Randomlap

 Szokásos hétvégi „stócsimogatás” közben akadt a kezembe egy régi kedvencem, ami a counterhercegek végét jelentette általában.

Ez nem más, mint az Erőnyerő. A lap egészen kiváló dolgot tud, ráadásul abszolút balanszos módon. A kijátszási feltételből való drágítás külön csemege az ősmágiás counterek forgatagában. Mivel mindkét játékost megdobatja rendesen, így ha nem akarjuk elveszíteni a szorongatott kártyáinkat, akkor eronyerocsak drágább kártyákkal lenne ildomos játszanunk. Ez esetben viszont adunk esélyt az ellenfelünknek, hogy felálljon egy masszív dobatás után, ezzel kivívva magunknak a sportszerűség szobrát. Komolyra fordítva a szót a mai metában (dalnokok, gyűjtőgenek) már nem mondható erősnek egy kizárólag dobatást tartalmazó 2. kör, légyen az bármekkora is. Nem véletlenül kopott ki szinte minden verseny koncepcióból a műfaj koronázott királya, az Őrült Szajon. Jelen formájában egyedül páros versenyen tudna kellemetlenséget okozni egy kontroll páros ellen (azért 3 manáért 8at dobatni már nem mondható gyengének). Egy merész felújítással egészen Lassan Járj! kompatibilissé lehetne tenni (2mana 1 nekron, és a 2es iksokat is dobassa). A járj valóban halott, de ha nem kapunk ki első körben a kis tekipalántáktól, akkor a 2. körünkben egy szépet odadurranthatnánk a páncélosoknak, ezzel javítva az esélyeinken.

Ti mit gondoltok a lapról? Maradjon a süllyesztőben? Hogyan újítanátok fel? Vagy a tisztán dobató kártyák kora lejárt?

 

Dávid Máté

11 thoughts on “Randomlap

 1. Bíborhold járj mellett hasonló dolgot tud.

  A kijátszási feltételből való drágítás egyébként bőven jöhetne, főleg a Villámháború-terhes időkben. Amúgy nekem a Fájdalmas búcsú jutott még eszembe erről a lapról, azt is fel lehetne újítani.

 2. Szerintem a kapzsiság büntetése (új) jobb ennél egy picit, mert az fixen dobat 3 lapot és a manát is elpusztítja.

 3. Sztem nem kell hozzá nyúlni.
  ebbe a lapban van egy “rejtett” potenciál, ami még 1-1 kieg után előjöhet.
  -a bonyi pl. még nálam is jobban emlékszik egy deckemre, aminél anno ez volt a moluszk elleni fő lapom és igen erős volt ellene is…- /a verseny gyöztesétől kaptam csak ki egy faild birtói döntés miatt, tehát tényleg müködött/, az is tény hogy akkor még a Bonyi is amatőr votl azaz nem tegnap volt…
  Sztem, mivel a lapok költsége egyre kisebb, elvileg egyre stabilabban tud 4 lapot dobatni nehezen kánterelhetően -az viszont igaz, hogy az árcsökkenés miatt mi is őngólt rughatunk vele, de sztem vannak rá megoldások-

 4. Balage: Az 1 dolog, hogy volt benne, nem feltétlen mindig azt kell nézni, vajon a lejátszott meccseinél hányszor sideolta ki, mert nem volt annyira hasznos. Erről soha nem irsz, csak h “benne volt”

 5. Én is szoktam használni Szajonnt,bilincsekben rendszeresen előfordul,KF-ben is,kallerben is,azért használják még őt.

 6. Ha tudnam, nyilvan odairnam 🙂
  csak erre irtam: “Nem véletlenül kopott ki szinte minden verseny koncepcióból”
  amugy meg kinezem Bakabol, hogy ertelmes lapokat hasznal 🙂

 7. a szajon nem rég még a top lapok közé tartozott, ahhoz képest erősen megkopott a fénye de azért még a használható kategóriába tartozik. ha a köv. kieg. megregulázza az esztelen pörgéseket, lehet megint emelkedni fog a csillaga..:)

  a nemzetin egyszer se sideoltam ki, szeretek dobatni..;)

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.