztosítani kellett a tesztelendő kártyák miatt, ezért végül egy Szűk esztendőket és Chara-din követőjét használó verzió mellett döntöttem.

Az új xenósereg határozottan ízletes lapokból áll: a vadonatúj Degenerált xenomorf (munkanév) például több pakliban is felbukkant, és jelenlegi formájában talán a legjobb, leguniverzálisabb példányává válhat majd a lila etnikumnak. Hogy mit tud, azt bizonyos okokból egyelőre még nem oszthatom meg veletek (legyen elég annyi, hogy egyedi), kárpótlásképpen azonban álljon itt egy egyszerűbb cimborája, aki primitív volta ellenére több pakliban is felbukkanhat majd.

1 VP Xenó marcangoló
Chara-din, szörny, xenó, 1 SZK, 3/1

Kijátszásakor húzz egy lapot.

A laphúzás az eddigiek során hiányzott a xenók repertoárjából, így mindenképpen egy hiánypótló lapról beszélhetünk, amely nem csak a fent említett változatba férhet majd be, hanem a legnépszerűbbnek számító Hegymélyi keltetős verzióba is. Ne feledkezzünk meg emellett a mostanság fénykorukat élő A legfőbb követős összeállításokról sem, a Chara-din követőjére építő változatokba ugyanis szintén remekül fog illeszkedni.

Ne feledkezzünk meg az egyik legtrükkösebb xenóról, az Iszonykeltőről se, akivel igencsak jóféle kombót alkot a marcangoló srác, hiszen ha már nem kell dobatni, akkor kezünk feltöltésén is dolgozhatunk általa. De összességében elmondható, hogy mindegyik újonnan érkező xenóval jól fog együttműködni az Iszonykeltő.

Ez itt pedig egy kép a régi Xenomorf királynőről.

xenomorf_kiralyno

Upsz…

Csető Zsolt

Reklámok

13 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. Szerinted miért nem dobat?
  1 manáért 3/1 ami két “lapelőnyt” ad kicsit sor lenne, nem?

 2. Remélem a képe az újnak is ugyanez lesz 🙂
  Ez a marcangoló azért elég butácska így… Ennél én többet várok így 2014. vége felé lassan…legalább dobathatna…ja és szörny lett a marcangoló,nem is torzszülött?

 3. Szörny, mert nagykieges lesz (gondolom).

  Igazából ez egy príma gyngy a lila követő mellé. Viszont máshova nem fog elférni.

  Persze ez nem panasz, hiszen a CHD keltetőbe fix a 3, legfőbb követővel is lehet próbálni (bár a kántertől nem védi nagyon semmi), de örömmel látnék rajta egy alter felhasználást is (vagy egy AM:0-át és akkor a legfőbb követős verzióba is príma lesz, de inkább egy fajos képességet, mint a Xenó féreg (új)-on ).

 4. Én a Xenó királynő felújítását várom 😀
  Remélem kijátszási feltételből fog lapot leszedni XD

 5. A Xenókat nem csak keltetővel lehet összerakni. Bilinccsel, korlátozással, börtönnel simán jók, ezért javaslom, hogy ne lapot húzzon, hanem kötelékkel keressen (mondjuk 1 lap eldobásáért vagy 1 vp-ért). Ebben a formában a Xenó bilincsmesterrel eléggé antikombó, ha keresne, akkor teljesen jó volna mellé.
  Javaslom a következőt:

  1 VP Xenó marcangoló
  Chara-din, szörny, xenó, 1 SZK, 3/1

  Kötelék: 1 vp. vagy 1 lap kézből semmibe dobása: keress elő egy lapot a paklidből.

  Gyengíthető lenne azzal, hogy nem lapot, hanem xenót keres.

 6. Bilincsmester mellé a keresés sem tűnik túl sanszosnak 🙂

  Nem értem, mi a gáz, szerintem teljesen rendben van ez így.

 7. Bubu, olvasd már el, mi a Xenó bilincsmester szövege… Xenóval lehet keresni mellette.
  Egyébként nyilván, a lappal semmi baj, csak ha laphúzást ad, akkor kevesebb koncepcióba fér majd bele (bilincs, börtön kizárva), míg keresésként jóval hatékonyabb és sokoldalúbb volna (bár bilincs mellett így is max. side volna).

 8. Nem Xenoval lehet mellette keresni, hanem xenot. De ez nem lényeg annyira.

  Inkább az, hogy a lapoknál a balanszolás fontos. Ez a lap xeno pakliba kiváló, hiszen egy vp-ért jön, kinn van az első körben, cantrip, hiánypótló. Amit te gyártottál, az a nem xenos lila deckben nem jó semmire, xeno pakliba első körben nem használnám az erőforrás-vesztés miatt, egy elhúzódó meccsen viszont az iszonykeltővel és a kifejlett xenokkal már-már végtelenbe nyúló hokit lehet vele produkálni, márpedig a jelen hkk-jában senki sem erre vágyik.

  Az általad felvázolt lap egyetlen előnye, hogy Börtön mellett is használható, minden más érv nálam a tesztelt változat mellett szól. Úgyhogy a szituáció alapvetően egyértelmű.

 9. Ez egy rém egyszerű, hiánypótló lap. Ráadásul szkenó is, kapunk vmi fincsi képet! 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s