Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

A tegnapi tesztversennyel lezárult a novemberi kiegészítő tesztelése.

A hagyományokhoz híven a tesztelők részvételével megrendezett verseny zárta az őszi nagykiegészítő tesztelését, ahol a pakli egynegyedét kötelezően új lapokkal kellett kitölteni. Bartus Gergely és Györki Dávid sajnos nem tudtak megjelenni a tegnapi megmérettetésen, így végül 10-en vágtunk neki a lapok “éles” próbájának egy négyfordulós versenyen. Lássuk, ki milyen paklival próbálkozott.

 • Abonyi Attila: kontroll pakli Ősi bölcsességgel
 • Bakos Attila: kontroll pakli Életenergiával
 • Csető Zsolt: zanszilánkos kontroll pakli Zarknod börtönével
 • Dani Zoltán: épület pakli Molluszk, az ócskással
 • Dárday Gergely: gyűjtőgenerálós pakli Korlátozással
 • Erdős Viktor: kragoru pakli Lépéselőnnyel és Kragoru familiárisával
 • Gáspár Tamás: lassító pakli Egérúttal és Átkozott követővel
 • Makó Balázs: lényes kontroll pakli A hét törzs főnökével
 • Tihor Miklós: lényes kontroll pakli A hét törzs főnökével
 • Valler Krisztián: ganüides védekező pakli Krigis, a lélekkufárral

A hét törzs főnöke nevű lap láttán bizonyára mindenki felhúzta a szemöldökét, hiszen sejthető, hogy egy új követőről van szó, melyről azt kell tudni, hogy különlegessége okán ultraritka lesz. A képességét ilyen korán nem szeretném még ellőni, így előzetesen legyen elég annyi, hogy viszonylag sokféle lényes paklit lehet majd rá építeni – a mostani kínálatból talán ez az a lap, amiben a legtöbb lehetőséget látják a tesztelők.

A versenyt azonban végül nem ez a koncepció nyerte, a győzelmet ugyanis Abonyi Attila húzta be rendkívül hatékonynak bizonyuló Ősi bölcsességes kontrolljával. A pakli kulcslapja itt is egy ultraritka, a Kozmikus kapcsolat volt, amely kiválóan dolgozott együtt az Ősi béklyós, Techiánafluxos, Kasztroplanáris stigmás vonallal, és más új, a játékot lassító lapok is bekerültek a deckbe. A szóban forgó ultrát egyébként többen is használták a versenyen (annyit elárulhatok, hogy az UR-bűbáj széria következő darabjáról van szó), az erejére pedig egyáltalán nem lehetett panasz, így végül kapott egy utolsó pillanatban eszközölt gyengítést, nehogy túlságosan durvának bizonyuljon a végleges változat.

Nehogy azt higgyétek azonban, hogy az ultraritkák ennyire domináltak, hiszen a kiegészítőben bontható új lapok is kellő hatékonysággal dolgoztak – sokan és sokfélét használtak belőlük, amit jól mutat a deckek változatossága is. És hogy ezúttal se maradjatok konkrétum nélkül, megosztanám veletek egyik kedvenc új lapomat az általam használt pakliból, amely többféle koncepcióban is felbukkanhat majd.

1 VP Damarthil hercegnő
Elenios, kalandozó, elf, KF, ősmágia, 1/2

Repül. (P), 1 VP: rakj aktívan a tartalékodba egy Főnix fiókát (használj előre kikészített lapot!). Hátrány: ha ellenfeled sikeresen kijátszik egy Dornodon lapot a kezéből, sebződsz 2-t.

1 VP 1 nekron Főnix fióka
Elenios, szörny, főnix, 1 SZK, tűz, 2/1

Repül. Feltámad. Minden tűzsebzésed +1-et sebez.

Látható, hogy egy új tokentermelő lényről van szó, az így születő Főnix fiókák pedig sokféle módon hasznosíthatók. A legegyszerűbb persze, ha nemes egyszerűséggel lehordázzuk velük ellenfelünket, ami a tűz ikon miatt (a tűz és a villám altípus kap egy FAQ-t, hogy az ilyen lapok minden sebzése az adott elementálhoz tartozik) kettővel 8-at, hárommal pedig már 15-öt tudunk odasózni, ráadásul a feltámadás miatt a hercegnőt kell megoldani, hiszen (amíg bírjuk paklival) a fiókák folyamatosan vissza tudnak térni.

Reméljük, hogy már ti is nagy izgalommal várjátok az új kiegészítő megjelenését, és bár a Szivárgás rovat a tesztelés befejeztével pihenőre megy, a Beholder honlapján olvashatjátok majd a szokásos előzetest a premiert megelőző hetekben.

Csető Zsolt

Reklámok

54 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. Szuper, munka helyett most ezt a cikket fogom olvasgatni újra és újra és újra… áhh, lehetne már november! Amúgy arról van már infó, hogy mi lesz a kiegészítő neve?

 2. Jól hangzik a dolog,egyedül azt sajnálom,hogy ismét a kontroll tűnt a legjobbnak…

 3. Grat Bonyi
  Azért látom nem sokat tudtak kibújni a bőrükből a pakliválasztás tekintetében:P
  Viktroll deckje remélem jól működött mert sztem én is teszek vele próbát ha kijön a kieg.
  Remélem folytatjuk a Világégés tendeciáját miszerint a kieg névválasztása a kieg minőségére is utal és valami hasonló lesz: Új kor hajnala(vagy valami hasonló sablonos,de pozitív üzenet)

 4. Jaj, lemaradt a 2. es 3. helyezett 🙂 en ill. Gice.
  Ugy latom, a kornyezet valoban lassulni fog: bar volt 1-2 porgosebb pakli is, de nem volt konnyu dolguk a sok halo es egyeb lassitas mellett. Sokkal tobb dontetlen is volt, mint szokott lenni (1:1 utan ido lejaras).
  Valamint tobb tesztelonek is sikerult most a kotelezo 1/4-nel tobb lapot beraknia a pakliba (es meg csak nem is ugyanazokat 🙂 ), ez is remenykelto.

 5. Az elso ugyan “hagyomanyosabb” varazslatos kontroll lett, de
  – nagy szerepe volt benne uj lapoknak (lassitasnak pl.) es az egyik kulcslapjan gyengitettunk is
  – a 2. egy full lenyes (kontroll-szeru, de azert oda is tud utni, plusz ‘etnikum’ kepessegek is vannak benne)
  – a 3. pedig gyujtogen, ami megint nagyon masfele deck

  szoval eleg jol nezett ki a verseny, bar volt, aki nagyon szidta a Szanalmast 🙂

 6. Nem sikerült A hét törzs főnökével tesztversenyt nyerni tudjuk kinek az irányításával. Jajj nekünk, jön az újabb villámháború brühühü. 😀

 7. Mivel 2. lettem vele (meg amugy is), tartottunk kulon errol is egy kis megbeszelest, es a tesztelok nagy tobbsege az ‘ok’ mellett volt (en – kivetelesen – tartozkodtam, de nagy volt a tobbseg, nem kellett dontesre jutnom). Amugy nem olyan regen gyengitettuk leszedhetoseggel.

 8. Kieg neve: Mágusok alkonya.

  lehet fikazni 🙂
  Amugy 9 nevbol szavaztuk meg, 9-en tesztelok, 0-10 pontokat osztva.

 9. Baghar: azert a meglevo hagyi-meta (ld. Nemzeti pl) sem igazan ‘varazslatos kontroll’-only mar

 10. Ugyanugy nem gond, ha az nyer, mintha tekik nyernek vagy Thargodanok 🙂 csak ne legyen dominancia, az pedig nagyon nem volt.

 11. Miert csak 9 tesztelo szavazott?
  Nem jo ez a nev, legyen inkabb Sarkanymagia 😀
  Novemberig meg van ido megvaltoztatni, mint 2006-ban is volt 😛
  A kieg neve: vminek a földje, vagy vmi egyszavas nev, pl. vmi fogalom: a vilageges nem volt rossz nev, mas kerdes hogy a kieg felboritotta az eddigi HKK esszenciajat.

  Raiat, Dalnokot, Trinigant, VH-t teszteltetek?
  Hany deckben volt Meonech furkesz, ill. szirenek?

 12. Köszi a beszámolót!

  Remélem a Főnix fióka nem lesz ritka lap. A Kismassza elég volt ilyenből.

 13. Ühüm tehát Mágusok alkonya és megnyerte a versenyt 1 kontrol.Ok értem akkor ez most nem olyan kieg lesz mint a Világégésnél(vagyis a név utal a kiegre:P)

 14. Azert a tesztelok szavaztak, mert ok ismerik a kieget ugyebar. 🙂
  A Fonix fioka nem ritka, hanem gyakori.

  JuFe: ez mar elsore is jo poen volt 🙂
  Viselkedj, mert osszekeverlek FeFe-vel 😉

 15. Baghar: ezt mind teszteltuk a feleves teszteles alatt, amit irtal, de a tesztversenyen persze mindenki azzal indul, amivel akar (1/4 lap uj a megkotes), es ugyebar korlatozott az indulok szama 🙂 – itt a legdurvabb uj lapok kiszurese az alapveto cel.
  Furkeszt amugy nem nagyon lattam, szirenek voltak (az egyik kulonoskepp), en 2 felevel jatszottam.

 16. Amugy ez: “Ühüm tehát Mágusok alkonya és megnyerte a versenyt 1 kontrol.” ez picit engem is zavart, de le lettem szavazva :(, azert ezt meg tuleljuk 🙂

 17. Mágusok Alkonya? Tehát ha összegyűjtöm az összes lapját, akár mondhatom azt is, hogy elvégeztem az MA-t? 😛

 18. Egyébként ezt vártam. Mikor kiderült, hogy játék lassítós témájú lesz a kieg, akkor számomra egyértelművé vált hogy most kontroll dominancia jön.

 19. Azért abból, hogy egy 10 fős, szinte semmilyen szinten nem reprezentatív metájú versenyt megnyert egy klasszikus kontroll (méghozzá egy később gyengített lapra építve) nem hinném, hogy érdemes “kontroll dominanciára” következtetni.
  (Főleg úgy, hogy a kontroll egyre megfoghatatlan kifejezés a HKK-ban, ma már egy 45 lényből álló deck is simán lehet kontroll.)

 20. Végülis tápolhatjuk a kontrollt, a Világégésben a kontroll nem kapott durva erősítéseket…
  Ja várj, de mégis kapott -.-

 21. Balazs azert kerdeztem hogy miert csak 9en szavaztatok, hogy miert nem mindenki: 12-en?

  Kontrollnak meg mindig, 20 ev utan is a varazslat-kontrollt hivjuk 😉

 22. Ja ertem, sajnos nem minden tesztelo tud ott lenni mindig (nem volt senki buntetesben, hogy nem szavazhat 🙂 )

 23. @Jufe:

  Nagyon jó volt a deckem, annak ellenére, hogy végül csak egy győzelemre futotta.
  Élveztem a vereségek ellenére is a játékot.
  Kódexszel meg egy új lassítós lappal toltam, meg egy csomó új Krag lénnyel, egy-két lény alapú counterrel meg “Vérlátó holdkutyával” és VF preventorral.

  Gáspár Tomi óriási mákkal győzött le csak (1-ben élte túl az elsőt, a 2-ban meg teljesen kiürült, csak egy tiszta eső tartott fel, ekkor egyet nekronoztam vminek és kiment a Remira kedvenc meg a besideolt Tiltott mágus majd lejárt az idő…),

  Zsolti ellen az első meccsen lények helyett a 3 lassítós (2 kódexet is) lapomat húztam be, úgy hogy 38 lénnyel játszottam alapból…Aztán side után 1:1 mindkettő éles meccs volt.

  Valler Krisz ellen már keményen tudtam hordázni, jól is húztam, ő kevésbé, nyertem 3:0-ra

  Dani Zoli ellen, aki kezd az nyer. 2x kezdett. Amikor én kezdtem 2. körben meghalt. Bonyi G itt is tette a dolgát :))))

  Alapból 20 új lappal toltam, side-ból 12-vel.

  Egy szó mint száz, király kieg lesz, rengeteg húzó lappal (amiből jópár lény), pár elég erős és hangulatos ultravál, jó kis kódos lapokkal. Gyenge ritkák nem nagyon lesznek, még az utolsó alkalommal is átfutottunk rajtuk és bár van egy-két speckó lap köztük, a világégés közepes ritkáival hasonlolatosak a “legalja” ritka lapok is 🙂

  Már nagyon várom a megjelenést (és a szánalmas tiltását, akkor visszatérek talán én is a versenyasztalokra).

 24. @Viktroll

  Köszi a terjedelmes helyzetjelentést.Érdekes a vonal amit felvázoltál.Előre kicsit fura a kódex használata egy alapvetően horda jellegű deck mellé+a farkasok választását sem értem még(bár ha kötelékes mág védelmű farkas jön ki az sok mindent megmagyaráz:P),de remélem megvilágosodok a kieg megjelenése után:)

 25. Itt nem a kontroll dominanciájáról volt szó, hanem egy bróken lapról, amit szerencsére kiszűrt a tesztverseny, és meg tudtuk igazítani. A kieg neve azért Mágusok alkonya, mert elég sok olyan lap és koncepció van a kiegben, ami a varázslatok fölényét akarja megtörni. Persze a mágusok mindig rafináltak, szóval semmi sem garantálja, hogy bealkonyul nekik 🙂

 26. Szimpatikus név, de kérhetnék rá egy “A” névelőt?

  “A mágusok alkonya” sokkal szebb és magyarosabb, mint névelő nélkül.

 27. Nem teljesen ugyanazt jelenti:
  “A magusok alkonya” ez az osszes maguset jelenti
  “Magusok alkonya” ez bizonyos magusokat is jelenthet, kicsit homalyosabb nev (igy nem olyan veszes, ha megis a varazslatok dominalnanak 🙂 )

 28. A preventor a másik megoldás volt a védekezéses hokik ellen (így alapból 8 lap volt ellenük). A holdlátót ha mást nem, jó volt kilőni egy tétlenkedő mág védelmű lénnyel (egy kis spoiler: lesz feltámadós mág védelmű lény, de csak egyszer fog tudni, kellett a nerf érthető okokból). A kódex már régen is jelen volt a deckben (legalábbis a mi kis csabai közösségünkben, Fotta Pali használta első ízben) és működött is. Véd a counterektől és mivel rengeteg 1-ért jövő lény van, első körben 2-őt kirakva meg egy kódexet vagy a másik “ismeretlen lapot” elég komoly probléma elé lehet állítani bármely mágust. Egyedi koncepció ez tény, de a spoilerektől hemzsegő mezőnyben azért kell hozzá szerencse a jó helyezéshez (mint annó nekem a kaller hordánál).

 29. Azért brokennek nem mondanám a lapot, de kellett az igazítás, az tény.
  Engem jobban zavart, hogy Bonyi ősi bölcsivel tudott szökőkutat keresni, ráadásul általában egy másodikat is behúzott hamar.

 30. Marketinges szempontból a “Mágusok alkonya” szerintem rossz választás. Hangulatos, még jól is cseng, de negatív töltetű. Az egyik legalapvetőbb névválasztási technika, hogy a negatív dologtól tartózkodni KELL!

  A régebbi kiegek nevében szereplő Születés, Hajnal, Ébredés egytől egyik jobb üzenet.

  Mivel a játék leírása szerint minden játékos egy mágus akkor most mindenkinek bealkonyul? 🙂 Senkit nem szeretnék megbántani, és isten ments hogy magamra célozzak (komolyan) de teljesen mindegy hányan szavazzák meg egy kieg nevét, amíg egyikük sem “szakmabeli” a névválasztást alapul véve. HKK-sok, akik szeretik a játékot és van egy kialakult képük, kiválasztják a legkevésbé rossz opciót egy olyan listáról amit nem tudom ki állított össze, de ha a marketinges volt akkor rúgjátok ki 😀

  Sokkal szimpatikusabb lenne egy lények seregére, hordákra, lények közti szinergiára, a kötelékre, vagy ehhez hasonló dologra célozni. Lehetne egy fordulópontként definiálni ezt a kieget, valaminek a kezdeteként, ahol elindult egy folyamat egy tendencia. A játék lassulása szintén negatív, de mint gondolat jó, csak pozitív oldalról megközelítve. Még élvezetesebb, elhúzódóbb csaták, sok döntés és gondolkodás, tehát lehetne akár 100 éves háború is 😀

  A lényeg, hogy ezek is azt fejezik ki, hogy a lények előtérbe kerülnek, és lassul a játék, értelemszerűen a varázslatok akkor hátrább szorulnak, de mégis más az üzenet tudatküszöb alatt ható tartalma.

  Nem tudom van-e mód a változtatásra, de lehet megérne pár percet átgondolni, mit is akartok minden egyes pakli dobozával kommunikálni. Szerintem ne az alkonyt .. így is kongatják a vészharangokat már egy ideje az emberek, ne adjatok ekkora ziccert a károgóknak. Pozitív gondolatokra és üzenetekre fel 😀

 31. Volt még két népszerű név lehetőség amik a kieg. koncepciójára utaltak én azokat inkább támogattam.
  Lassú víz (lesz 1 ilyen lap)
  Lassuló idő (ez a Idő lassító nevű lapra utal)

 32. Vagy ha lassító koncepciók kerülnek előtérbe,nem lehetne “Állóháború” a pakk neve?

 33. A nevre volt olyan verzio is, hogy ‘Vad hordak’ meg ‘Barbar hordak’ meg ‘Felemelkedes’, de csekely nepszeruseggel.
  Amugy a tesztelok eleg jol reprezentaljak a HKK kozosseget (mint egy piackutatas, kisebb mintan) + ismerik a kiegeszitot.

  Az UR bubaj sarga.

 34. A kiegészítőt lehet hogy ismerik, de a merketinggel és a vevők döntési folyamatával is tisztában kell lenni egy termék elnevezésekor. Az hogy ismerem a kieget kevés.

 35. Szerintem ez csak túlértékelt marketing-rizsa, kb semmit sem befolyásol majd a kieg fogyásából az, hogy milyen néven fut. Aki eddig nem játszott, az nem azért fogja elkezdeni, mert színes-szagos pozitív üzenete van az új kiegészítő nevének, sőt, van akit kimondottan inkább taszít ez a reklámokból ismert felfogás.
  Aki pedig játszik, az a lapok miatt fogja venni elsődlegesen, nem azért, mert tetszik neki a kieg neve.
  Mágusok alkonya amúgy hangulatosabb név, mint a “100 éves háború”.

  (Honnan ered az a tévhit, hogy a marketing fontosabb, mint maga a termék?
  Lehet, hogy a xart is megveszik díszes csomagolásban, de csak egyszer..
  Jó árunak nem kell reklám.. ez egy kicsit régebbi és időtállóbb igazság.
  Persze ha az emberiséget állandóan degeneráltan vigyorgó idióták masszájaként fogjuk fel, akkor lehet, hogy ebben a speciális esetben a csomagolás lesz a fontosabb, de a HKK a komplexitása miatt inkább az értelmesebb kisebbség játéka.
  Mintha a sakkban azt mondanád, hogy a fekete túl komor szín, a fehér meg olyan jellegtelen, legyen inkább mostantól hupilila és foszöld, akkor biztos népszerűbb lesz a sakk.)

 36. Ez annyira vicces, hogy inkább nem is védekezek, ezzel nincs mit tenni, neked van igazad 🙂 Mindent elismerek …

  1. Nem a csomagolás számít, se a marketing, se a név… a hatalmas márkák pillanatok alatt felismerhető logója, csomagolása semmilyen hasznot nem hoz és nem segíti elő a további növekedést. Mert pont a növekedés a cél, igen a régiek meg fogják venni akármi a neve, mert a márkahűség már kialakult.

  2. “Élvezd, Nyiss a boldogságra, Just do it, Impossible is nothing” – egytől egyig szép negatív tónusú szövegek, ezért is olyan kis jelentéktelenek azok a márkák akik ezt használják.

  3. Tudom, ez is biztos csak marketing rizsa, és igazából a Nike, Adidas és Coca Cola valóban feleslegesen költ marketingre cirka 1000szer annyit mint pl logisztikára. Miért is nem annyit csinálnak hogy csak kiviszik a boltba és csá ? 😀 vagy miért adnak neki mindig új nevet ugye ? Új Nike Air Max? Pf … Kinek kell az ? Ja hogy kb minden 4. embernek Budapesten! Értem.

  4. Csak egyetlen dologgal szeretnék vitatkozni, mégpedig a jó bornak nem kell cégér típusú baromsággal. Ha valaminek nincs reklámja, az életbe nem hallasz róla 😀 szóval mondhatnám, hogy említs csak egyetlen olyan éttermet, terméket, szolgáltatást ami jó, és nincs reklámja, de sajna nem fogsz tudni mondani, mert különben nem hallottál volna róla.

 37. Gice, ez nagyon tetszett:

  “…az emberiséget állandóan degeneráltan vigyorgó idióták masszájaként fogjuk fel…”

 38. Lehet, hogy egy mosópornál fontos egy szuper-pozitív kicsengésű név, mint pl. ragyogó fehér kristály, vagy most láttam teafilteren, “gyógyszerkönyv minőségű” 🙂 de a HKK egy fantasy játék, és a fantasyben a jó “marketing” név a jól csengő fantasy név. Mágusok alkonya, világégés, Sötét erők, A mélység démonjai, Ősi háborúk ezek egy mosóporon elég negatív hangzásúak lennének és riasztanák a háziasszonyokat, de egy fantasy könyvtől vagy játéktól ilyen nevet várok el, nem pedig “Ragyogó boldogság” vagy “A fény győzelme”. A jóság, boldogság uncsi, az intrika, a csaták, a nagyhatalmú legyőzendő gonosz sokkal érdekesebb. Egy ilyen névnél fontos, hogy felkeltse a kíváncsiságot. Mágusok alkonya? Vajon mi fog történni, hogy bealkonyul a nagyhatalmú, legyőzhetetlen mágusoknak (csillogó szemmel lapoz tovább…).

 39. Krisz, az nekem is tetszett, de nem én írtam, nem én vagyok GL 🙂

  Baka, amúgy ennyit nem változtattam az Időlassító nevén, egyszerűen csak Időlassítás volt a javaslatom a kieg nevére 🙂

  Egyébként a Mágusok alkonya nagyon jó név, én azért nem adtam neki sok pontot, mert szerintem nem igazán illik a kieg lapjaihoz. Szóval én a magam részéről egy másik kiegnek jobban el tudnám képzelni ezt a nevet.

 40. OFF @Tomi: Én a hazugság harmadik fajtájának, a statisztikának hiszek. Van olyan kutatás, hogy ugyanazt a terméket ugyanúgy marketingelik, csak van egy ‘A’ nevű változata meg egy ‘B’ nevű változata (ez az egyetlen különbség)? Eltérnek az eladási adatok pusztán a névválasztás miatt? Ha igen, mekkora mértékben magyarázza a névválasztás különbsége az eladásban mért eltéréseket? Linkeket is szívesen várok ilyen kutatásokról, tényleg kíváncsi vagyok.
  Sajnos a Beho (és még millió másik cég) nem tudja megcsinálni, hogy a fentihez hasonló kísérletet futtasson le, egy terméket csak egyszer lehet megjelentetni. Fókuszcsoportnak meg kvázi elég jó a tesztelőbrigád, nem hinném, hogy nagyon sokat tévednének abban, hogy mi fog fogyni, mire vágyik a HKK-s közösség (még több dalos lapra és pörgésre 😛 ) .

 41. Tomi, mindenben igazad van úgy általában, csak arról feledkezel meg, hogy ez a termék egy speciális rétegnek szól.

 42. @Bazmaon: Ez önmagában még nem jelent semmit. Az első benyomások alapvetően meghatározzák a későbbi véleményeket is, bármilyen apróságról is legyen szó (feltételezve ez esetben, hogy mégsem adunk nagy jelentőséget a névnek). Elég csak megnézni a Világégést, ami hosszú távon hiába sült el viszonylag jól (sok lapot használtak belőle a játékosok, az év második felére sokat változott a meta), a megjelenés környékén lecsapódott impulzusok alapvetően meghatározták a “sorsát”.

 43. Zsolt, az első benyomás fontosságában igazad van, de a Világégés nem ezért szerepelt rosszul (egyébként honnét tudjuk mennyit adtak el belőle?) hanem azért mert kevés a ritka spoiler viszont sok a ritka gitt benne, tehát a második benyomás után se akarsz túl sokat bontani belőle..:). Szerencsére a Beho vette a kritikát és kiemelt figyelmet szentelt az új kieg. ritkáinak. A Mágusok alkonya sikere van ítélve a nevétől függetlenül. Ebben egész biztos vagyok hisz áldozatot mutattam be az ősi isteneknek..;)

 44. A picit negatív, baljóslatú fantasy nevekhez, csak egy igen kedvenc példát mondanék: Burning Crusade, Wrath of the Lich King, Cataclysm, Mists of Pandaria, Warlords of Draenor. Hmmm, nem is tudom beváltak e. 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s