Mini-szivárgás – Bővül a morfcsapat

Aprócska infómorzsák a közelgő nagykiegészítőről, a Mágusok alkonyáról.

Alig több mint egy hónap van már csak hátra az idei nagykiegészítő, a Mágusok alkonya megjelenéséig, ami azt jelenti, hogy hamarosan kezdetét veszi a szokásos előzetes a Beholder weboldalán. Úgy gondoltuk azonban, hogy mi is megpróbáljuk hozzátenni ehhez a magunkét, aprócska adalékinfókkal fokozva az izgalmakat.

apro_morfA Mini-szivárgás rovat első felvonásában a morfokról ejtenék néhány szót, akik újabb tagokkal fognak bővülni. Azt hiszem joggal mondható, hogy a Világégéssel megjelent hatos (beleértve a Zénben megjelent társukat) nagy sikert aratott, mert bár a Védelmező morf, illetve a Brutális morf inkább csak korlátozott formátumokon kerültek elő, a Halálos morf, a Domináns morf, a Mágiamorfáló és a Idéző morf mind-mind versenygyőztes, illetve dobogós paklikat erősítettek. Mindezek fényében remélem, hogy nagy örömmel fogjátok használni az új példányokat is.

A Mágusok alkonyában összesen 3 új morf várható. Ezek közül az egyik, az Apró morf egy felújított példány lesz, és egyben a morf-sereg eddigi legkisebb tagja, amely sok esetben hiánypótló lehet majd (gondoljunk csak arra, mennyire hiányoztak eddig az első körös, ingyen kirakható kártyák például Tharr követője mellé). Jön emellett két új darab is: a Lomha morf személyében egy rendkívül univerzális lassítást köszönthetünk majd, a Harcias morf pedig izmokkal fogja erősíteni társait. Az eddigi sorba ők is tökéletesen illeszkednek majd: zanszilánkért érkeznek, méghozzá alapesetben passzívan, így a koncepció továbbra is egységes marad.

Kémeink azt jelentik, hogy az egyik morfot teljes valójában is megtekinthetitek majd a Beholder előzetesében. Ti örültök az érkezésüknek?

Csető Zsolt

16 thoughts on “Mini-szivárgás – Bővül a morfcsapat

 1. A morfok újragondolása az egyik legjobb eleme volt a világégésnek.Persze vigyázni kell,hogy ne essünk át a ló túloldalára mert lassan tényleg ott tartunk, hogy akár csak mof paklit is össze lehet tenni és max 1-2 erős egyéb etnikum lapot teszünk melléjük,ez pedig már kissé rombolja az összképet.

 2. “Az eddigi sorba ők is tökéletesen illeszkednek majd: zanszilánkért érkeznek, …”

  Remélem ez elírás, és az Apró morfért nem kell majd kipengetnünk egy egész ZSZ-t. Akármit csinál a srác, sok lenne érte az 1 egész ZSZ. Ha már a régi nekronból jött, jöjjön ez is, úgy az igazságos.

 3. Balukaaa: Lehet, hogy 0 Zsz-ért jön, mert miért ne 😀 Sztem vicces lenne és marginális értelme lenne is, hiszen számolódik minden szilánkköltségnek és erősíti a szilánkos lapok hatását 😀

  Egyébként ja, jó eséllyel csak elírás.

 4. @Feri: Szerintem ezzel a kieggel már “át fogunk esni a ló túloldalára”. Az eddigi morf mennyiség sztem pont elég volt, még 3 tuti, h nem kellett vna. Értem, h az etnikumokkal sokan szeretnek játszani és azt is, h egy versenyerős paklinak kell a counter, leszedés …, de a morfokkal teljesen kifilézzük az etnikumokból az etnikumot.

 5. @koranyig:
  A mostani 3 morfból 2 kifejezetten nem az etnikumok erősítését szolgálja, inkább hiánypótló lapok, melyek így válnak igazán univerzálissá, és egy kis szinergia is van bennük. De a harmadik is némileg eltér az “erősítsük az etnikumokat” vonaltól.

 6. Én is unom a morfokat. A felújításnak sem örültem,aztán elkezdtem forgatni őket,egyik-másik hasznosnak bizonyult,de ha minden faj külön-külön kapott volna halálos morfot,az valóbban izgalmasabb lett volna, Be fogom mindből szerezni a 3-at ugyan,csak kicsit tényleg illúzióromboló. Pl.. törpe pakliban hátul csücsül egy mágiamorf,egy domináns morf és egy aranysereg stratéga…törpe pakli ez? Ja és sokat emlegetik újabban,hogy minden faj kezdi elveszíteni az egyediségét…hát így biztosan el fogja…

 7. Az a terv, es szerintem eddig mukodott is, hogy a morfok _kiegeszit_ jelleggel kerulnek be az etnikum paklikba, mivel egesz egyszeruen az etnikum lapok egy kicsit erosebbek.
  Persze, van 1-2 jol sikerult darab, mint a Halalos morf vagy a Magiamorfalo, amik sok helyen ott lesznek, de azert nem tartok attol, hogy egy eletkepes etnikum sajat lapjait teljesen kiszortianak a morfok (mitol lenne akkor eletkepes? 🙂 )
  Egyensulyt probalunk tartani ebben is.
  Viszont a morfok rendkivul sokszinuek (erted 🙂 ) a jatekban, gondoljunk a kotelek-feltetelekre, a szin-meghatarozas trukkjeire, stb. szerintem nagyon jo kis szinfoltok 🙂 a jatekban.

 8. Ha nem ilyen brutális morf szintű faék lapokról beszélünk, akkor én örülök az új morf lapoknak. Amíg az etnikumoknak erősebb képességeik vannak, addig szerintem nincs ló túloldala a morfok számát illetően, illetve nem látom a problémát abban ha full morf deck is összerakhatóvá válik bizonyos formátumokra.

 9. Sziasztok!

  Mr Punk : gyere át és figyeld a W.C. tartályom. Folyamatosan szivárog. Amúgy a morfok jók. Én szeretem őket. Bontsunk sokat belőle. 🙂 Persze ha ritkák. Üdv: papa

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s