3 jellem győzelme 3 kategóriában a Beholder egyszínű versenyén

A profiknál Horváth Dávid, az amatőröknél Váradi Paszkál, a kezdőknél Kállai Máté győzött.

Szombaton tartották a Beholder szeptemberi versenyét, ahol néhány hónap után újból három kategóriában zajlottak a küzdelmek, hiszen a profi és az amatőr mellett ezúttal kezdő szekció is indult a 0 profi ponttal rendelkező játékosok számára. Az egyszínű paklik összecsapására több mint 50 játékos látogatott el.

A profi mezőny ezúttal a szokásosnál is komolyabb változatosságot hozott, hiszen alig lehetett látni két ugyanolyan paklit, és a színek közül is mindegyik képviseltette magát. A legnépszerűbb választás Fairlight (4) volt – íme az istenek eloszlása:

 • Chara-din – 3
 • Dornodon – 1
 • Elenios – 2
 • Fairlight – 4
 • Leah – 2
 • Raia – 2
 • Rhatt – 2
 • Sheran – 2
 • Tharr – 1

Ami a követőket és a szabálylapokat illeti: a legtöbbet választott narancssárga lapok a Semleges csatamező és a Chara-din követője voltak, melyeket 3-3 pakli mellett lehetett felfedezni – utóbbit rendre valamilyen más szabálylap vagy követők társaságában.

 • Szabálylap (5): 3 Semleges csatamező, 1 Rejtett tartalék, 1 Zarknod börtönében
 • Követő (9): 2 A legfőbb követő, 2 Fairlight követője, 2 Raia követője, 1 A kalandozók védőszentje 1 Leah követője, 1 Tharr követője
 • Egyéb (5): 1 Bűvös erdő (3) + Átkozott követő, 1 Hálócsapda + Kragoru familiárisa, 1 Lassan járj! + Átkozott követő, 1 Szűk esztendők + Chara-din követője, 1 Változó környezet + Őrült Enkala, az animátor

A profiknál végül egy jó jellemű pakli diadalmaskodott: Horváth Dávid minden ellenfelét legyőzve húzta be az első helyet kék Semleges csatamezős deckjével. A dobogóra Csető Zsolt és Klujber Balázs állhattak még fel, méghozzá Szűk esztendők + Chara-din követője, illetve teknősös Semleges csatamező összeállításokkal.

A profi kategória végeredménye

kronotapirI. Horváth Dávid (paklilista)

Elenios good stuff pakli Semleges csatamezővel.

II. Csető Zsolt (paklilista)

Chara-din pakli Szűk esztendőkkel és Chara-din követőjével.

III. Klujber Balázs (paklilista)

Sheran teknős pakli Semleges csatamezővel.

IV. Dönczi Krisztián (paklilista)

Fairlight drakolderes Trinigan pakli Rejtett tartalékkal.

V. Nagy Róbert (paklilista)

Leah vérfarkas pakli Lassan járj!-jal és Átkozott követővel.

VI. Aranyi Ákos (paklilista)

Fairlight pakli Fairlight követőjével.

Az amatőrök között már egy gonosz pakli örülhetett: itt Váradi Paszkál lett az első, aki Lassan járj!-jal és Átkozott követővel támogatott vérfarkasokkal nyerte meg a kategóriát.

Az amatőr kategória végeredménye

orjongo_verfarkasI. Váradi Paszkál (paklilista)

Leah vérfarkas pakli Lassan járj!-jal és Átkozott követővel.

II. Várnai Péter (paklilista)

Fairlight gólem pakli Őrült Enkala, az animátorral.

III. Moldován Péter (paklilista)

Chara-din xenó pakli Villámháborúval és Chara-din követőjével.

IV. Papp Ádám (paklilista)

Elenios kontroll pakli Zarknod börtönével.

A győztes paklik által alkotott képet a kezdő kategória tette teljessé, hiszen itt a semleges jellem diadalmaskodott: Kállai Máté egy Fairlight tárgy paklival ért oda az első helyre, amely Semleges csatamezőt használt.

A kezdő kategória végeredménye

veszedelmes_kincsI. Kállai Máté (paklilista)

Fairlight tárgy pakli Semleges csatamezővel.

II. Szabó Krisztián 2. (paklilista)

Sheran mérgező pakli Villámháborúval.

III. Márton Szabolcs (paklilista)

Sheran teknős pakli Semleges csatamezővel.

IV. Fülöp Máté (paklilista)

Raia pakli Raia követőjével.

Ezúton is gratulálunk mindenkinek, aki jó helyezést ért el – októberben frissen bontott, illetve draft versenyekkel várja majd a Beholder a játékosokat.

Csető Zsolt

16 thoughts on “3 jellem győzelme 3 kategóriában a Beholder egyszínű versenyén

 1. Az komoly… nem 20 filléres paklikkal nyomják a kezdő kategóriába se. Én meg naívan azt gondoltam, hogy ők az olcsó paklikkal tolják. Nem felesleges ez így? Erre külön kezdő kategória?

 2. A kezdo kategoria arra szolgal, hogy a fiatalabb/komoly eredmenyt meg el nem ero jatekosoknak is legyen sikerelmenyuk (akar 1-2-3 fordulo megnyerese, akar komoly helyezes), es ezt eleg jol teljesiti is.
  Amugy tervezem az UR-ek tiltasat a kovetkezon.
  (de a 300 ft-nal dragabb lapoket nem 🙂 )

 3. Ur? Abszolút nem számít… de ha a barátnőm indulna, valamelyik itt reklàmozott, kezdőknek készült olcsó paklival… hát sztem labdába se rúghatna. Gyakorlás ide vagy oda.

 4. Azz igen Máté nagy grat! Azthiszem érdemes volt feltenni azt a bizonyos hirdetést annó a honlapra:P Nem semmi “kezdet”. További sok sikert.
  Na meg persze grat Paszkálnak és Dávidnak is.

 5. Szerintem a gyngy KEZDŐnek több értelme lenne. Aki ilyen dekket tud forgatni,az menjen amatőrbe és vitézkedjen ott 🙂

 6. A verseny tanulsága: legyen 3 Nekromanta csontváz a szájdodban (ami igazából benne sincs), és nyersz.

 7. Az sem értelmesebb sokkal, ha a kezdőket feleslegesen pátyolgatjuk, és nem engedjük nekik megtapasztalni a játék igazi arcát. Ebben a játékban vannak ilyen kemény paklik, jobb lesz, ha ezt megszokják, ha ezzel a játékkal akarnak játszani. Elég könnyítés az bőven, hogy kevésbé tapasztalt játékosokkal játszhatnak csak.
  A side használat viszont evidens kellene, hogy legyen ebben a mezőnyben is. Egyszerűen játszhatatlan nélküle a mezőny. Eddig 2 mező és egy rúna nyerte a kezdő kategóriát.

 8. A felsorolásban van egy hiba: az Enkala mellé Változót használt Balázs, nem Villámháborút.

 9. Balukaaaa: A legelső kezdőkategóriát pont egy éve ugyan így egyszínűn, köderdővel húztam be. Már akkor is szóltunk előre, hogy legyen side. (A döntőben átkozottas sárga trinigan volt az ellenfél.)

  Ice: Ez sajnos igaz, a toborzásos kezdő dekkek nem versenypaklik. Már többször felvetettem, hogy a kezdő kategóriában csak gyngy-t esetleg zént lehessen használni. Az valóban kezdőknek való környezet lenne (ésszerű tiltásokkal: kétségbeesés, szánalmas stb.). És akkor nem kellene a valóban kezdő kis srácoknak a többé-kevésbé használható javarészt gyngy paklijaikkal félprofi játékosok fullos dekkjei ellen játszani ami azért eléggé illúzióromboló. Másrészt kiesne az a faktor is, hogy kinek ad kölcsön a haverja pl. teljes versenydekket, akár ultrákkal.

  Üdv: Kyb

 10. Szeretnék gratulálni mindenkinek aki jól teljesített, szeretném azonban külön kiemelni Horváth Zsoltot aki Dávid és nem Dominik amiért a kék színnel érte el azt amit.Ja és persze magamat mert egy kecifej vagyok, bráfó.
  Ja és +1 Kyb.

 11. Köszi JuFe! Hízik a májam, nem hittem volna, hogy behúzom az 1. versenyt egy hibrid paklival,… szerencsére senki nem tudta, hogy mit kell kivenni belőle.
  A legbüszkébb a saját koncepcióra vagyok, viszont kellett a győzelemhez a jó sorsolás is.
  Grat mindenkinek!

 12. A kiegeszito hasznalata lehetseges lesz a kovetkezo kezdon, az UR-ek tiltva lesznek, a gyak-nemgyakon meg gondolkodom, de szerintem most eleg lesz az elso 2 es kesobb rendezunk majd gyak-nemgyakot is.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.