Randomlap

A héten megkezdődött a Mágusok alkonya kiegészítő előzetese, amit érthető módon hatalmas érdeklődés vesz körül. Sokan sokféleképpen értékelik az új lapokat. Lássunk most egy kártyát, ami a legutóbbi eresztés legjobbjait jól kezeli Csóró DM módra!

elembivosA Csóró DM projekt kapcsán jóval több időt töltök (vagyis vagyok kénytelen tölteni) a lapkereső böngészésével, alternatív megoldások után kutatva. Az eheti megjelenések alapján az elkövetkező metában a sok 0-s counterrel felálló kontrollok újból előre törhetnek, ráadásul két új nagyágyú is 0-ért érkezik (az Időlassító is, azonban azt nagy valószínűséggel nem fogjuk tudni így elkerülni). A tapasztalt játékosok egyből nyúlhatnak is a Telkarid agyszívó után, ami gyorsan termel is nekünk egy lapelőnyt. A kártyával két probléma van: az egyik, hogy ellenfelünk válogathatja meg, hogy mit akar eldobni, ezzel megtartva egy Most már eleget. A másik pedig, hogy ha mi is játszunk 0-s sztárokkal, akkor bizony minket is megrövidít a papír, de minimum meg kell mutatni a kezünket. A plusz egy, hogy Csóró DM továbbra sem használhat ritka kártyákat, legyenek azok akár 50-100 Ft-os kategóriájúak is.

Na de mi lehet az, amit használni is tudok, ráadásul esélyesen egy játszható koncepcióba is beleillik? Nem titkolt módon a kalandozók remekül összerakhatok ilyen megszorítások mellett is, akik között bizony megbújik egy nem mai csirke, aki pont ideális a céljainkra. Ez nem más, mint az Elembivos. Alapvetés, hogy A kalandozók védőszentjével muszáj lesz játszani, emellé opcionálisan jöhet egy Lépéselőny (hordásabb, követő lövés ellen stabilabb verzió) is. A második verzió ellen nem lesz túl hasznos a Quwarg hangyabűvölő, akinek nemigen lesz célpontja. Azért egy ideje szemezgetek Aquan bácsival, aki ebben a felállásban azt tudja, hogy 1-ért 6, amit még a Leah hordás kártyák se tudnak produkálni (Büntetés 4 ÉP; jóformán ha létrejött az Aquan, akkor kikaptál).

A paklink ellenfele a fent említett sárga sztár lesz, aki teljesen lenullázza a deckaquanünket (egy jól összerakott ilyen horda mind a 3 lapját kirakja az első körben, hogy a másodikra nyerjen is). Kis gnóm barátunk ezt igyekszik megoldani 1 VP-ért. Ha nem tudunk/akarunk 3 lapot egyből kirakni, akkor még mindig kiszedhetjük a Térszaggatás/Solisar típusú papírokat, amik a követő miatt a játék elején nem jelentenek fenyegetést, később azonban nagyon is kellemetlenek tudnak lenni. Bár jelen esetben a teljes képességet nem fogjuk tudni kihasználni, hiszen a Lépéselőny miatt nem kaphatunk manát. A szimpla követővel felálló decknek sokkal nagyobb löketet tud adni ez a Rhatt apróság, mivel a bekaszírozott 2 VP képes beindítani a pörgést. Látható, hogy a lassabb környezetben mindig a dobatás a megfelelő módszer a lapelőny kialakítására. Ez a már most temetett víziók erősödését jelentheti. Azonban mi ne bocsátkozzunk felelőtlen jósolgatásba, hiszen a fenti 2 mondatban már egyből két nagyon is lehetséges forgatókönyv körvonalazódik!

Dávid Máté

17 thoughts on “Randomlap

 1. Bíborhold is adja szerintem, plusz a fürkész is eléggé felértékelődik az új kieggel szerintem. Talán cselvetés szintű lap lesz belőle…

 2. Teljesen korrekt random lap.Simán előkerülhet még egy kicsit kontrolosabb felfogású kaller deckbe.

 3. Imádom az Elembivost, egyszer úgy nyertem vele Török Peti ellen, hogy kidobatta a Thauglorendont (igen, ez hagyományos volt 😀 ).

 4. Ez a srác szerintem összebeszélt Sóher Sanyival…

  A Lépéselőnyös-kalleres hordát szerintem én is megfogom párszor játszatni, de ha esetleg elárulnátok mit tud az új “A behemótok nagymestere” követő, akkor sokkal boldogabb lennék.

 5. Az őslich nem követő. Egyrészt ha követő lenne, akkor az lenne ráírva a típusához, másrészt a statisztikában leírták, hogy a 2 őslich lapot NEM számítva lesznek az ott felsoroltak a kiegészítőben. Amúgy meg igen, a Sárkány úrnő lesz az, korábban ezt is említették.

 6. Akkor meg mi a búnbánat az Őslich? Egy új narancs laptípus? Remélem benne lesznek az előzetesekben, alig győzök már ennyit várni. 🙂

 7. @Balukaaaa: Nézd meg megint az utolsó Szivárgásban a montázst, egyértelműen látszik, hogy a narancs lapon a laptípus helyére van írva, hogy “őslich”. Szóval nagyon úgy néz ki, hogy ez valami új lesz.

 8. Az itt ott elejtett célzásokból nekem az jött le, hogy az Őslich az amolyan single player hkk lesz.. Tippre, kapsz 1 “lámpát”: Fix ÉP és rá van írva mit csinál körönként. Csak azt remélem, hogy nem a ritkák helyett lesznek ezek, ha normál játékban nem lesznek jók semmire.

 9. @Kyb: Korrekt tipp, de remélem, hogy nincs igazad. Egy újítástól sokkal inkább remélnék valami érdekeset a normális játékban, mint egy ilyen “elhülyéskedhetsz vele egyedül otthon” opciót.

 10. Én is így halottam az őslichet, és szerintem nem a ritkák lesznek, mert bonyi azt mondta, nem lesz olyan ritka amit nem akarok majd bontani 🙂

 11. Lámpa
  őslich
  Minden kör első fő fázisában dobj egy kockával (nem lehet megakadályozni és módosítani):
  1. vesztesz 1 Vp-t
  2. vesztesz 3 ÉP-t
  3. a következő lapod nem jön létre
  4. a gyűjtőd felső 3 lapját rakd a Semmibe
  5. áldozd fel egy lapodat
  6. dobj még egyszer.
  “Kitaláltam a tökéletes koncepciót, tesztelem ez ellen a lámpa ellen” -Gida

 12. De tényleg be kéne vezetni versenyre .) Mit játszottál? Elvert a gép, akarom mondani az ŐSLICH 😀

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.