VIP státusz a HKK-ban

Szeretnéd? Vagyunk Így Páran.

Lehet, hogy már a könyökötökön jön ki, hogy állandóan Wow-ból meg Magicből hozok példákat nektek, de tegnap egy Zsoltival folytatott beszélgetés során igen érdekes témát taglaltunk, a játékosok megbecsüléséről (nem, nem becsléséről) beszélgettünk viszonylag hosszasan, és úgy gondoltam, hogy ez ismét egy olyan téma amiről tök jó lenne közösen ötletelni egy sort.

Hogy miért a fenti kártyajátékok példáját hoztam? Aki anno játszott valamelyikkel (a HKK-sok egy jó része főleg a Wowot pörgette) az tudhatja, hogy ezekben el lehetett érni egy olyan szintet, ami után nemhogy jó kedvvel, hanem kitörő lelkesedéssel indultál egy versenyen, mert tudtad, hogy igen, megbecsült játékos vagy, a versenyszervező szeretné, hogy ott legyél a versenyén, sőt, ezt jutalmazza is. Ez a szint a VIP szint, amihez igen nehéz volt hozzájutni, de aki bekerült ebbe a szűk körbe az a fentieket bizony kőkeményen megérezte. Mi kellett ahhoz, hogy ezt valaki elérje? Először is, ezt a státuszt egy évben egyszer lehetett elnyerni (minden ország egy régióba tartozott, és évente egyszer, mindig más országban a régión belül került megrendezésre az ezt kiosztó verseny), vagyis évente igencsak kevés volt a VIP-ek száma (a státusz a következő ilyen versenyig volt érvényes). Hogy ez mivel járt? A 8. szezon VIP kártya tulajdonságai: “A Realm Bajnok nyertese egy exkluzív Cryptozoic VIP kártyával is gazdagodik, rajta a CZE ID-jával (azonosító) és fotójával. Ezzel a kártyával számos előnnyel bír a nagyobb Cryptozoic versenyeken. Az alábbi nagy rendezvényeken veheti igénybe a VIP kártyával járó extra dolgokat: Darkmoon Faire, Continental és World  Championship. És mik az extra dogok?

– Prioritása van a főversenyek regisztrációján

– Ingyen regisztráció a versenyeken

– Prioritása van a crafting beváltónál (bizonyos alapanyagokból lehetett máshol nem beszerezhető lapokat váltani)

– Külön elhelyezett asztalon játszhat a főverseny ideje alatt.

– Kis “ajándék csomag” minden főversenyen, úgy mint ritka Loot lap (in-game kódos lap), Cryptozoic termékek (kártyatok, kockák, stb.)

– Plusz 25 % extra booster nyeremény (felfelé kerekítve), minden olyan versenyen, ahol boostert nyer.

Ráadásul a 2013-s Világbajnokság idejére 4 éjszakás hotel szobát biztosít a Cryptozoic a 2013-as Realm Bajnoknak. Ez nem ruházható át más embernek, és csak a VIP játékos használhatja föl.”

AZ SZÉP! – kiálthatunk fel mind egyszerre! De miért hozom fel ezt a sok dolgot most? Nos azért, mert el lehetne gondolkodni azon, hogy a HKK-ban ez hogyan valósítható meg. És itt most nem arról beszélek, hogy még, sokkal több extra díjazást mindenkinek, nem. Arról beszélek, hogy meg lehetne próbálni egy ilyen státuszt létrehozni (kiadói részről), egy évben egyszer, ami egy évig érvényes. Teljesen mindegy, hogy milyen előnyökkel járna, de ebben a szeptember-októberi pangós időszakban jó lenne, ha valami motiválná az embert a versenyre járásra (a holnapi Dungeonös verseny például fantasztikus +EV-t rejt a nyerhető extra boosterek miatt, ez egy olyan ötlet Krisztián részéről, aminél mi, blogosok például úgy érezzük, hogy kötelességünk ott lenni, ez egy megbecsült dolog). Nyilván nem akarom az ötletet senkire sem ráerőszakolni, még az is lehet, hogy nálunk kerül ez bevezetésre majd, egyelőre csak ötlet-szinten merült fel a dolog, de ki tudja mit hoz a jövő. Persze sokszor már akkor is megbecsültnek érezheti magát egy játékos, ha tiszta asztalokon játszhat, időben kezdődő versenyeken (amikre a közeljövőben mi is kőkeményen figyelni fogunk).

Szerintetek megvalósítható egy ilyen rendszer bevezetése? Ha igen, milyen reális előnyöket tartalmazna szerintetek egy optimális VIP-csomag?

Dév bácsi

17 thoughts on “VIP státusz a HKK-ban

 1. Maga amit most Krisz is próbál nagyszerű (nyilván pokerből átvett,de ez nem von le semmit az érdemből) kezdeményezés. Annó mi is ötleteltünk hasonlón Jánossal,de akkor az volt a terv+ba hogy VIP vendégeket(a triumvirátusból valakit) kellene meghívni versenyre és belőlük lehetne “kiütni” nyereményt. Ez sajnos kútba esett,de ez a koncepció amit most Krisz próbál szintén teljesen jó.
  Ami a VIP-et illeti nyilván jó lenne ez a kis extra.Emelné egyes versenyek presztizsét,de a Behon nehezen lehetne hasonló kaliberű kiadásokat átverni amit meg is értek,de egy kiemelt asztal “elkészítése” valamint behos ingyenes versenyek talán még náluk is beleférnének a tűréshatárba.

 2. Négy éjszakás hotelszobát ne reméljen senki, de valami hasonló kiemelésen már mi is gondolkodtunk. VIP státusz, ajándékomagok, stb. a doksit már 1 éve megcsináltam hozzá, de akit annak idején erre ráálítottam, már nem dolgozik velünk, ezért pihenőpályára került a projekt. De igazad van, ez egy jó ötlet volt, leporoljuk akkor és megnézzük mit lehet vele kezdeni.

  Mondjuk én a VIP státuszt nem attól tettem volna függővé, hogy valaki mennyi versenyt nyer (akár kölcsönkért paklikkal, lapokkal), hanem inkább attól, hogy mennyit tesz a HKK-ért, milyen értékben vásárol, mennyi embernek ajánlja, tanítja meg a játékot. A versenyeredményeket is be lehet ebbe venni, de a versenyzőkre van már elég komoly jutalmazási rendszer (jutalom a versenyen, ultraritkák, HSZ rangsor, rangsor szerinti jutalmak, bejutás az ingyenes Nemzetire, és ott igazán masszív díjak). Szóval ebben a formában már létezik a VIP, csak mi nem így hívjuk:) A versenyeken való ingyenes nevezés és egyéb bónuszok mindig hasznos dolgok, de ez alapvetően csak annyit jelent,hogy még tovább nő a díjazás. Márpedig azt azért ne felejtsétek el, hogy a versenyeinken jelenleg is igen masszív díjalap van, a kiosztott díjak + egyéb költségek (terembérlet stb) többszöröse a nevezési díjnak

 3. @Miklós
  Örvendetes ez a pozitív visszajelzés és örülök, hogy kicsit aktívabb vagy ezen a fórumon(is).Nagyon jó üzenete van annak, hogy aktívabban kommunikálsz a kártyás közeggel,remélem mindez megmarad esetleg tovább fokozódik.

 4. Időben kezdődő verseny? OMG na ilyennel se találkoztam még. D: (pedig eddig kb 150 versenyen indultam)

 5. Nem olyan nagyon jó ötlet ez mint ahogy tűnik. Pl ingyen versenyindulás. Valószínűleg valamelyik pesti profi kapná meg. aki amúgy is elinduna az adott versenyen ráadásul Pesten mindig kemény a mezőny semmi pluszt nem adna hogy egy VIP is ott van. Szóval kb 1 embernek lenne jó a dolog. Vidéken viszont ahol anyagi haszon amúgy sincs egy versenyen még plusz olyan ingyen induló is lenne aki valószínűleg a díjalap jelentős részét el is viszi kifejezetten zavaró tud lenni. Ráadásul a helyieknek nem biztos hogy nagy élmény lesz szétaláztatniuk magukat. Max úgy lenne jó ha fejvadászat is lenne hozzá minta most a Dungeonban ám annyik a plusz költségeit egy olyan versenyen ahol mondjuk 12 ember indul nem biztos hogy ki tudja termelni a szervező.

 6. 🙂 Nem beszéltünk össze Dévvel, de a hamarosan (2015. januárban) startoló Dungeon-kupa néhány elemével összecseng a V.I.P.-s javaslata! 🙂

 7. Sziasztok!

  Én a Nemzeti Bajnokság első 3 helyezettjét tisztelném meg ezzel a címmel. Az úgy is adott. Részemről annyit tehetek, hogy az ajtóban előre engedem a V.I.P. -s játékost. Aztán nehogy túllőjünk ezzel az egésszel s megváltozzanak azok a jó fejek akik ma még azok. Láttam már sztárolt embereket elszállni. Tehát csak óvatosan. Üdv: papa

 8. Egy világméretű kártyajátéknál (versenyenként mondjuk 2-300 résztvevő) még talán érthető is, mert presztízs, promóció stb., de itt?!?

  Hiába a cikk, én a HKK-nál nem értem, hogy ez miért volna jó. Nagyjából Pittával kell, hogy egyetértsek. Itt igazából nem lenne funkciója, csak egy aktív profi igen jól járna, de lehet, hogy akár 10 ember is kiérdemelné ezt a “fokozatot”. Nem hiszem, hogy igazságosan lehetne kiosztani azt az egy szem vip kitüntetést. Mr-VIP a kapott/nyert extra csomagokat, fóliákat, kockákat stb. úgyis csak el akarná adni, tehát az én szememben ezzel nem sokat tenne hozzá a játékhoz.

  Mondjuk szerintem a kevés komment is jelzi, hogy erre nincs égetően nagy szükség, lehetne másba tenni az energiákat. Például átnézni még egyszer a nyomdába kerülés előtt a lapokat/illusztrációkat/színesítő szövegeket, vagy hasonlók.

 9. Szerintem legyen az v.i.p., aki
  mentorál egy full kezdő játékost.
  Ha lehozza egy évben 10 versenyre,
  segít neki gyűjteményt építeni,
  ne adj’ Isten még ír egy-két beszámolót
  is, attól sztem nem kell sajnálni a támogatást. Ez a “kezdő” projekthez képest is újdonság annyiban, h a játéktudást is ki kell alakítani.

 10. Srácok! Értő olvasást pls! Dave írta, hogy nem plusz díjra gondol első sorban.
  Sokkal inkább ilyenek:
  Fix asztalnál játszol végig a versenyen, ahol nagyobb a hely
  Ha nevezni kell soron kívül megteheted.

  Ezek apró kényelmi funkciók, amik nem kerülnek semmibe.

 11. Nekem sem tetszik ez a kiemelt státusz, sokkal jobb a mostani berögződése a HKK-nak. Mindenkit egyenrangúként kezelünk a versenyasztaloknál, a díjazásoknál, a nevezéseknél és a sorbanállásnál. Egy ilyen rendszer csak feszültségeket hozna, én magasról lesajnálnám, hogy mennyire “érdemelte” ki az adott illető a rangját, mérges lennék rá, ha jobb dolga lenne, mint nekem.
  Az meg egyenesen undorító, hogy a legtöbbet vásárló játékos kapjon ilyen címet. Akinek jobb a munkája a játékon kívül, jobb bánásmódban részesül? Ennyi erővel akár már meg is kaphatná az első éjszaka jogát, ha házasodik az egyik játékos társa, hogy ha ennyire kivételezni akarunk a gazdagoknak.
  Az én versenyeimen biztos, hogy nem venném figyelembe ezt a marhaságot.

 12. A legtöbbet vásárlónak kisebb kiváltságot ad egy cég aki pénzből él?Hát ez tényleg undorító.Sőt a lapokat is adhatnák ingyen,mert hogy van pofájuk pénzt kérni érte?Nem mindenkinek van,rájuk is gondolhatna a behó..
  Ennyire azért nem kéne korlátoltnak lenni

 13. Amikor elkezdtem HKK-zni akkor nagy részt az tetszett meg, hogy ez a közösség a mérhetetlen nagy heterogénsége ellenére mennyire is homogén valójában 🙂 Hiába vagyunk korban különbözőek, hiába vannak közöttünk általános iskolások, gimisek, ügyvédek vagy sakk nagymesterek, amikor leülök valakivel HKK-zni akkor “egyenlőek” vagyunk. Kölcsönösen tiszteljük egymást (legalább is a legtöbb embert). Emellett természetesen tudjuk és nagyobb tisztelettel tekintünk azon pár játékos felé, akik ezt a játékot az átlagosnál jóval jobban játsszák. Sztem amit nyernék az ötlettel (lenne egy újabb cím és és egyel több “hagyomány”) az sokkal kevesebb, mint amit az az egyenlőség jelent számomra ami (ugyan csak kis mértékben, de) eltűnne.

 14. Koranyig, ez szép volt: “…vannak közöttünk általános iskolások, gimisek, ügyvédek vagy sakk nagymesterek, amikor leülök valakivel HKK-zni akkor “egyenlőek” vagyunk…”

  Like! 🙂

 15. soron kívüli nevezésre egy megoldás: egy névvel elátott borítékban midnenki odadja a zsét a szervezőnek, és aztán leül egy asztalhoz!

  tiszta asztalhoz meg midnenkinek joga kéne hogy legyen.

  a fix asztalról meg annyit, hogy versenyenként 1 db vipes embernél működik, kettőnél már összesorsolás esélyes, 5 vipes játékos, akik jó eredményekkel bírnak meg valószínűleg több egymás elleni meccset is fog játszani… szóval fix is az asztal meg nem is.

  de minden dolog, ami eg ykis ráfordítással színesi a játékot, kihívásokat, és több élményt okoz az jó ötlet. a blog liga, dungeon kupa, egymást követő beszűkülő versenyek az év egy-egy szakaszait mind izgalmasabbá teszik, és igazából csak kreatív szervezés kérdése.

  amúgy ha valaki azért kap támogatást, elismerést, vagy vip státuszt, mert másoknak segít, akár kezdőknek, azt én is jó útnak tartom, habár számos jobb és építőbb elfoglaltságot el tudok képzelni mint a kártyázás bármilyen formája, de ha valaki ebben leli örömét, mint ahogy régen én is így voltam vele, akkor jó, ha kap segítséget.

  az én időmben az volt a “menő” aki lecápázott mindenkit, és úgy látom hogy ma sokkal menőbb támogatni a kisebb költségvetéssel rendelkező és/vagy fiatal játékosokat.

  ez midnképp pozitívum, az egész játékosállomány érdekelt benne, mert hosszútávon a játék élvezhető szintű fennmaradását szolgálja az utánpótlás.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.