Két trón, egy Király a Dombay-parton – az augusztusi pécsi versenyek

Beszűkült látókört és egyedi kétpaklis versenyt rendeztek Pécsett augusztusban.

Adósak vagyunk még az augusztusi pécsi versenyek beszámolójával – a történéseket ezúttal is Szabó András foglalta össze számunkra.

Augusztusban a pécsi versenyt – ahogy azt szoktuk évente egy alkalommal – vidéki helyszínen tartottuk, ezúttal Pécsvárad mellett: a Dombay tóra esett a választás, többek között azért, mert a hétvégén megrendezendő Dombay-Sound rendezvényre több pécsi kíváncsi volt, ezért adott volt az ötlet, hogy Bognár Bálinték nyaralójában, a Dombay tótól nem messze tartsuk meg a versenyeket. A formátumok közül ezúttal a Beszűkült látókör és egy kétpaklis egyszínű verseny került terítékre.

Beszűkült látókör

A Beszűkült látókör első versenyén a Nyugat-Magyarországi HKK Találkozó első három helyezettjének paklijai voltak tiltottak. Ez nagyon durva korlátozásokat nem jelentett, mert egyik pakli sem használt 15-18 különböző lapnál többet, ráadásul két kontroll is szerepelt köztük, amikben több átfedés is volt (a Földanya ereje egészen extrém módon mindhárom deckben benne volt). Alapvetően a legerősebb kontroll lapok, a legjobb ganüidek, két morf és pár erős anti-mágiás lény volt, ami kiesett. Ennek megfelelően elég változatos paklik jöttek össze:

 • Kalandozó pakliból négyféle is megjelent az asztaloknál, sima A kalandozók védőszentjés, két háromlapos, Ősi rúnával, illetve Birtoklással kiegészítve, valamint egy A legfőbb követős, ami a követő mellett Átkozott követőt, Molluszkot és Homályurat használt.
 • Xenó pakli Chara-din követőjével és Hegymélyi keltetővel
 • Kontroll pakli Ősi rúnával
 • Legendás pakli Legendák Völgyével és Hegymélyi keltetővel
 • A legfőbb követős köd pakli Átkozott követővel, Homályurral, Tokozó rakshallionnal és Molluszkkal
 • Tárgy pakli Átkozott követővel
 • Lényes good stuff deck Zarknod bilincsével
 • Zanszilánk pakli Szűk esztendőkkel
 • Villám pakli Fairlight követőjével

A négyfordulós versenyen – bár mezőnyben nagyon szoros csaták voltak – a végső győztest senki és semmi sem állította meg, nagyon magabiztos fölénnyel nyerte meg a versenyt (még ha az utolsó fordulóban ikszelt is, de ezt már nyert helyzetben tette, fölényben).

A végeredmény

kodsarkanyI. Király Zsolt (paklilista)

Köd pakli A legfőbb követővel.

II. Szabó Richárd (paklilista)

Kalandozó pakli Birtoklással és A kalandozók védőszentjével.

III. Bognár Bálint (paklilista)

Zanszilánk pakli Szűk esztendőkkel.

IV. Hartner Gergely

Lényes good stuff pakli Zarknod bilincsével.

Érdekességek a versenyről

 • Niklai Bálint Véber Richárd ellen mindhárom alkalommal ütött 20-at a második körben kalandozóival, a háromlapos kezdés ellenére.

A tiltott lapok feltétele után szeptemberben immáron 97 lap lesz betiltva, köztük nagyon sok zanszilánkos és ködös lap, meg néhány kalandozó, és ezzel együtt a halhatatlan lények is. Ami érdekesség, hogy a nemzeti közutálatnak örvendő lapok közül még sem a Techiánaflux, sem a Nil herceg dalnoka, sem az Életadó nem került tiltólistára.

Kétpaklis egyszínű

A második formátumon a szabályok az eddigi hasonló versenyeinkhez képest szinte változatlanok voltak: „Minden játékosnak 2 különböző paklit kell összeállítania az Istenek háborúja verseny alapján, (a két pakli nem tartalmazhat közös lapokat, ideértve a színtelen lapokat, követőket és szabálylapokat is), egy ‘A’ és egy ‘B’ paklit. Egy forduló során először a két ‘A’ pakli játszik, majd a két ‘B’ pakli, döntetlen esetén a két győztes pakli játssza a döntőt.” Annyit változtattunk, hogy az egyszínű követőket tiltottuk, a játékban betöltött túlontúl nagy szerepükre való tekintettel. Sajnos most nem néztem végig, hogy ki milyen paklipárossal játszott, viszont az alábbi deckeket láttam a játék közben:

 • Chara-din: Hálócsapdás good stuff deck, xenó pakli Chara-din követővel és Hegymélyi keltetővel, Antimágikus rakshallionos kombó pakli időzített gombával
 • Dornodon: Ork pakli és Varkaudar preventoros Hálócsapda kontroll
 • Elenios: Kontroll pakli Ősi Rúnával és Semleges csatamezővel
 • Fairlight: Villám pakli A fájdalom szépségével, kontroll pakli Őri rúnával
 • Leah: Lényes pakli Zarknod bilincsével, Roxos deck, Ötlapos gyűjtőjátékot játszó good stuff pakli, vérfarkas pakli Lassan járj!-jal és Átkozott követővel, vámpír pakli Az első vámpírral
 • Raia: Kalandozó pakli A kalandozók védőszentjével
 • Rhatt: Blokkoló pakli ötlaposan és Változó környezettel, ganüid pakli Zarknod bilincsével
 • Sheran: Teknős pakli A teknősök öregapjával, illetve Semleges csatamezővel
 • Tharr: Moa pakli Molluszkkal, goblin pakli régi (!) Tharr követőjével, óriás pakli Melákkal és Lassan járj!-jal

A paklik közül volt, aki a két legerősebb összeállítását használta, más próbálta lefedni az összes opciót egy deckkel, hogy ne legyen olyan pakli, amit a két deck közül valamelyik nem veri meg. A követők tiltása és az egyedi környezet a szabálylapokat nagymértékben előhozta, rengeteg szabálylapos deck volt.

A verseny most nagyobb izgalmat hozott, mivel a harmadik forduló után 100 százalékos játékos már nem volt, de hétpontos játékos kettő is. Egyikük vereséget szenvedett a lesorsolást követően, a másikuk viszont nyert, így végül egyértelmű győzelem született.

A végeredmény

orjongo_verfarkasI. Király Zsolt (paklilista)

‘A’: Leah vérfarkas pakli Lassan járj!-jal és Átkozott követővel
‘B’: Chara-din Időzített gombás kombó pakli Antimágikus rakshallionnal

II. Bognár Bálint (paklilista)

‘A’: Tharr moa pakli Molluszk, az ócskással
‘B’: Dornodon ork pakli Sötét manifesztációval

III. Béres Gergely

‘A’: Fairlight kontroll pakli Ősi rúnával
‘B’: Leah csont pakli Rox, a csontok urával

IV. Schróth Dániel

‘A’: Chara-din good stuff pakli Hálócsapdával és Manafamiliárissal
‘B’: Leah good stuff pakli öt lappal

Érdekességek a versenyről

 • Noha ez egy kétpaklis verseny, Király Zsolt szinte egy paklival vitte végig a versenyt, majdnem minden alkalommal a fekete paklija vezette győzelemre.
 • Az egész verseny során összesen 4 olyan párosítás volt, ami 2-0 után eldőlt, minden más meccsen volt döntő összecsapás.
 • Szabó András egyszer üres asztalnál játszotta ki az Isteni szózatát. Ezt azért tette, mert a direkt sebző pakli kellőképpen lesebezte, viszont ellenfele is 5 ÉP-ben volt, neki meg a gyűjtőben volt egy A felejtés ára, ezért kidobta a kezéből az Isteni szózatát és a másik fölös lapját, hogy ötöt lőjön a vízió.

Király Zsolti életében először tudott egy napon két versenyt behúzni, így mindenképpen új rekordról beszélhetünk a részéről.

Remélem mindenki jól érezte magát, aki eljött!

Szabó András

6 thoughts on “Két trón, egy Király a Dombay-parton – az augusztusi pécsi versenyek

 1. Grat Zsolti!

  “Annyit változtattunk, hogy az egyszínű követőket tiltottuk” –> <–"xenó pakli Chara-din követővel és Hegymélyi keltetővel" ez senkinek nem tűnt fel? 😀 😛

 2. Xenó pakli nem is volt 🙂 Valamint a blokkoló paklim nem változó környezet volt hanem kalandozók védőszentje, de hát a kettő majdnem ugyanaz.

 3. A Chara-din plusz Keltető az még a beszűkültön volt,ott volt,hogy a szegény kis kalandozóim bevitték mindig a 2. körig a (minimum) 20at 😉 😀 😀

 4. Balázs: Igen, az a másik formátumon volt. Csak annyira a fejemben maradt, hogy véletlen ide is beírtam 🙂

  Nem írtam fel ezúttal a paklikat külön-külön, csak memóriából írtam, hogy miket láttam, így a pontatlanság elképzelhető.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.