BotW #1 – Drakolder pakli

A heti összecsapás második paklija következik, melynek alapját a drakolderek képezik.

Ahogyan azt a napokban már jeleztük, ezen a héten elindul korábban beharangozott rovatunk, a Battle of the Week, melynek pontos részleteiről, szabályairól, valamint a lebonyolítás mikéntjéről az esti órákban olvashattok majd. Addig is jöjjön még egy paklileírás: Dávid manós összeállítása után én a drakolderek mellett tettem le a voksomat.

A deck természetesen az általunk lefektetett alapszabály figyelembe tartásával készült, vagyis kizárólag követőt használhattam, és legalább 21 olyan lapot kell használni, melynek altípusában, nevében szövegében szerepel egy adott etnikum.

A drakoldereknek jelenleg nincs specifikus követőjük, puszta tulajdonságaik alapján pedig igen sok minden szóba jöhetne melléjük. Miután azonban a kiegészítőlapok mellé tökéletesen illeszkedik, ezért végül Fairlight követőjére esett a választásom, amely jókora mana-utánpótlást (és egy kis büntetést) fog biztosítani számunkra, igaz, cserébe többé-kevésbé egyszínű paklit kell összeállítanunk.

guolgcsaszarA drakolder-népség legnagyobbika, Guolg császár nyilván az első lesz az etnikumból, aki eszünkbe jut. A lényes deckek rémálma ő, akit nem csak megoldani nehéz, de az asztalon is pillanatok alatt rendet tehet (akár már a második körben). A szimpla lapleszedések ellen sajnos nincs védelme, de szerencsére erre is lesz megoldásunk. A variációs lehetőségek tekintetében sokoldalúbb példány a Dezintegrátor, aki leginkább az asztal kontrollálásában jeleskedik, de ha az ellenfél nem figyel, pillanatok alatt elcsócsálhatja annak életpontjait is “ingyenes” fújásának hála. Természetesen a harmadik ritka drakolder, a Drakolder poronty sem marad ki a deckből, aki ebben az összeállításban – meglepő lehet, de – a legkeményebb lesz mind közül. Általában azt fogja tudni, hogy a követőnknek hála nettó 0 manáért kapunk egy nehezen leüthető 3/3-as lényt, aki maga mellé ránt majd egy zavaró lapot is – hol egy másik drakoldert, hol egy kis erőforrást (Kyorg tudás), hol némi extra keresést (Karácsonyi meglepetés).

drakolder_testorLássuk a gyak-nemgyak részleget. A Drakolder varázslat egy sokoldalú spell, amely ha kellő mennyiségű triklem portyázik a környéken, meglehetősen olcsón megoldhat bizonyos szituációkat. Különösebb extrát ne várjunk tőle, hiszen – hacsak nem semmiztünk ügyesen – lapelőnyt nem fog nekünk generálni, de azért láttunk már rosszabbat is, az adott esetben -1 manás azonnali leszedés egyáltalán nem hangzik rosszul. A látszat ellenére kifejezetten jóféle lap a Drakolder testőr, aki előrántja (illetve szerencsés esetben ki is teszi) nekünk az etnikum helyszínét, a Drakolder citadellát. Utóbbiból a 24 lap miatt kénytelenek leszünk hárommal játszani (nem szeretnénk gittel feltölteni a paklit), de annyi baj legyen – szerencsére egy viszonylag erős helyszínről beszélhetünk, amely igen barátságtalan jelenséggé teszi például a Guolg császárt, az általa biztosított egy tiszta és egy minőségi lapelőny pedig szintén kellemesnek mondható. Az esetleges felesleges példányokat ráadásul lesz minek eldobálnunk. Utolsó drakolderünk a Drakolder rémúr, aki már tényleg nem valami nagy szám (spellek ellen persze azért nem rossz), de kénytelenek leszünk használni – ki tudja, talán váratlanul bizonyít majd.

fairlight_templomaA drakolderek tehát adottak, ideje szépen körülbástyázni őket. A követőnk mellé kiválóan illeszkedik a Teremtő erő és a Fairlight temploma által alkotott meglehetősen erős egylapos kombó. A kis gnóm önmagában kikeresi és felépíti nekünk a templomot, ráadásul ha ki tudunk mellé rakni egy másik aktív Fairlight lapot is (ami már az első körben sem lehetetlen), akkor akár már az első körben aktívan érkezhet az épületünk, no meg persze az általa nyújtott tápok és drágítás. Ez lesz az a lap, amit a lehető leggyorsabban az asztalon szeretnénk majd tudni.

A jó indulás persze ezen túl sem árt, így egyéb kellemes elsőkörös kártyákkal fogjuk teletömni paklinkat. Mind közül a legjobb természetesen a Kyorg tudás, amely védekezve még brutálisabbá válik, hiszen ekkor (már ha létrejön) 2 VP-vel és 6 lappal vághatunk neki első körünknek, ami mondani sem kell, kegyetlenül erős nyitás. Nem sokkal gyengébb az Aranyhal, amely lényegében ingyen érkezik, így még bátrabban kérhetünk vele lapot, de az első körös 3 mana sem hangzik rosszul (meg persze leszedésnek se rossz néha). A frissen visszaengedett Méonech fürkész is tökéletesen illeszkedik ide, hiszen a követővel kalkulálva ő is manaköltség nélkül teszi azt, amit, legyen szó dobatásról vagy leszedésről – külön öröm, hogy utóbbit az ellenfél körében is teheti, kicselezve akár az anti-mágiát is. Végezetül a Gyorskezű Trix került még be, mint ideális nyitólap: ő is képes visszaadni az árát, sikeres ütés esetében ráadásul minden tekintetben, de az sem elhanyagolható tény, hogy beszállhat a templom építésébe is. Ha másra nem, arra mindenképpen jó lesz, hogy mana- és lapköltség nélkül leüssön valami zavarót.

sistergo_istennyilaAz eddigi lapok mellé nem árt még némi extra védelem: erre jó lesz a kivégzés mellett lényleszedésként is funkciónáló Sistergő istennyila (még egy “ingyenes” lap), és természetesen nem marad ki a szín egyik legnagyobb tápja, a Cselvetés sem, melyet itt nem feltétlenül kell ingyen kijátszanunk, ha azt akarjuk, hogy ne kerüljön nekünk semmibe, hiszen a követő itt is besegít egy keveset.

Végezetül (bár még csak szeptemberben van) nem árt, ha készülünk egy kis Karácsonyi meglepetéssel, amely alaposan kibővíti lehetőségeinket, ráadásul a Drakolder poronty bármit kereshet az ő közreműködésével, olykor irtózatosan nagy hokikat elindítva. Bekerült emellett egy darab Eleven épület is, amely egyrészt egy jó felhasználási módja a templom által adott csontoknak (a helyszín mellett persze), emellett pedig nem árt, ha a Teremtő erő adott esetben valami mást is elő tud nekünk keresni. Utolsó lapunk pedig nem más, mint a Kumulatív szimmetria, amely keresésnek sem gyenge, de nyilvánvalóan akkor a legjobb, ha be tudjuk duplázni vele valamelyik lapunkat (mondjuk egy templomot).

A pakli

követő: Fairlight követője

fairlight_kovetoje3 Guolg császár
3 Dezintegrátor
3 Drakolder poronty
3 Drakolder rémúr
3 Drakolder testőr
3 Drakolder varázslat
3 Drakolder citadella
3 Teremtő erő
3 Fairlight temploma
3 Kyorg tudás
3 Aranyhal
3 Méonech fürkész
3 Gyorskezű Trix
3 Sistergő istennyila
3 Cselvetés
2 Karácsonyi meglepetés
1 Eleven épület
1 Kumulatív szimmetria

49 lap

Hogy a drakolderek végül mire lesznek elegendők, az kiderül pénteken a Battle of the Week első felvonásában. Ne feledjétek, este jövünk a részletekkel!

Csető Zsolt

11 thoughts on “BotW #1 – Drakolder pakli

 1. Hehe ha már új nemzedékre nem váltak be hátha majd itt bizonyítanak:P
  GO DRAKIK GO!!! 🙂

 2. A részletes szabályleírásokat hol találom meg?
  Nekem eddig egy bugyuta faj csatározásnak néz ki.

 3. Pit, legalább az első bekezdésig eljutottál volna. 😛

  Amúgy nem csak fajos BotW lesz (sőt).

 4. Ja es a manos cikkben nem ugyanez a feltetel szerepel, ill. ott se tudom, hogy megfelel-e (vannak ott morfok meg minden) – ezt kicsit meg kene fesulni.

 5. Oké, azt hiszem ezt következetesen sikerült elírnunk, mert a 24 az valóban 21 akar lenni (ha jól látom az ő paklijában is pont ennyi van a morfok nélkül).

  A ma esti kiírásban mindenesetre benne lesz minden pontosan, nyugalom. 🙂

 6. Ne izgulj galambdé, kint lesz az. Zsolti, azt hiszed lesz esélyed? AZT HISZED? DO YOU HAVE A XODAR?

 7. Visszajelzés: Indul a Battle of the Week! | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.