Beindul a HKK szakkör!

A Pitypang Általános Iskolába kaptunk meghívást.

Biztos vagyok benne, hogy a Dungeonben sokszor hallhattatok minket valami ‘tanórán kívüli’ HKK-s tevékenység szervezéséről, rendezéséről. Most lehull a lepel, mert végre pontosan tudunk mi is mindent az eseménysorozatról: a Pitypang Általános Iskola (emlékeztek, itt voltunk kint májusban bemutatni a játékot, részletes beszámoló itt: https://hkkblog.wordpress.com/2014/05/18/oriasi-sikert-aratott-a-hkk-a-tegnapi-fishmajalison/) tanárai közül néhányan úgy gondolták a gyerekek és a szülők visszajelzése alapján, hogy érdemes lenne futni egy kört, kit érdekel a játék nem csak kipróbálás szintjén. A napközis tanító néni (aki amúgy igen laza, és ő is fizika szakos <3) megkeresésére így nem tudtunk nemet mondani, és Zsoltival e hét csütörtökön felmásztunk a Pitypangba. Vittünk magunkkal lapokat bőven és szóróanyagot is. Összesen négy osztályba (két ötödik és két hatodik) kaptunk meghívást, a gyerekeknek röviden és tömören elmeséltük a játék lényegi mivoltát, hogy milyen világban játszódik és azt is megpróbáltuk átadni nekik, milyen alapvető kompetenciákat fejleszt. Meséltünk a játékosállomány sokszínűségéről, versenyzési lehetőségekről valamint arról, hogy mennyire fun is ez a játék és milyen jó időtöltés. Úgy vettük észre, hogy a fogadtatás igencsak pozitív. Erre onnan tudtunk messzemenő következtetést levonni, hogy ahogy elköszöntünk és kifelé indultunk az osztályból a hatodik bé egy emberként vetette rá magát a tanárnőnél lévő kártyákra, szórólapokra. Már tervezgetjük, hogy milyen foglalkozásokat is tartsunk, mindenesetre nagy kihívásként tekintünk az egészre.

Iszonyatosan örülünk annak, hogy egyre több új arcot vélünk felfedezni a különböző hkk versenyeken. Igyekszünk, hogy ez a szám most tovább emelkedjen. Reméljük, hogy a szeptemberi szakkörözők nagy % egy, két, vagy tíz hónap múlva is olyan lelkesedéssel fogja majd várni a csütörtöki napokat, mint ahogy azt a bemutatkozáson tapasztaltuk. Többen kérdezték, hogy megyünk-e más iskolába, vagy jöhetnek-e külsősök. A válaszunk egyelőre az, hogy igen, tervezzük kibővíteni a szakkört, de csak akkor, ha értékelhető eredményt tudunk felmutatni egy bizonyos idő után. Sajnos külsősök nem vehetnek részt a szakkörön.

Mint mindig, most is jól jönne egy brainstorming. Szerintetek milyen feladatokat vigyünk a srácoknak, mi az, amitől rögtön ráharapnak, megérzik a játék ízét? Minden jótanács jól jön!

Dév bácsi

9 thoughts on “Beindul a HKK szakkör!

 1. Milyen hosszú egy szakkör,mennyi gyerek van kb? Mert lehetne minden szakkörön egy “házibajnokság” akàr,apró nyereményekkel(Zének pl?). A legjobb a mai srácokat a nyereménnyel lehet motiválni,szerintem. De lehet rosszul látom 🙂

 2. Maximális respect bár már lassan unalmas leírnom…:P
  Ötletek:
  -Lehetne kinyomtatott házi feladatokat adni neki AK feladványoknak megfelelően.Nyilván első pár körben nagyon lebutított egyszerű feladványokat,de később persze nehezebbeket.Valamint itt lehetne díjazni is azokat akik megfejtik,bár emlékszek még a jó régi óra előtti házi másolásokra,így lehet csak 1-2 díjazottat érdemes vállalni és akkor talán nem 1 ember csinálja csak meg a csapatban:P
  Díj meg elejében lehetne akár gyngy-decket kap kölcsön 1 hétre(tolhatják egymás ellen szünetben:P) Később persze akár meg is nyerhetik vagy nehezebb feladatokért persze zéneket stb lehet osztogatni stb.
  Ha kell szívesen segítek akár nyomtatás ügyileg vagy ha nincs erre energia igyekszem kitalálni is feladatokat ha jó ötletnek tartjátok.Valamint gyngy lapokat is szívesen adok ucsó pár kiegeből.
  -Az említett házi bajnokságok megvalósítási is jó ötlet persze,de lehet ezzel várnék még pár alkalmat,de ha beindul akkor egy több fordulós tornát is lelehet tolni órákra szétbontva(vagyis több héten keresztül elnyújtva).Ezek meg lehetnének esetleg a már általatok “legyártott” kezdő gyngy deckekkel.
  – Mindenképp “kipróbáltatnám” velük majd pár hét múlva a csapat játékot is.Vannak gyerek koromból nagyon jó emlékeim ilyen összejövetelekről(ez a része már hajaz valamelyest a társasjáték party élményekre).Na meg olykor most is tolunk a sellőbe stócból ilyet és hatalmas fun:)
  -Lehetne esetleg olyan házi feladat is, hogy keressenek meg valami lapot(pár megadott feltétel alapján) online a lapkeresőbe:ezzel esetleg kicsit ismerkednének az oldallal meg látnának több kártyalapot is az keresgélés során. Azthiszem a mai világba egy 6-7.es gyermek már “olykor” otthon is odakerül a gép elé így nem feltétlen lehetetlen feladat.

  Na most első körben ennyi,de még agyalok.
  Mikor szokott lenni egyébként pontosan az “óra”.Ha ráérek és nem zavarok szívesen megnéznék egyet és persze ha tudok segítenék is.

 3. HKK a tantárgyakban (nehogy valaki komolyan vegye) 😀

  – Magyar irodalom: Milyen költőktől származnak az alábbi HKK lapokon lévő idézetek: Illúziópalota, A holtak nyugalma, Földanya csókja.
  – Magyar nyelvtan: Javítsa ki a birtokában lévő lapok helyesírási hibáit (de legfeljebb 20-at)
  – Matematika: Mennyi a valószínűsége, hogy egy 45 lapos paklimból felhúzom a Halálos morf lapot, amiből 2-vel játszom a paklimban?
  – Történelem: Mikor jött létre a HKK? Mikor jelent meg az Aranyforrás kiegészítő? Mikor került tiltólistára a Méonech fürkész és mikor került le onnan?
  – Földrajz: Rajzolja a Túlélők földjének térképét és sík.szerkezetét! Mikor volt a Beholdernek a legnagyobb bevétele a HKK-ból?
  – Idegen nyelv: Fordítsa le a cseh HKK lapokat magyarra és világítson rá a kultúrából eredő különbségekre!
  – Biológia: Mik a legjellemzőbb élettani tulajdonságai az Őrjöngő földicápáknak?
  – Fizika: Mennyi egy HKK lap tömege és hányat kell egy dobozba rakni, hogy ha a lábadra esik, fájjon? Hány Voltos feszültsége van Zu’lit villámának és hány Joule energiát termel egy Spontán égés?
  – Kémia: Írja le Zu’lit kísérlete közben végbemenő reakciók egyenletét!
  – Hittan: Milyen teológiai alapjai vannak Elenios és Chara-din hitének?
  – Éne-zene: Énekelje el Nil herceg dalnokának “A pénz dala” című művét!
  – Filozófia: Hogyan lehet Gida életben 134 halál után is?
  – Informatika: Világítson rá a HKK Online programozási nehézségeire!
  – Rajz: Hasonlítsa össze Berényi Szabolcs és Ruzsinszky Zsolt munkáit!
  – Testnevelés: Játszon le 5 darab szimultán HKK partit!

  Elnézést, de megszállt az ihlet 😀

 4. Klassz, köszi!
  🙂

  Emlékeim szerint amikor Magiceztünk, akkor is a legjobb az volt, amíg nagyjából egyforma erős paklijaink voltak.
  Úgyhogy javaslat: Mindenki azonos/hasonló paklit (Kezdőcsomag v. Junior) kap, amiből saját paklit csinálnak, amikkel játszanak barátilag, és mindenki kihívhatja a “tanárt” úgy, hogy ő kezd, de a tanárnak is rendesen összerakott paklija van, ugyanazokból a lapokból. (ezt már régen a TF talikon is nagyon szerették ellenem) Persze mindenkire sor kerül a kihívásban, csak aztán lehet ismételni. Aki legyőzi a tanárt, kap valami jutalmat, lehet virtuális is, de nem lap vagy pakli (vagy ha lap, egyelőre még nem használja, csak mutogatja, örül neki).
  Nemzeti Bajnok 2-t ér 🙂
  Időnként kaphatnak új lapokat, mindenki kb. hasonló mértékben, és egy idő után lehet csereberélni.

  (finanszírozás: ha lehet, akkor egy kis “szakköri díj” / alkalom + Beholder pakli támogatás, amit Miklósból ki lehet szedni 🙂 )

  Ha épp tanárhiány van, és gondoljátok, beszállhatok én is.

 5. Szívesen felajánlanám az általam már nem használt gyak nem gyak, és jó pár ritka lapomat, teljesen ingyen, ha ezzel tudnék segíteni a kezdeményezéseteknek.

  Amúgy nem hinném, hogy Dév bácsinak ne lennének ötletei:) Back to school!

 6. Én is nagyon szívesen felajánlok gyaknemgyakokat, akár ritkákat is a célra, hogy legyen miből játszaniuk, amit meg is tarthatnak! 🙂

 7. Ha gy-ngy kell szóljatok!! van pár cipősdoboznyi:) Dani a filozófiára tudom a választ: keresd meg Az újjászületés könyve lapot:)

 8. Visszajelzés: Lezajlott az első szakköri óra | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.