Egy kis statisztika – mi lesz a Mágusok alkonyában? (2. rész)

A laptípusok után most lássuk, mely etnikumok számíthatnak erősítésre az új kiegészítőben.

A tegnapi nap folyamán már leközöltünk egy statisztikát arról, hogy az egyes laptípusok hogyan oszlanak majd meg a Mágusok alkonyában a mennyiséget illetően, most azonban még izgalmasabb adatokkal tudunk szolgálni: megnézzük, mely etnikumok számíthatnak erősítésre. Íme az altípusos lények eloszlása.

lomha_morfA legtöbb új jövevényre a sárkányok szerelmesei örülhetnek majd: szám szerint 6 új repülő szörnyeteggel szélesedik majd a repertoár. 5-5 új taggal bővül emellett a thargodanok, illetve a krabberek tábora, és ennyien lesznek a vadonatúj szirének is. A vámpírokból és a xenókból pedig 4-4 új darabra számíthattok.

3 új lénnyel bővülnek majd a morfok, az orkok, az elfek, a teknősök, a moák, a manók, a ganüidek, az éjfattyok éjfattyak, az óriások és az emberek.

2 új tagnak örülhetnek majd a gnómok, a nekromanták, a quwargok, az őshangyák, a goblinok, az ében íjászok, a lovasok, a motyogók, az alakváltók, a villám altípusú lények, a vérfarkasok és a triklem drakolderek rajongói.

A fentiek mellett lesz 1-1 új Chara-din fattya, troll, főnix, pók, orgling, csapda, törpe, elementál, minotaurusz, pegazus, végzetúr és kobudera altípusú lény is.

Fontos megjegyezni, hogy az említett etnikumok némelyike természetesen nem lény lapokkal is gazdagodik majd: többek között a moák, a teknősök és a vérfarkasok is számíthatnak ilyenre, de lesz 3 további villám, 2-2 fókuszkristály és csapda, valamint 1 teknős lap is.

Elmondható tehát, hogy szinte mindegyik említésre méltó etnikum kap valamennyi erősítést, az esetleges kimaradók (varkaudarok és gólemek) pedig a következő egy-két Zén kiegészítőben számíthatnak új tápokra. Ti melyik etnikumhoz tartozó lapokra vagytok a leginkább kíváncsiak?

Csető Zsolt

26 thoughts on “Egy kis statisztika – mi lesz a Mágusok alkonyában? (2. rész)

 1. Lesz új csapda altípusú lény? Akkor ez azt jelenti, hogy a csapda hivatalosan is lény altípus (is) lesz és másolja majd az ősköd? Egyébként mindre kíváncsi vagyok, de leginkább az érdekel, hogy a vámpírok kapnak-e annyi erősítést, hogy be lehessen őket próbálni legalább egyszínűn vagy fajon és, hogy a rox kap-e valami használhatót.

 2. Ettől még nem lesz lény altípus, mint ahogy a fókuszkristály vagy a reakció sem az (hiába van ilyen lény). Az ősköd ettől még persze le tudja másolni, mert altípusos lény.

  Én érzem az új vámpírokat, szerintem kifejezetten erősek. És Roxba is lesz egy elég jó kis lap (nem játszottam sokat a deckkel, de szerintem a 3 simán bemegy majd belőle).

 3. Zsolti,
  Lehetne majd a színekről is ilyen statisztikát olvasni?
  illetve a gyakoriságról is jó lenne.
  köszi

 4. Gyakoriság: ha betartják az eddigi gyakorlatot, akkor 180 lapból 40 gyakori, 60 nem gyakori, 1 HSZ lap, 8 UR, a többi pedig ritka (meg az őslichek vagy mi a gyíkok…).

 5. Lovasok, moák krabberek! óhh 😀 😀 (és remélem a lovasok tartják azt a jó szokást hogy lovon ülnek és nem pegazuson… 😛 )

 6. Vámpírok, vá,mpírok! 🙂 Azt hiszem, januárban megint velük megyek versenyre. (Hátha szerzek még 1 profi pontot):)

 7. A tegnap kommentemben pont egy ilyen statisztikát kértem, köszi! 🙂 Biztos, hogy csak 1 troll lap lesz a kiegben?

 8. Varkaudar, Golem Zenben, ahogy irtak is. Varkaudarbol kimondottan nagy erosites remlik…

 9. Én a sárkányokat várom a leginkább, illetve a ganüideket is.
  Remélem a sárkány mágia is közte van a felújított lapoknak (légyszi,légyszi, légyszí….) 😀

 10. Én a krabberekre izgultam be.
  Mindig is imádtam a lányokat csótányokkal ijesztgetni. Ezek, hasonlítanak rájuk!
  Remélem elijesztik a lányokat a játéktól

 11. Nekem az alábbi lények a kedvenceim: gnóm, goblin, elf. Hálás vagyok, hogy ők is kapnak támogatást. Szuper! Már nagyon várom a frissen bontott versenyt. Üdv: papa

 12. Az Arochos-os lapokat, miért nem húztátok ki a tesztlistáról, a teknősökkel és az őshangyákkal együtt?

  Teljesen feleslegesek!

 13. Szerintem semmi sem felesleges ami színesíti a játékot….egyébként ha azokat húzzák ki amiket említettél akkor a zöld lenne az egyetlen szín ami nem kap folyamatosan etnikum erősítést. Nem lenne ez egy kicsit igazságtalan?
  (amúgy meg őshangya hype!!!)

 14. Sziasztok!

  Igenis, az Arochos egy jól játszható pakli. Ha erősítik azt is támogatom. Már annyi lap jött ki ellene (+ követő, szabálylap), hogy szinte rá kell csodálkozni azokra akik hagyományoson mégis bevállalják ezt a paklit. Tudom, tudom… a Kétségbeesés hatalma lap irtó jó. De melyik paklinak nincs kulcsfontosságú lapja? Kivéve a soxint?! Szeretem ezt a játékot s az Arochost is. És lám én nem panaszkodok, hogy az eddigi látott 4 lapból csak 4 lassítja a kedvenc paklimat. És ezzel együtt tetszenek a lapok nagyon s ha használni fogok más paklit is biztos beteszem abba őket. Üdv: papa

 15. A sok lassító lap mellett tényleg ráfér egy kis erősítés az Arochosra, ami azok mellett is képes valahogyan játszani (pl sokféleképpen felhasználható sebzés tápolások, amik egy cselekvésből csinálnak okosat). Remélem ilyeneket fog még kapni a jövőben, ha a dalos vonalat meg is ölik majd az új lapok.

 16. A blognak: Srácok! Függővé tettetek! Lesz a mai napra is olvasni való? Mind1 miről, felőlem a krabberek párzási szokásairól is irhattok, csak legyen már új post. 🙂

 17. Tényleg, kb mikor várható a szokásos évértékelő? (bukottak és felemelkedettek VÉböl vagy inkább nem lesz? 🙂 )

 18. Dede, lesz olyan is. 🙂
  A mai poszt kicsit csúszik (most nem Mágusok alkonyás), de holnap pótoljuk, úgyhogy két olvasnivaló is lesz. 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.