Indul a Battle of the Week!

Új rovat a HKK Blog hasábjain, amely ezúttal nem csak rólunk fog szólni. Csatázz velünk!

Egy ideje már ígérgetjük következő, nagyszabású rovatunkat, a Battle of the Weeket, melyet most, az ősz kezdetén végre meg is tudunk valósítani, így itt az ideje, hogy megismertessünk benneteket a részletekkel.

A napokban két paklileírást is olvashattatok már, melyek mellett a BotW #1 címke szerepelt, ez pedig nem véletlen, a Battle of the Week ugyanis (legalábbis első körben) két pakli összecsapásáról fog szólni. Blogunk stábja minden alkalommal kijelöl egy “keretet” melyen belül meg kell alkotni a heti paklikat, és mi magunk is rendre összeállítunk majd két decket, melyek aztán össze is csapnak egymással. Ezen hétmeccses összecsapásokra jellemzően péntekenként fog sor kerülni a Dungeonben, és a terveink szerint videós formában is megtekinthetőek lesznek.

Itt azonban még nincs vége a dolognak, sőt: itt következtek Ti! A győztes paklit ezt követően ugyanis ki lehet hívni egy, a heti szabályoknak megfelelő paklival. A mókán túl nyeremények teszik igazán naggyá a bulit, hiszen minden játékos kap tőlünk egy szabadon választott Zén kiegészítőt, aki legyőzi az adott hét győztesét, emellett pedig a Dungeon is felajánlott heti egy nagykiegészítőt, melyet az összes kihívó (tehát nem csak a győztesek!) között sorsolunk majd ki.

Az eheti Battle of the Week részleteit odalent olvashatjátok.

Battle of the Week #1

 • Időpont: szeptember 19. (péntek), 14.30-18.00
 • Helyszín: Dungeon Szerepjáték Szaküzlet és Klub, Erzsébet körút 37.
 • A heti szabályok: A paklidban legalább 21 olyan lapot kell használnod, melynek altípusában, nevében vagy szövegében ugyanaz a lény etnikum szerepel (a morfok nem számítanak bele). Csak követőt lehet használni. Tiltott a Szánalmas teknős.

botw_1

 • A kihívás menete: A HKK Blog szerkesztőinek összecsapását követően bárki kihívhatja a heti Battle of the Week győztes pakliját. A mérkőzés két győzelemig tart, nincs kiegészítő pakli, a hiányzó lapok cinkelése engedélyezett.
 • A nyeremények: A kihívók között kisorsolunk egy tetszőlegesen kiválasztott nagykiegészítőt, melyet a Dungeon ajánlott fel. Emellett mindenki kap tőlünk egy szabadon választott Zén kiegészítőt, aki teljesíti a kihívást, vagyis legyőzi az adott hét győztes pakliját.

A jövőben jóval extrémebb szabályokkal (csak gyakori lapok, elfeledett lapok stb.) is színesíteni fogjuk a rovatot, így érdemes lesz velünk tartani (majdnem) minden héten. Találkozunk pénteken!

Csető Zsolt

25 thoughts on “Indul a Battle of the Week!

 1. Like a kezdeményezés 🙂

  Fránya munkaido, hogy nem tudok erre lemenni :/ no majd egyszer remélem sikerül osszehozni 🙂

 2. biztos én nem tudok már értelmezve olvasni, de:
  akkor Zsolti lejön drakolderekkel, Dávid lejön manókkal és mi bármilyen deckkel (ami megfelel a szabályoknak) kihívhatjuk a győztest? vagy nekünk is csak manó- vagy drakolderdecket szabad vinni?

 3. De 2-szor átolvasva lehet, inkább az előbbi, mert a kiírásban nem szerepel, hogy csak manó/drakolder lehet.

 4. A manó vs drakolder csatát lejátszuk mi. Annak a győztesét lehet kihívni a fenti szabályok által összeállított paklival.
  A kezdeményezés célja alapvetően a pénteki JÁTÉK visszahozatala. Az emberek, ha játszanak is pénteken akkor általában tesztelnek valamilyen versenyre. Most inkább csak a játék öröméért folyna a küzdelem.
  Ráadásul köszönhetően a D-s felajánlásnak, valamint a saját készletből tudtunk elkülöníteni, így egy kis extra is eshet a mókázáson kívül.
  Tudom, hogy alapvetően mindenki a győzelemre törekszik ott, ahol valamilyen tárgynyeremény is kapcsolódik a megmérettetéshez, de őszintén remélem, hogy nem 25 tekideck próbálja majd a 2. körös kombóval halomra törni a Drakoldereket/Manókat. Természetesen nem rossz deckkel kell jönni, hiszen minél jobban fogynak tőlünk a zének, annál többen játszanak majd, aminek örülünk.

 5. Mielőtt valaki ráugrana: tudom, hogy tiltva van a szánalmas teki (nem véletlenül), csupán példa gyanánt hoztam a páncélosokat

 6. Na igen nekem is eszembe jutottak a ganék,de aszthiszem nem kicsit lenne unfair.Így ha lesz energiám akkor valami kissé kevésbé erős fajt próbálok összedobni.

 7. Szerintem ez lenne a lebonyolítás legjobb menete: Zsolti lemegy drakolderrel, Dávid lemegy manókkal, majd a győztes fogja magát, és lejön Pécsre, hogy mi is kaphassunk zént. 😀 Így támogatná a vidéki HKK-sokat és a vidéki versenyeket. 😀

 8. Vagy: osszegyultok paran penteken (vagy barmikor) Pecsett is, ezekkel a szabalyokkal, nyomtok egy kormerkozeses viadalt, a gyoztest meghivjatok egy sorre vagy Zenre. 🙂
  Esetleg leirjatok, hogy mi volt a legjobb deck.

 9. Sziasztok!

  Felmerült bennem pár kérdés 🙂

  Egy játékos akárhányszor (ha az idő engedi) próbálkozhat?
  Egy játékos csak egyfajta paklival próbálkozhat, vagy ha összerakok kettőt, mindkettővel challengelhetek?
  Szánalmas teki kivételével van egyéb tiltott lap?

  Köszi:
  Robi

 10. Egy játékos egyszer állhat ki, egy paklival.
  Tiltott lap természetesen minden, ami amúgy is az (Elmerombi stb.)

 11. Szerintem, pedig a drakorder stabilabb. Én próbálgattam ezt a sötét manoncos dolgot sztem túl lassú. Egyébként a sárga lapokon fog múlni az egész

 12. Legfőbb követőzni lehet?
  Mi a helyzet az ulrákkal? Alakváltó ősköd?

  Ha jól értem, akkor pl nem rakhatok össze keltető – tokozó krabber decket, csak keltető nélkül?

  Köszi

 13. Eszembe jutott még egy megfontolandó dolog…
  Lehet-e az etnikumom a morf, vagy azzal hogy a morfok nem számítanak bele azzal ezt is kizártuk?

 14. Ha 21 morffal játszol, akkor lehet morf is.
  A legfőbb követővel lehet játszani.
  Más tiltott lap pedig nincs – ha lenne, írtuk volna.

 15. És hogy megy a kihívás? 2 nyert meccsig megy vagy csak 1 meccs. Mert akk nagyon felértékelődik a kezdés 😦

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.