BotW #4 – Hegymélyi keltetős Raia pakli

A Battle of the Week pénteki felvonásában 30 lapos paklikat kell építeni – cserébe mindenből 2-t használhattok csak.

Töretlenül folytatjuk legújabb kezdeményezésünket, a Battle of the Weeket – lássuk, hogy a mostani pénteken milyen szabályok szerint lehet majd bennünket kihívni.

Battle of the Week #4

 • Mi ez? Mókás péntek délutáni játék, melynek keretein belül első körben a HKK Blog szerkesztői csapnak össze az általuk közzétett paklikkal. Ezt követően a győztes decket ki lehet hívni egy, a hét szabályainak megfelelő paklival.
 • Időpont: október 17. (péntek), 14.30-18.00
 • Helyszín: Dungeon Szerepjáték Szaküzlet és Klub, Erzsébet körút 37.
 • A heti szabályok: A pakli minimális mérete 30 lap. Minden lapból maximum 2-t használhatsz.
 • A kihívás menete: A HKK Blog szerkesztőinek összecsapását követően bárki kihívhatja a heti Battle of the Week győztes pakliját. A mérkőzés két győzelemig tart, nincs kiegészítő pakli, a hiányzó lapok cinkelése engedélyezett.
 • A nyeremények: A kihívók között kisorsolunk egy tetszőlegesen kiválasztott nagykiegészítőt, melyet a Dungeon ajánlott fel. Emellett mindenki kap tőlünk egy szabadon választott Zén kiegészítőt, aki teljesíti a kihívást, vagyis legyőzi az adott hét győztes pakliját.

Szokatlanul vékony pakliméret mellett folyik majd tehát a játék, a maximum 2-es korlát miatt azonban az arányok így is megmaradnak – persze megvannak az előnyei és a hátrányai is ennek a változtatásnak.


raiaExtrém formátum mellé extrém pakli dukál: egy egészen elvetemült koncepciót állítottam össze, amely két egymástól totálisan idegen narancssárga lapot igyekszik megbarátkoztatni egymással. Nevezetesen a Hegymélyi keltető és a Raia követője párosáról van szó, akik külön-külön számos alkalommal bizonyítottak már, együtt viszont aligha merült fel bárkiben is a használatuk (a kellően elborult kivételeknek természetesen ezúttal is jár a tisztelet).

Igen egyszerű okra vezethető vissza, hogy nem létezik ehhez hasonló pakli: a Raia szín nem különösebben bővelkedik a használható passzív lényekben. A jó öreg morfoknak hála azonban egyre könnyebb áthidalni az efféle problémákat, így a mostani deckünk a Világégésben megjelent ötössel, az Idéző morffal,Mágiamorfálóval, a Védelmező morffal, a Halálos morffal és a Domináns morffal fog kezdődni. Ott van persze az a kezdeti probléma, hogy a Chara-din követőjével ellentétben a Raia követője által termelt lényeknek nincs altípusa, így a morfok hatékonysága is jóval alacsonyabb. Egy beteg pakli azonban beteg stratégiát is kínál, így ezen egyszerű gondon most inkább nyugodt szívvel átlibbenünk – majd egymást erősítgetik a morf srácok. Vegyük észre, hogy egy Idéző morf után bármelyik másikat ki tudjuk rakni egy építkező angyallal.

hegymelyi_keltetoMiután nem árt, ha minél több első körös lapunk van, ezért a legjobb ingyen érkező papírokat is be fogjuk válogatni, hiába drágítja őket szabálylapunk. Ennek a kritériumnak A fény oltára, valamint Baltazár, a behemót felelnek meg, akik ugyan így egyaránt 1 VP-ért érkeznek majd, az általuk biztosított előnyök azonban talán megérnek ennyit ebben a drágított környezetben. Az 1 VP-s, passzívan érkező Raia lények közül az Esszenciaőrt és A Feketeszív rend apátját találtam a leginkább használatra méltónak. Egyik sem valami nagy eresztés, hiszen előbbi csak néhány pakli ellen lesz igazán jó, utóbbi pedig két körrel később már elveszi a húzás fázisunkat, valahogy azonban össze kellett kaparni az optimálisnak számító 10 lapot – így átlagosan mindig fogunk húzni egy első körös kártyát.

A 2 VP-s társaság egy fokkal már jobb: a Páncélos lovag kifejezetten terror, hiszen üres asztalnál is képes a “2-ért 6” műveletre követőnknek hála, ami azért rossznak egyáltalán nem mondható. Ott van emellett egy másik végzetúr, a Gyémánt végzetúr is, amely legalább a lapot visszaadja, illetve később lesz egy repülő opciónk is a személyében. Ezzel egyben el is dőlt, hogy a morfokat általában végzetúrra lesz érdemes megnevezni. Egészen jól bevédi majd angyalkáinkat a Zarándok, aki pogácsával eteti majd a rászorulókat, a Hópárduc személyében pedig egy azonnali kártyánk is lesz – igaz, ő maga is csak az azonnalik ellen jó, így kevésbé ideális pakli ellen nyugodt szívvel ki fogom játszani “csak úgy” is (tudván, hogy… ja nem, az zsangtiger szövege).

A drágább lapok közül a Nemes númak szerzett még bejutás, aki mellett nehéz és/vagy fájdalmas lesz megoldogatni az angyalkákat. Egy-egy darab pedig befért a már tényleg vészesen sokért érkező (ellenben a játékot könnyen akár el is döntő) Augurból, illetve egyetlen varázslatunkból, a Királyi adóból is – utóbbi drágul ugyan, ám a lénytermeléssel egybekötött manaszipkázás még nettó 1 VP-ért sem feltétlenül rossz biznisz szabálylapunk mellett.

A pakli

szabálylap: Hegymélyi keltető
követő: Raia követője

kisebb_angyal2 Idéző morf
2 Mágiamorfáló
2 Védelmező morf
2 Halálos morf
2 Domináns morf
2 A fény oltára
2 Baltazár, a behemót
2 Esszenciaőr
2 A Feketeszív rend apátja
2 Páncélos lovag
2 Gyémánt végzetúr
2 Zarándok
2 Hópárduc
2 Nemes númak
1 Augur
1 Királyi adó

30 lap

Holnap Dávid (remélhetőleg hasonlóan beteg) paklileírását is olvashatjátok majd, pénteken pedig szeretettel várunk minden vállalkozó szelleműt (vagy pusztán csak szórakozni vágyót) a Dungeonben, természetesen a szokásos nyereményekkel!

Csető Zsolt

12 thoughts on “BotW #4 – Hegymélyi keltetős Raia pakli

 1. Kérdés: Azok a lapok, amik valamiképp felülírják a korlátozást (Chara-din fattya, Ében íjász), 2-re csökkennek vagy arányosan csökkennek (Tehát 1-el kevesebbel lehet játszani) vagy ahogy hagyományoson is, felülírják szabályozást?

 2. @Theraxin: A legegyszerűbb megoldás az, hogy amiből 3-nál többet lehet használni, ott a lapra írt mennyiség a maximális.

  @p4ran01d: Egy Nemzeti első napra kioptizott pakli jobb, mint egy BotW-re készített mókadeck? Hát ezt nem gondoltam volna.

 3. De ezzel amúgy fel is adtátok a leckét mert azért szoktam törekedni mindig, hogy hasonló kaliberű decket tegyek össze,így most nemtom lehet összeteszem féregmesteres féreg decket vagy valami beteg manaszipoly decket:) (ha időm engedi majd…:S)

 4. Legfőbb követős kaller-dekk? A bőség zavara + Hatalmas manó? Zarknod börtönés Thargodanok? A fókusz meglelése + Átkozott követő? Kirurgus-kombó Molekulabitorlóval? 😛

 5. Legfőbb követős kallerra volt próbálkozásom mikor kijött a VÉ annyira nem győzött meg,de van benne fantázia így azt biztos elvetném:) Ennél betegebb kell!!! 😀

 6. A BotW-s deckek kb. soha nem lesznek versenyerősek. A kezdeményezés célja nem az, hogy szervezett keretek között teszteljünk versenyre (a jövőben elképzelhető, hogy ilyen esemény is megrendezésre kerül a Blog égisze alatt), hanem olyan koncepciókkal JÁTSZUNK, amik ritkán/egyáltalán nem kerülnek elő. Mindezt úgy, hogy a Dungeon és a Blog felajánlásából még nyerni is lehet valamit. (nevezési díj nélkül)
  Természetesen mi is tanulunk folyamatosan az eddigiekből, így próbálunk kevésbé extrémebb “fazont” adni a péntekeknek, hogy viszonylag egyszerűen lehessen paklit építeni egy-egy szeánszra.
  Szóval a péntekek célja a szórakozás HKK-zás közben. (azért pakli építési készséget lehet fejleszteni közben)

 7. Legfőbb követős kallert én is összeraktam, még tavaly decemberben, és el is hoztam volna vele egy pörgős versenyt, ha nem felejtem el hogy van a pakliban szekerce… 😀 De sajna elfelejtettem, így Bubu eltett :$

 8. Visszajelzés: Pénteken újból Battle of the Week! | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.