Egy kis statisztika – mi lesz a Mágusok alkonyában?

Jöjjön néhány számadat arról, hogy milyen típusú lapokra számíthatunk az új kiegészítőben.

quwarg_hangyabuvoloVégre megkezdődött a Mágusok alkonya sokak által várt előzetese a Beholder weboldalán, így miután most már mindenki az új kiegészítő közelgő megjelenésével (meg persze az új lapokkal) van elfoglalva, így mi is igyekszünk sokat foglalkozni ezzel itt a HKK Blog hasábjain.

Első körben úgy gondoltam, összeállítok nektek egy statisztikát arról, hogy milyen jellegű lapokból fog állni a kiegészítő. A 8 ultraritkát, a 4 újból kiadásra kerülő lapot (Pihenő, Bufa kódexe, Ősi béklyó, illetve Chara-din fattya token), illetve a 2 különleges őslich kártyát (ezekről a Beholder weboldalán olvashattok majd részletesebben) nem számoltam bele, ami azt jelenti, hogy az alábbi statisztika 165 vadonatúj lapra kivetítve készült.

Lássuk először az eloszlást a lapcsoportok szerint:

 • lény – 102
 • varázslat – 35
 • egyéb – 27
 • követő – 1

A fentinél részletesebben vizsgálva a laptípusokat:

 • szörny – 83
 • kalandozó – 16
 • avatár – 3
 • azonnali – 20
 • általános – 9
 • bűbáj – 6
 • tárgy – 22
 • épület – 5

Talán meglepőnek tűnhet, hogy a szörny után a tárgy a második legnépesebb laptípus, ez azonban annak köszönhető, hogy több univerzális darabot is találunk majd az új lapok között, így nem csak a hagyományos tárgyas, illetve KF-es koncepciók számíthatnak erősítésre, ami mindenképpen színesíteni fogja a játékot.

Örülhetünk emellett az avatárok visszatérésének is, hiszen az Örökkévalóságos szett óta csupán 3 darab, az Ősmotyogó császár és a Rhatt megtesülése (Zanszilánkok), valamint a Dl’orkhaugruk (Istenek Viadala) jelent meg – most ugyanennyi jön majd belőlük egyetlen kiegészítőben. De kalandozóból és bűbájból is több lesz a lapok között, mint a Világégésben.

A későbbiek folyamán további érdekes statisztikákkal jelentkezünk még!

Csető Zsolt

35 thoughts on “Egy kis statisztika – mi lesz a Mágusok alkonyában?

 1. Köszönjük.Hasznos infók! Tárgyaknak nagyon örülök. A spellek viszont kicsit kevésnek tűnnek,de ez legyen az elvakult kontrol fanok baja:P

 2. Az előző kiegben is ennyi szörny volt? Elèg durva mennyiség. Örülök, hogy végre nem lesz minden dekkben legalább egy követő, a szakértelmeket viszont sajnálom.

 3. Fatty tókenre amúgy mi a fene szükség van?Megjelent már vagy 3-4 kiegben.Nem lehetetlen küldetés beszerezni. Max ha valami olyan jönne ami nem jött ki legutóbb “nagy” képpel akkor megérteném,de ezt a fattyas dolgot nehezen…Mind1 több bajom ne legyen…:)

 4. A Világégésben (UR-ek nélkül) nagyjából ugyanennyi lény (95) és szörny (81) jelent meg.

 5. @JuFe:
  A novemberi Zénben és a nagykiegben is lesz egy-egy fattytermelős lap, meg ugye most jött a Szentségtelen kapu is. Bár én sem érzem feltétlenül szükségesnek, de szerencsére így is csak 4 féle blank lap lesz a kiegben draft szempontból (3 narancs + fatty), ami jóval kevesebb az átlagnál.

 6. Mi az a semlegesítés? (fenti lapon)
  és mi olyan durva képessége van a fenti lapnak, ami miatt az ritka lett, mert én semmi extrát nem látok rajta…

 7. Komolyan itt is a sírás, hogy miért ritka? Nézzétek már meg, ez tulajdonképpen egy sokkal erősebb (bár rosszabb színű) verziója az Agybénításnak, ami szintén ritka… Meg amúgy 0-ért jövő lény alapú kánter… Szerintem evidens, hogy ritka. Még ha nem is lesz a csúcsszpojler árkategória, egy 20-100 Ft-nál, amennyit egy gy-ngy ér, azért jobb ez.

 8. @Rauvyl
  Ellenvarázslat, Agybénítás, A gyenge ereje, Manacsapda..
  Kezdetben egyik sem volt ritka. Én azt nem értem, mitől lett evidens, hogy minden counternek ritkának KELL lennie. Amúgy meg sokszor használhatóbb egy 50 Ft-os nem gyakori, mint egy 200 Ft-os ritka..
  Úgy néz ki, a nem varázslat alapú counterek tovább erősödnek, bízom benne, hogy lesznek ennél jobb lény alapúak is az új kiegben. (Talán még az univerzális tárgyak között is. 🙂

 9. Optimistábban állnék a quwarghoz. Viszi az erőst, a solisart a térszaggatást és társait. Vagy egy kósza azonnali leszedést. +kapok egy lényt ami vminek (áldozásnak) jó lesz. Aztán még semmizek is. Keltetőbe is jó. Zsz-be is nyomnám. quwarg meg evidens. A piros szín erősödéséről meg lehet pletykákat hallani. Esélyes hogy még pár piros lappal… hát ki tudja? 🙂

 10. Amiket remélek a kiegtől:
  etnikum lapok. Goblin, ork meg persze rhart kallerek 🙂 De aminek tuti nagyon örülnék… ha a spelles bilincs feltámadna.

 11. @S.R.: 3vp-ért köd erdő ellen nem tűnik akkora bulinak, de legalább semmizni is tudja mangót 🙂
  De igen, jó észrevétel. Nem csak erdőbenl lehet ködözni.

 12. tuti Lymona (új) lesz… eddig az az egy Bufa avatár volt. Vagy lehet még Vohuana (új), a szkritter avatár, az meg Bárd klánhoz tartozik. Valamelyik a kettő közül.

 13. Egyik kiegnél próbálták Vohuanát újítani(VÉ?),akkor le lett húzva,mondván nem kell a szkrittereknek újítás,mert szarok. Ha Lymona,akkor viszont akár manó altípust is kaphatna.

 14. 1 követő, 0 szabálylap, ez egy kicsit csalódás. Mindenesetre köszi az infót, az etnikumokról esetleg kaphatunk hasonló statisztikát?

  OFF: Az előttem levő hozzászólás időpontjából ítélve vagy sikerült végre időt utaznom, vagy elfelejtettétek visszaállítani a blog óráját. 🙂

 15. Nagyon sok kovetot es szabalylapot adtunk ki mostanaban, picit pihennek, aztan majd lesujtanak ujra 🙂

 16. Szerintem is volt bőven elég új követő / szabálylap mostanában, sok ráadásul be sem került a metába (vagy éppen túl erős lett). Inkább jöjjön kevés, de azok kellően kibalanszoltak imho.

 17. Tényleg túl sok lett az elmúlt két évben az új narancs lapok száma, nem baj, ha hanyagoljuk őket még legalább egy fél évig. Igazából egyetlen hiányérzetem van ezzel kapcsolatban, egy jó és erős moa követőt elbírna a játék.

 18. A moakhoz szoktak Tharr kovetot (targyas verzio) vagy Szuk esztendoket (VP-fojto) is hasznalni, de elgondolkodom majd rajta…

 19. Nem azért, mert ne lehetne melléjük jó narancs lapot tenni, csak talán ez a legrégebbi szörny etnikum, ami még aktív és nincs ilyen jellegű követője 🙂

 20. Én játszottam párszor velük, de valahogy sose hiányzott mellőlük. Bár érdemes lenni megnézni, hogy mi az a mi hiányzik a dekkből, és úgy esetleg jó lehetne.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.