Helyzetjelentés a Pitypang utcából

A tegnapi nap folyamán immáron a harmadik HKK-s szakkör is lezajlott a Pitypang Utcai Általános Iskolában. Nézzük, hol tartanak most a kis növendékeink!

Amagusiskola1hogyan arról Dave már korábban beszámolt, a csütörtök délutánok a Pitypang utcában bizony a HKK-ról szólnak. A harmadik foglalkozásra már körvonalazódik, hogy sokaknál ez nem pusztán kezdeti lelkesedés, hanem akár tartós szenvedély (a szó jó értelemben vett jelentésével) is lehet belőle. Ezt nagyban elősegíti a kezdeti ajándékdömping, amely részben saját készletből, nagy részben pedig Beholderes támogatásból (ezúton is szeretnénk ezt megköszönni!) valósult meg. A Ti felajánlásaitokat is nagyon köszönjük, egyelőre még csak Juniorokat forgatunk, azonban amint rátérünk más kiegészítők használatára is, onnantól szívesen látunk egy-egy elfekvő stóc gy-ngy-t/felesleges Zént, régi ritkát.

A szabályok alapjait meglepően gyorsan elsajátították a gyerekek, sokszor veterán profikat megszégyenítő módon tisztában vannak azzal, hogy egy körben mit mi követ. A laptípusok is már teljesen tiszták, nem akarunk lényt kijátszani az ellenfél körében (Villámháború pls!), illetve a támadók kijelölése után már nem próbálkozunk meg elsütni egy általános varázslatot. Ha megmérgezzük az ellenfél lényét, akkor figyelmeztetjük, hogy bizony az előkészítő fázisában tegyen rá még egy méregjelzőt. Amennyiben ezek száma eléri, vagy meghaladja a lény ÉP-jét, akkor kíméletlenül a gyűjtőbe parancsoljuk. Még picit lassan, megfontoltan zajlik egy-egy ütközet, bár ez a tanulási időszakban teljesen normálisnak mondható.

WP_20141009_001Külön örömöt okozott, amikor az egyik kisfiú végül úgy oldott meg egy 2/1-es fenyegetést, hogy a 2 „blank” kártyájából kijátszott egy Varázslatlopást, amivel elkérte az ellenfél Második esélyét, és a felhúzott két lapból egy 2/3-as repülő lény már meg is oldotta a szituációt (egyelőre nem használjuk a védekezési bónuszt). Néhányan már kezdik érezni a rövid- és hosszú távú előny fogalmát és eszerint is játszani. De ami ennél sokkal fontosabb ennyi idős gyerekeknél (5. és 6. osztályosokról beszélünk), hogy mindenki nagy élvezettel játszik, ráadásul a napközis Tanító néni szerint ezt a szakkört várják a legjobban a gyerekek.

Az elkövetkező hetekben fokozatosan tervezzük bevezetni az új szabályokat a foglalkozás eleji 10-15 percben, hogy utána élesben alkalmazzák a „megtanultakat”. Nekilátunk a saját pakli kialakításához, valamint már a jövő héten sor kerül az első HKK-s dolgozatra. Ezen rossz jegyet kapni természetesen nem lehet, azonban a legjobbak újabb ajándékokkal gazdagodnak.

Dávid Máté

16 thoughts on “Helyzetjelentés a Pitypang utcából

 1. Ezt nagyon jó volt olvasni:

  “…a napközis Tanító néni szerint ezt a szakkört várják a legjobban a gyerekek.” 🙂

 2. Továbbra is maximális respect a szakkör miatt, biztos vagyok benne, hogy nagyon jót tesz a játéknak!

 3. Szerdán bent voltam a Dungeon-be. Bejött egy szakkörös srác az anyukájával. Látni lehetett a lelkesedését, a csillogást a szemében. Anyuka elárulta hogy a lurkó azt mondta neki, hogy ez élete legszebb napja. 🙂

 4. Tuti ott ül a srácok között az elkövetkező évek egyik nemzeti bajnoka, ha nálunk is lett volna ilyen tavaly Bonyinak is nehezebb dolga lett volna! 🙂

 5. Aztán ha rájönnek a gyerekek, hogy minden komolyabb játszma már a kockadobásnál eldől, hogy már második körre vége a játéknak és egy kisebb vagyont bele kell ölni, azonnal elszáll a lelkesedésük.

 6. Egy “Volt HKK-s” valóban hiteles véleményt tud erről alkotni…
  Még szerencse (már a gyerekek szempontjából), hogy nincs igazad, és hogy amúgy sem versenyjátékos-képzőt indítottunk szakkör címen.

 7. Mivel nem tudjuk elvileg, h kit takar a “volt hkks” név, honnan tudnánk megállapítani, hogy mennyire látja át a játékot? Csak egy költői kérdés VikTrolltól :). Mert amúgy valóban, sokat vesztett a hkk a szépségéből… szerencsére mondjuk idén sokat draftoltunk, meg érdekes volt néhány formátum. De a hagyományos élvezhetetlen, meg régen imádtam a versenyre való speciális felkészüléseket, ma meg már csak a régi receptek szerint rakok össze decket, és azon rágódok, hogy melyik deck ellen fogok játék nélkül veszteni…

  A szakkör/baráti játék persze más tészta. Csak ugye régen, ha lementél a D-be, akkor mindig volt kivel játszani, ma már csak bandázni járunk le. Ennyi…

 8. Magicmaster17-nek üzenem, hogy legyen szíves felvenni velem a kapcsolatot a sakk órás, meghívásos háziverseny ügyében. Csak csörgess meg s visszahívlak. Üdv: papa 06 20 99 80 834.

 9. Látszik a képen, hogy nagyon élvezik a srácok…várj az én vagyok. Ja, de a srácok is élvezik amúgy 😀

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.