BotW #1 – Manók, manók mindenütt

Kezdődjön a készülődés a Battle of the weekre!

A múltkori podcastunkban (igen, jó régen volt már) ígéretet tettünk egy új, folyamatos HKK-s event létrehozására, amit elneveztünk Battle of the weeknek, vagyis a Hét csatájának, és végre olyan a csillagok állása is, hogy az eseménysorozat elkezdődik (köszi a türelmet mindenkinek). Aki esetleg nem tudná, hogy miről is van szó az itt meghallgathatja: https://www.youtube.com/watch?v=9ucuYIe87b0 (22:00-tól kezdődik a témafelvetés).

Zsoltival tegnap a blogos verseny után még azt beszéltük, hogy milyen paklikat kellene összerakni a csatára, hogy azért ne legyen az egyik a másiknak countere, változatos meccseket pörögjenek, meg ilyen kis apróságok, így felállítottunk egy közös feltételrendszert, aminek minden -a csatában résztvevő- dekknek meg kell felelnie. Ezeket mindig az első ilyen cikkben közöljük (egy héten két ilyen jellegű írást teszünk ki, melyben a két pakli részletes dekklistáját és bemutatását találjátok majd). Heti feltétel: csak követővel játszó paklival lehet kiállni, melyben legalább 21 azonos altípusú lény van morfok nélkül (beleértve azokat a lapokat, melyeknek a nevében vagy a leírásában szerepel az altípus). Tiltott lap a Szánalmas teknős.

Elég a felvezetés, vágjunk bele! Az első heti pakli egy számomra nagyon kedves koncepció, baráti játékokban sokszor pörgettem már, remekül lehet vele mókázni de a hagyományos meta túl durva neki, ezért is gondoltam, hogy jó választás lesz a csatába küldeni. A cím már nyilván elárulta, hogy hmanoncegyes fülű erdőlakókról lesz szó, akikben talán több erő is van, mint gondolnátok. A pakli alapját egy igencsak baráti kombó alkotja, ami a jó öreg Fertőzött manoncra épül. Amikor megjelent a lila manó még nem sok lehetőséget láttunk benne (főleg mert nem működik sem börtön, sem bilincs mellett) így nem hiszem, hogy bárki is pakli közelébe engedte valaha, mi meg most rá építünk. WHAT? Hát igen, ha akár az első körben fel tudjuk vele húzni a paklit és végtelen manát gyárthatunk akkor talán gerjedhetünk rá talán egy picit. Hogy oldható ez meg? Valamilyen úton-módon végtelenszer kell kijátszanunk, leszednünk, gyűjtőből visszavennünk, újra kijátszanunk…szóval értitek, a feladat nem egyszerű. De, aber, but! Ha ezt egy lappal meg tudjuk oldani már megoldható az egyenlet. Helyettesítsünk x helyébe Manó felderítőt, és megkapjuk a megoldást! Két dologra van még szükségünk: az egyik egy olcsóbbítás, hogy vp csak a manoncra kelljen, hiszen ha a felderítőnek lapot dobunk, akkor ingyen jön, a másik pedig egy folyamatos 1 ÉP-s gyógyítás, hiszen a manoncot 4 ÉP áldozással tudjuk csak leszedni és 3 ÉP-t ad vissza, így hosszú távon meghalunk. Optimális a kettőt egybe gyúrni, remélem, hogy az Idéző morf jutott nektek is eszetekbe. Természetesen más gyógyulást is be lehet rakni, de ő a legjobb permanens ebbe a pakliba. A gyógyulás (annak ellenére, hogy bele is halhatunk a kombónkba) csak másodlagos, hiszen a beinduláshoz az olcsóbbítás a legfontosabb. Két olyan olcsóbbító papíros van még, amit talán indoklás nélkül is elfogadnátok, hogy jó, de beszéljünk rólunk egy kicsit. Az első a már több mint tíz éve szinte minden etnikum pakliban helyet kapó Hívó kürt ami ugye azért is jó, mert mid-late gameben keresésként is kiválóan működik (ha már kombó pakli akkor illik azt tudni előkeresi is), a másik pedig egy új, a Világégésben megjelent kártya, a Szörnyidomítás. Viszonylag kevés pakliban látom viszont ezt a lapot, az ereje azonban megkérdőjelezhetetlen, olcsóbbít, tápol, és megvédi a lényeinket. Az olcsó(bb) lapokkal vigyáznunk kell, mert lesz még egy-két manó a paklinkban, akinek az idézési költsége 2 VP-s lap eldobással is csökkenthető, nem szeretnénk bajba kerülni amiatt, mert túl sok kis idézési költségű lapot húztunk.

Ha az olcsóbbításokkal megvagyunk nézzük meg milyen további manókkal fogunk játszani. A bigdaddy egyértelműen a Manókapitány, igazán jól konfigurálható kártya, ha kell plusz sebzést, ha kell plusz ÉP-t ad a lényinknek (azt még nem említettem, hogy a paklit Hatalmas manóval rakjuk össze érthető okokból, minőségi lapelőnyt termel, illetve sokszor jól jön a +2 ÉP). Érdemes elgondolkozni még buffokon (vagyis olyan lapokon amik tápolják a lényeinket, hiszen nem szeretnénk, hogy a csatában gyorsan elhulljanak), különösen jó, ha manó altípusú az illető. A Domináns morf viszont minden altípust felvehet, éppen ezért őt bátran használjuk (a costja is megfelelő). Ha már morfok, akkor a Világégés legjobbja hagy ne maradjon ki a pakliból, maximális számú Halálos morfnak is szorítsunk még helyet (a manoncot vele is le tudjuk szedni, laza). Eddig két színt elhasználtunk (lila-kék), maradt még kettő. Apropó, kékből kihagytam egy igencsak nagy spoilert (igen, kell a counter), Fürge manóval is nyomjuk majd mindenképp. A maradék színek kiválasztása nehéz kérdés, ugyanis nálam hárman is pályáznak a legjobb két helyére. Végül abban biztos voltam, hogy a fehérről nem szeretnék lemondani, a PirinyóManók tánca kombó elég szimpatikus, gyakran a második körben (stabilan) megnyerhetjük vele a játékot, illetve két darab Barátságos manó (keresni mindig jó jeligére) is helyet kapott a csapatban.

Az utolsó szín nem igazán a manókról szól nálam, hanem a pakli stabilizálásáról. Két régi nagy motorossal szeretném elérni, mindkettő piros tárgy. Na, kitaláljátok? Bizony, Tirranda batyujáról és Szithon vérfókuszról van szó! Előbbi remekül véd az első két körben, utóbbi remek erőforrás, leszedés. Ha már dobáljuk a lapokat a kezünkből azt vissza is kell töltenünk valahogy, jó a kettőt összehozni Démoni bölcsességekkel. Az utolsó helyre pedig egy Manók földjét illesszünk.

Ne felejtsétek el, hogy a paklikban amiket hoztok, cinkelhettek is, hiszen a minket legyőzők ez alapján kapnak majd jutalmat, erről a következő cikkünkben (amit valószínű Zsolti fog kirakni) tudunk bővebbet mondani.

Gyertek játszani!

Dév bácsi

8 thoughts on “BotW #1 – Manók, manók mindenütt

 1. Jó ötlet, kíváncsian várom a beszámolót!

  Ne sértődjetek meg, de nem voltak számomra teljesen egyértelműek a kihívás szabályai.
  Akkor a pakliépítésnél kapnak szabadságot a játékosok a 24 fajos lapon felül, és használhatnak bármilyen követőt, vagy mindenképpen ezt a felállást kell választaniuk? Vagy ez csak egy példa pakli, amit össze lehet rakni? Mert én pl a VH-s manó kontrollt többet láttam versenyen, mint ezt a kombós vonalat, és abban több erőt is érzek. Vagy lehet, hogy mások teljesen más követőt raknának mellé, amire nem is gondolnánk.

 2. side kell?
  az engem is érdekelne hogy bármit összelehet rakni? (bocsi, ha a podcastban benne van de lusta vagyok visszahallgatni.:) )
  ha csak követőt lehet átkozott követő nem para?

 3. Nagyon offtopic, elnézést érte, – srácok az októberi blogos mókának mi lesz a formátuma? Csak a készülésre fordítható időm szűkössége miatt “sürgetnélek” kicsit Titeket. Köszi!

 4. A BotW pontos szabályait hamarosan közzé fogjuk tenni egy külön cikkben!

  Az októberi versenyünket még a héten ki fogjuk írni!

 5. Visszajelzés: BotW #1 – Drakolder pakli | HKK Blog

 6. Visszajelzés: Indul a Battle of the Week! | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.