Lezajlott az első szakköri óra

Következzen a beszámolónk róla.

Korábban már cikkeztünk róla itt a blogon, hogy külsős felkérésre ebben a félévben HKK szakkört indítunk a második kerületi Pitypang Általános iskolában (https://hkkblog.wordpress.com/2014/09/20/beindul-a-hkk-szakkor/). Múlt héten tehát felmértük a terepet, bemutatkoztunk, elmondtuk, hogy szerintünk miért jó a játék, szóval megpróbáltunk minél nagyobb szakkörös bázist toborozni. Bár az előzetes jelentkezések alapján olyan cirka húsz főre számítottunk, és miután még nem voltunk benne biztos, hogy DM is tudja vállalni a szakkörön való részvételt ezért kicsit bíztunk is abban, hogy ez a szám inkább tizenöt körül realizálódik. A végső létszám ennél minimálisan kevesebb lett, tizenhárman kezdtük el a foglalkozást csütörtökön (végül a csapatunk DM-el kiegészült, így bírtuk volna a nagyobb létszámot is, persze örülünk a tíz fölötti jelentkezőnek, szó se róla).

Fél három körül megérkeztünk a suliba, villámgyorsan nekiálltunk a bemutató pakkok összeállításának, ami azt takarta, hogy egyszerű, letisztult lapokat adtunk a srácok kezébe (ezeket nyilván meg is tarthatták), minden laptípusból egyet-egyet. A munkából egyenlően vettük ki a részünket, a lapok felépítését én, a laptípusokat Zsolti, a fázisokat DM magyarázta el a (kis túlzással) tátott szájú gyerekeknek. Amikor az első lapokat a kezükbe fogták majdnem megőrültek, megmondom őszintén kicsit fura érzés fogott el, mert bizony nagyon régen volt már ez az időszak az én (mi) életünkben, amikor így tudtam örülni egy-két papírosnak. Az óra végén megvolt a bemutatójáték, folyamatosan mozgattuk a srácok agyát, kérdeztünk ahol tudtunk, hogy lássuk mennyire vannak tisztában azzal, amit megtanítottunk nekik, és úgy tűnt nagyjából sikerült átvinni az alapokat (most már tudunk majd valamire építeni, nyilván játszani sokkal izgalmasabb). Az óra legvégén (kb másfél órás egy alkalom) mindenki húzhatott egy Junioros ritka lapot, volt nagy öröm amikor valaki épp Lávasárkányt húzott! Rögtön elkezdődött a cserélgetés is persze. A jövő heti alkalomra más mindenki egy bontatlan paklit kap amit közösen átnézve építjük meg az első harminc lapos paklikat.

Az előző cikk alatti ötletek közül úgy néz ki, hogy többet meg is fogunk majd valósítani, illetve jeleztétek, hogy részt is vennétek páran egyszer-egyszer. Ha szükségünk lesz segítségre akkor mindenképpen szólni fogunk itt a blogon. Ja igen, és a házi feladat sem marad majd el, mindenféle (az elején még egyszerű, lebutított) AK-s feladványt is fognak kapni. Házi verseny, Pitypang-liga, pontversenyek…ajj, legyenek már egy kicsit jobbak, hogy belevághassunk ezekbe, nem bírom kivárni! 🙂

Dév bácsi

3 thoughts on “Lezajlott az első szakköri óra

  1. Gratulálok srácok, és azt hiszem a HKK társadalom nevében mondhatom, hogy köszönjük az erőfeszítéseiteket, amit a kedvenc hobbinkért tesztek 🙂

  2. Még mindig áll a felajánlásom az általam nem használt gyak-nem gyak és ritka lapokkal kapcsolatban. Pénteken beviszem nektek aztán a gyerekek hagy tolják:)

    Le a kalappal előttetek.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.