Készülj fel amatőrként a hétvégi draftra! (3.1 rész)

Bontottunk egy Sárkánymágiát, vagy valami olyasmi.

A random.org-ot gondolom nem sokatoknak kell bemutatni, az összes nyereményjátékunkat eddig ezzel sorsoltuk, illetve az ilyen ‘mi van a boosterban’ jellegű írásoknál szoktuk használni. Ezzel ti magatok is összeállíthattok vele pár próbabontást, egyszerűen. Vágjunk is bele, először is nézzünk meg egy Sárkánymágiát!

SM

Ne felejtsétek el amit az előző cikkben is beszéltünk, lehet jó ritkákat bontani, de semmiképp sem szabad úgy odamenni, hogy egy rá épülő paklit szeretnél kiszedni, hiszen a bontásának az esélye igencsak csekély! Vagyis örüljetek, ha találtok egy bombot (bomb: olyan kártya amire építhetjük a paklit vagy egyszerűen iszonyatos ereje van a többi laphoz képest), de ne számítsatok rá. Vizsgáljuk meg most ezt a boostert! A két ritkánk közül az egyik igencsak erős (ebben a lassabb környezetben szinte minden kártya kiemelt figyelmet ad ami valamilyen token lapot termel), kontrollba, hordába is berakható, ő Niol a csontsereg vezére. Az, hogy permanensen termeli a csontvázakat (drafton ha valami tokent termel NEM kell rendes tokennel jelölni, bármi megteszi) valószínű több erőforrását fogja az ellenfélnek elvinni, mint amennyit mi beleraktunk, mindenképpen jó választás. A másik ritkánk, Raia főpapja egy koncepcióteremtő lap, sok gyógyulással felálló kontroll szinte kifogyhatatlan erőforrása. A probléma ott kezdődik, hogy valószínű ME-vel kezdjük majd a draftot (vagyis nem az első boosterben találkozunk vele majd, második boosteres lapra meg nem szívesen építjük a paklinkat), illetve egy darab marginális ritkára nem szívesen tenném fel a versenyt (könnyen lehet, hogy második nem lesz belőle). Nem gyakori kártyákból hármat engednék a paklim közelébe, vegyünk őket sorra. Az Energiakígyó iszonyatos mennyiségű manához juttathat minket, csak valamin fel kell őt szúrnunk (meg persze érdemes a hátrányára is nagyon figyelni, pl. Tornádó kifejezetten értékes kártya ellene), második körben igencsak jó vele nyitni, hiszen ha nem tol be elé valamit az ellenfél akkor azért négyesével leharapja az életpontjait. A másik két kártya amit még a pakli közelébe engedhetünk az a Tüskés ktoraid és a pogácsát majszoló Zarándok (elég fless ezeknek a lapoknak a régi változatával játszani, vissza a régi suliba <3). Az indok igencsak egyszerű, kell a gyógyulás, és olyan túl sok jó gyógyító kártya nincs a metában, ki tudja, hogy Jufe most milyen hordát rak össze, muszáj némi ÉP növelő kártyát a pakliba rakni. Gyakori lapok közül igencsak jókkal találkoztunk ebben a kiegészítőben, bár nálam az egyik sem firstpick kategória. Találunk jó sidelapot a sok izommal felálló Hatalmokristályos illetve Mesteredzős koncepció ellen (Izompacsirta), a fókuszkristályokat és egyéb tárgyakat pedig a Víztisztító teknős rakhatja el. Az ellendraftolást sosem szabad az első lappal kezdeni azonban! Sokkal több értéket nyerünk, ha egy igencsak egyszerű Manakorongot választunk, ezt a játék első három körében szinte mindig látni szeretnénk, illetve ha az ME-t is figyeljük, amiben van pár pakliégető lap akkor akár Fekete patkányt is választhatunk.

Érdemes lesz később is visszanéznetek, a mai nap folyamán egy Misztikus erők bontás is felkerül még.

Dév bácsi

3 thoughts on “Készülj fel amatőrként a hétvégi draftra! (3.1 rész)

  1. Jogos, ugye kérdés, hogy fekete vagy-e már, ha nem és már semmiképp sincs szabad szín akkor valószínű jó a Manakorong.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.