BotW #3 – Blokkoló pakli

Gyakori lapokkal folytatódnak a Battle of the Week küzdelmei.

Egy hét szünet után pénteken újból jön a Battle of the Week, melynek formátumát ezúttal a Ti szavazataitok alapján állítottuk össze. Íme minden fontos tudnivaló!

Battle of the Week #3

 • Mi ez? Mókás péntek délutáni játék, melynek keretein belül első körben a HKK Blog szerkesztői csapnak össze az általuk közzétett paklikkal. Ezt követően a győztes decket ki lehet hívni egy, a hét szabályainak megfelelő paklival.
 • Időpont: október 10. (péntek), 14.30-18.00
 • Helyszín: Dungeon Szerepjáték Szaküzlet és Klub, Erzsébet körút 37.
 • A heti szabályok: A paklidban kizárólag gyakori lapokat használhatsz. A szabálylapokra és követőkre nem vonatkozik a korlátozás.
 • A kihívás menete: A HKK Blog szerkesztőinek összecsapását követően bárki kihívhatja a heti Battle of the Week győztes pakliját. A mérkőzés két győzelemig tart, nincs kiegészítő pakli, a hiányzó lapok cinkelése engedélyezett.
 • A nyeremények: A kihívók között kisorsolunk egy tetszőlegesen kiválasztott nagykiegészítőt, melyet a Dungeon ajánlott fel. Emellett mindenki kap tőlünk egy szabadon választott Zén kiegészítőt, aki teljesíti a kihívást, vagyis legyőzi az adott hét győztes pakliját.

rhatt_kovetojeA kizárólag gyakori lapokra támaszkodó környezet meglehetősen extrémnek mondható, így amikor paklit építünk, egy kissé másfajta felfogást kell alkalmaznunk, mint általában. Könnyen lehet például, hogy a szokásosnál is jobban kell építenünk követőnkre, így felerősítve gyengécske (de legalábbis egyszerű) gyakori kártyáinkat. Én is így fogok tenni, az általam választott pakli ugyanis egy blokkolós összeállítás lesz, mely a ritkán felbukkanó Rhatt követőjére épít. A taktika rendkívül egyszerű lesz: meg kell próbálnunk minél jobban elhúzni a játékot – egészen addig, amíg lapjaink és követőnk blokkolása teljesen felemészti az ellenfél varázspontjait. A narancs lapunk által biztosított gyógyulás nem kevés segítséget fog nyújtani ehhez.

Az időhúzó játék ellenére persze nem árt, ha tudjuk tartani a tempót: erre ott van a meglehetősen öregecske, de ide még mindig beférő A nyugalom pillanata, amely (a követővel) tetemes blokkolás és gyógyulás mellett biztosít számunkra egy kis extra manát, később pedig könnyedén lecserélhetjük egy másik lapra. Sokkal újabb példány, de szintén a gyors blokkolást segíti elő A tudat ellensége, amely side-képességként szintén jelentőset gyógyít, és ősmágiája is jól jöhet a Cselvetések, illetve egyéb gonoszságok ellen.

a_feledes_kodeA Világégés kínálatából kötelező természetesen az Altató köd használata (az újrahasznosítás miatt “végteleníteni” tudjuk!), és ha már ködözés, rá is térnék a pakli ezen vonalára, amely valójában sokkal fontosabb annál, mint amennyire első pillantásra látszik. Követőnk mellett ugyanis a folyamatos ködözéssel biztosítani tudjuk, hogy minden körben blokkoljunk legalább egyet: az egyik körben a kijátszásra, a másikban pedig az elködözött lap kiforgatására blokkolhatunk (és gyógyulhatunk) egyet. Ez a stratégia tényleges akció híján is biztosítja a lapköltség nélküli folyamatos varázspont-zúzást, ráadásul igazodni is tudunk eközben az ellenfél játékához. A többi ködös lap, amit használni fogunk a kezet kontrolláló A feledés köde, a lények ellen hatékony Ködszurkálás és Ködcsapás, valamint A végső köd, melyet ritkán fogunk kijátszani, inkább csak arra jó, hogy “üresjáratban” inkább őt pörgessük el, mintsem sokkal hasznosabb egyéb ködös lapjainkat.

kegyetlennapA pakli kettes számú gerincéhez a legnagyobb gyakori blokkolós táppal, a Kegyetlen nappal érkezünk meg. Na nem azért, mert egy jófajta multifunkciós lapról van szó, amely ha kell, igen durvát oda tud blokkolni, hanem mert zanszilánk, amiről eszünkbe kell, hogy jusson az egyik legdurvább laphúzós Rhatt erőforrás, Halafír. Persze ahhoz, hogy ő jól működjön, igyekeznünk kell minél több zanszilánkot és kalandozót raknunk a pakliba, hogy minél nagyobb eséllyel húzhassunk vele két lapot. A Rhatt kártyák közül a szinte ingyen cantrip Ametiszt fókuszkristály, valamint a viszonylag könnyen “meghízó” Elvetemült burkinátor jöhetnek szóba, ha zanszilánkról van szó, míg a kalandozók közül Rosalinda az, aki viszonylag még illeszkedik a paklinkba (és hogy megalázza a Raia decket!). Játszunk emellett még Vörös villámmal is, csak hogy nagyobb eséllyel meglegyen az ideális zanszilánk-mennyiség – lényegében a Ködcsapáshoz hasonlítható, csak olykor olcsóbb lesz nála, és szerencsés esetben még lapunkba sem fog kerülni. Ennyi direkt sebzés esetén a követőlövést is kétszer meg kell gondolniuk az ellenfeleknek. Valamint ott van sárgából A mogokok őrülete is, amely látszatra manatermelés, valójában azonban sokkal hatékonyabb, ha az ellenfelet próbáljuk vele hátráltatni – így a paklinkhoz is jobban illeszkedik. A Halafírról annyit még el kell mondani, hogy az sem nagy katasztrófa, ha csak 1 lapot tudunk vele húzni, hiszen a gyűjtőbe dobált kártyák legalább a követőnknek biztosítanak egy kis “utánpótlást”.

Egyetlen hely maradt még a pakliban, melyet A gyenge ereje és a Cselvetés által alkotott páros valamelyikének szántam. Nekem végül A gyenge erejére esett a választásom, hiszen ebben a counterszegény környezetben óriási fegyvertény lehet egy jókor elcsattanó ellenvarázslat.

A pakli

követő: Rhatt követője

elvetemult_burkinator3 A nyugalom pillanata
3 A tudat ellensége
3 Altató köd
3 A feledés köde
3 Ködszurkálás
3 Ködcsapás
3 A végső köd
3 Kegyetlen nap
3 Halafír
3 Ametiszt fókuszkristály
3 Elvetemült burkinátor
3 Rosalinda
3 Vörös villám
3 A mogokok őrülete
3 A gyenge ereje

45 lap

A holnapi nap folyamán a másik általunk készített pakli leírását olvashatjátok majd!

Csető Zsolt

10 thoughts on “BotW #3 – Blokkoló pakli

 1. Halafír képessége nem keresésnek számít? Ha igen, akkor nagy anti-kombó a ködös lapokkal az egész zanszilánkos vonal.

 2. Srácok, nem kell ezt a tiltott lap témát túlragozni. Ez nem verseny, csak egyszerű játék, annyi a cél, hogy lejöjjetek és kártyát fogjatok a kezetekbe.
  Ha valamit erősnek gondoltok, hát rakjátok össze és alázzatok meg bennünket vele. Legalább ez azt jelenti, hogy foglalkoztatok vele, és ez volna a cél.

 3. Ez a BOTW téma nagyon tetszik. Sajnálom, hogy nem tudok ott lenni, pedig erre a csak gyakori formátumra nahyon jó kis deck-et tudnék.

 4. Visszajelzés: BotW #3 – Blokkolás és nyereményeső | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.