Előzetes – Káprázat

Íme három lap a héten megjelenő minikiegészítőből.

A hétvégi Beholderes versenyen lesz kapható a legújabb Zén kiegészítő, a Káprázat, melynek fókuszában a vízió lapok állnak, de persze más jellegű lapokat is találunk majd a csomagban. Szokásunkhoz híven most is három lappal igyekszünk csillapítani éhségeteket.

hallucinaciobortone

A hallucináció börtöne: Első választottunk egy meglehetősen egyszerű vízió, amely ugyan csak leszedni tud, mégis meglehetősen sok lehetőség van benne. Elenios a Techiánaflux megjelenésével újból népszerű lett, a kék bűbáj mellett pedig már A hallucináció börtöne is csak 1 VP-ért jön, ami igencsak manahatékony leszedéssé teszi. Ha ezután még be is tudjuk áldozni, hogy megakadályozzunk vele egy lapot (vagy pusztán csak ezzel a lépéssel az ellenfél kezébe szorítunk valami kellemetlent), akkor még jobb bizniszt kötöttünk. De általánosságban is megvan a lap helye a bűbáj deckben, hiszen például az Élő bűbájjal is jóféle kombót alkot. Mindezek mellett univerzális jellegének köszönhetően rengeteg más koncepcióba is beférhet: egy Börtön vagy egy Bilincs is szívesen látja például, főleg akkor, ha még valami zanszilánknak is be tudjuk áldozni, miután elvégezte a piszkos munkát. Az elmúlt hónapok versenyei jól mutatják, hogy a rengeteg semmizés miatt érdemes lehet 2-3 darabbal is játszani a gyűjtőből működő lapokból (A felejtés ára, Torqan, a púpos stb.) – A hallucináció börtöne is egy olyan lap lehet, melyből könnyen beférhet több példány is bizonyos deckekbe.

szentsegtelenkapu

Szentségtelen kapu: Még egy vízió, amely leginkább a Chara-din követőjével játszó paklikat tápolhatja. Szerencsére már elmúltak azok az idők, amikor ez a követő kizárólag Hegymélyi keltető mellett volt elképzelhető (az új kiegészítővel ez még inkább igaz lesz), így ha helyet tudunk szorítani a varázslatoknak, akkor a Szentségtelen kapunak is kirobbanthatatlan helye lesz a deckben. Az aktív fatty még a legrosszabb szituációkban is jól fog jönni, így nem nagyon lesz olyan, amikor ne akarnánk kijátszani ezt a lapok a gyűjtőnkből – az igazi erő persze izomosztogatásban van, ami már 1-2 fatty esetén is igen jelentős erőforráselőnyt jelent egy 1 VP-s víziótól. Természetesen ő is könnyedén beférhet az újfajta Bilincsekbe és Börtönökbe, ahol az izmok ugyan kevésbé lesznek erősek, a körönként termelt plusz lény azonban sokat jelenthet egy ilyen korlátozott, lapokban szűk környezetben.

rugharmonolitja

Rughar monolitja: Harmadik lapnak egy épületet választottam, csak hogy lássátok, nem csupán víziók lesznek a kiegészítőben. A Rughar monolitját látva a Molluszkos időkben bizonyára mindenki eldurrant volna, és nem kizárt, hogy most is el fognak gondolkozni páran az egykori sztár-UR használatán, hiszen több olyan kisebb-nagyobb táp is érkezett az elmúlt időkben, ami igen jól kihasználható a kezdeti fattyal (pl. A türelem rózsája). A monolit persze bármilyen lényes pakliba befér, miután a mana és a lap azonnali biztosításával az esetek többségében egyáltalán nem okoz tempóhatrányt, de Fairlight követője mellett is művelhetünk durva dolgokat vele. Fontos megemlíteni, hogy az új kiegészítő megjelenésével újból lassulni fog a játék, ami kedvezhet az efféle permanens erőforrásoknak, hiszen 2-3 kör alatt már óriási előnyt termelhetünk vele.

* * *

A fenti lapok között láthattatok univerzális víziókat, de lesznek olyan gyűjtőből működő varázslatok is, melyek kifejezetten a vízió pakli feltámasztásának céljából születtek meg. A tesztelésen többen is sikeresen próbálgatták az ötkövetős vízió paklit, de nem kizárt, hogy a pusztán Az álmok mesterére építő változatban is újból lesz fantázia hosszú idő után, hiszen számos olyan vízió várható a közeljövőben (ideértve a novemberi nagykiegészítőt és a későbbi Zéneket), amely stabilizálhatja a koncepciót, bevédve azt az egykörös pörgésektől. A tárgyak és a fókuszkristályok rajongói is kapnak emellett némi bontanivalót, de előzetesen legyen elég ennyi – szombaton személyesen is csemegézhettek az új kártyákból.

Csető Zsolt

15 thoughts on “Előzetes – Káprázat

 1. Elképzelhető, hogy esetleg valamikor “új” lapok helyett majd valóban új lapok fognak megjelenni?!
  Legalább 3-ból 1 legyen új, csak úgy a móka kedvéért…

 2. Eddig nagyon szimpi ez a Zén. Ezek a lapok nem csak a saját, vízió koncepciókba jók, de kreatívan lehet őket használni sokféle dekkben. Ezt a fókuszkristály dolgot meg felejtsük már el! Az etnikumok sem voltak sehol, amíg el nem kezdtek jönni tömegesen az önmagukban is jó faj lapok, ami a fókuszkristályok egyikéről sem mondható el.

 3. @Poghy
  Azért az túlzás, hogy a FK-k nem jók sehova, a Jáde fókuszkristály bármilyen Lépéselőnyös pakliban elég kemény spoiler. Láttam már lépéselőnyös kalandozó pakliban is, ezen kívül semmi más FK-val, és ott nagyon jól teljesített. Ahova a tárgyak beférnek, oda az egy jó lap.

 4. Az “új” lapok témaköre…Próbálkozni kell lapokat tervezni,írni be a beho fórumra,hátha kiválasztják őket és lesz belőle “‘új” lap. Sokat segít,ha több ember is ötletel 😉

 5. Mindhárom lap nagyon korrektnek tűnik.Le a kalappal.Lehet hosszú idő után az első zén lesz amire nem sajnálom a pénzt. 😛

 6. What? Ugye ez csak vicc? A rendes karácsonyt sem teszik át februárra ti se szarakodjatok a HKK karival please:P

 7. Az a Zén, amit vár, nem a novemberi, hanem a januári. A nagykieg az nov. 22 (pre) ill. 29 (tali), nyugi 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.