Óriási hajrá a HSZ győzelemért

Rég nem látott küzdelem zajlik a félév bajnoka címért.

November közepén járunk, vagyis igencsak közel vagyunk ahhoz, hogy lezárásra kerüljön a szokásos Hatalom szövetsége félév, immáron a harminchetedik. A győztes személye viszont még csak körvonalazódni látszik, ugyanis az eddigi szezonoktól eltérően jelen pillanatban négy harcos próbál a dobogó legfelső fokára állni, mindannyiuknak megvan az esélye arra, hogy odaérjen a displayt és ultraritkákat jelentő első helyre. Nézzük sorra a lehetséges befutókat!

VS

A jelenlegi rangsorban (a képen balról jobbra) három budapesti veterán és egy feltörekvő vidéki játékos áll, név szerint Aranyi Ákos, Gergely Ferenc, Klujber Balázs és Horváth Dávid. Jelenleg a HSZ tabella állása szerint a befutó Balázs lett volna, azonban tegnap Kisfec kiváló játékkal megnyerte a Dungeonös versenyt, ezzel pedig át is vette az első helyet, viszont egyáltalán nem ülhet a babérjain, hiszen a félév lezárásáig még három kemény versenyen is javíthatnak az ellenfeleik, a jövő heti blogoson (bár ez pörgős, így a 105 megszerzése különösen nehéz), a fehérvári egyedi versenyen és veszélyes fajon, illetve a kiadói frissen bontotton (bár így beholderes profi eredményt már egyikük sem tud javítani, hiszen a sealed az vegyes kategória). Kíváncsian várjuk tehát, hogy mit hoz a november, túl sokat nem kell már várni, hogy kiderüljön a győztes sorsa. Ti kinek szurkoltok legjobban?

C H A L L E N G E  A C C E P T E D

Egy kicsit más, bár mégis HSZ. A Nemzeti bajnokságot Kezdő Dévként harcoltam végig, és baromira élveztem, az elmúlt két-három évben talán a legjobb kalandom volt. Sajnos a motiváció elhagyott ebben a borús és szürke őszi időszakban, ezért a segítségeteket szeretném kérni. Azt nem ígérem, hogy a kalandot újra bevállalnám a nemzeti kedvéért, de valami mást igen, és a kitűzött cél is más lenne, méghozzá a következő, harmincnyolcadik féléves Hatalom szövetsége megnyerése! Hogy miből? Nos, a feltételek megszabását rátok bíznám (persze kérlek mellőzük az olyanokat, hogy egy zsák fosból), tehát hozzászólás formájában -ha van ötletetek- írjátok meg, hogy milyen kalandról olvasnátok szívesen, a feltételek akár pakliépítésre (pl. játssz csak 3 Bűvös erdős koncepcióval), vagy gyűjteményépítésre (pl. játssz csak a legújabb kiegészítő lapjaival) is vonatkozhatnak, a legjobbat, legötletesebbet pedig megpróbálom maximális hatékonysággal megvalósítani, ja és persze azt is írjátok meg, hogy mekkora alapkészletből (szűkebb/tágabb készlet, mint az előző projeknél?) valósítsam ezt meg. Előre is köszi a helpet. Háeszre fel!

Dév bácsi

24 thoughts on “Óriási hajrá a HSZ győzelemért

 1. Neeee.. az vegyes kategoria???Ez a második félév full kam ,mert akkor se augusztus se november se decemberben nincs behos versenyes profi pont, így az első félévvel ellentétben ahol 6 lehetőség van, itt csak 3 😦 😦

 2. Nekem egy olyan ötletem lenne, döntsd el te, hogy szted értelmes-e, amélt kicsit talán a kezdő-haladó kategóriát is segiti. Meg van szabva egy limit mondjuk 30 rongy dungeonos áron (így kb 15 ezres dekk) éséez lenne a limit. Szál csucsspoilerek nélkül vagy max egy kettő.

 3. Nem gondoltam volna, hogy ilyen izgalmas lesz a Hatalom Szövetségének idei féléve, nagyon jó és tehetséges ellenfelekkel kell megküzdenem az első helyért. Bár kisFec kiváló játékkal megszerezte az elsőbbséget, remélhetőleg ez csak ideiglenes dicsőség lesz számára, minden lehetőséget megragadok, hogy visszaszerezzem a vezetést! 😛

  Dév: nem kellenek korlátozások és feltételek, hajts rá a HSZ-re teljes erőbedobással! 🙂 És járj vidéki versenyekre, ez kelleni fog, hogy behúzd. 😉

 4. Ez nem túl nagy dolog, de még is pici challenge, minden verseny deckedben legyen minden féle lapból minimum 1

  Legyen konkrétan: általános, avatár, azonnali, bűbáj, épület, galetki, helyszín, kaller, szakértelem, szörny, tárgy, torzszülött.

  Ha vállalható, kipróbálod és nem full gitt, akkor akár verseny formátum is lehet egy elkövetkezendő blogoson.

 5. Dave! Jelenleg a két leggyengébbnek tartott szín Rhatt és Dornodon színe. Az egyetlen feltétel, hogy minden paklidban használni kell ezt a két színt (mindkettőt). Az új nagykieg lapjainak ismerete nélkül is állítom, hogy ez elegendő nehezítés. Szurkolni fogok.

 6. A színtlépést és a testrész, valamint az ilyen olyan bűbájokat azért nem írtam, mert önmagukban nem tudnak semmit, azért ennyi ful gittet nem akarok ráerőszakolni Digidire 😀

 7. Személy szerint én már rég várom azt a Kihívások-tól, hogy egy régi, de már meglévő alapgyűjteményre épülve lássuk, hogy hogyan születik meg az új lapokat is tartalmazó gyűjtemény.
  Szóval én a következő feltételeket javasolnám:
  * 800 lapból álló készlettel kezdjél
  *a gyűjteményben egy lap sem jelenhetett meg 2009-nél hamarabb (2010es lap már ne legyen köztük)
  *havonta max. 10 ezer Ft-ért vásárolhatsz új lapokat (ezek már lehetnek újabban megjelentek is)

  Illetve a másik ötletem az lenne, hogy minden versenyen más szabálylappal indulnál. Ez összesen 39 szabálylapot jelent, de van még két lehetőség pakli építésre ezek, hogy nincs szabálylapom és a hordaparancsnok. (Mivel a más szabálylap kategóriába mind beleférnek.)

  Remélem használható ötleteket tudtam adni, és sok sikert a célhoz 😉

 8. Jancsár János ötlete nagyon tetszik, Rhatt-Dornodon fix színként, de megszabnék egy minimum darabszámot ezekből a színekből, hogy a kamu deckeket kikerüljük és ne csak a korlátozás miatt kerüljön be egy-két újabb spoiler ezekből mondjuk egy Chara-din deck mellé. 🙂
  A pakli legalább felének Rhatt és Dornodon lapokból kéne állnia.
  + Érdekes ötlet a minden versenyen más szabálylap is, de azt inkább plusz nehezítésként csapnám hozzá a fix színekhez, ha esetleg úgy érzed, anélkül nem jelent elég nagy kihívást/fejtörést a decképítés.

  Good Luck az újabb vállalkozáshoz és remélem, hogy lesz majd rendszeres beszámoló az így épített paklikról, valamint kipróbálod különféle versenyeken
  az összes elképzelhető Rh-Dornodon variánst. 🙂

 9. @kisFec
  a bontott elvileg profinak számít, mert az augusztusi nemzetivel párhuzamos draft is annak volt számolva, és az is vegyes volt, sőt a beho oldalán is ezt írják:
  “Azok a beholderes versenyek, ahol a profik és az amatőrök együtt indulnak, természetesen profinak számítjuk.”

 10. Hajrá urak! Győzzön a jobb!!! 😉

  Dév!
  Az új kihívásodhoz: legyen bármennyi lapod, kérhetsz kölcsön bármit, használhatsz UR-ket, de minden paklidban legyen min. 15 – max. 20 gyakori lap az utolsó 3 nagykiegből.
  Sok sikert! 🙂

 11. Én kétféle dolgot eszeltem ki:

  Az egyik, hogy a versenyeken mindenféleképpen kellene sabálylapot használnod az alábbiakból:
  – A fókusz meglelése
  – A fájdalom szépsége
  – Egérút
  – Elmeszűkítés
  – Gyengeség
  – Manaapadás
  – Védekező taktika

  A másik pedig, hogy minden versenyre olyan koncepcióval menj ami az előző hasonló versenyen(értsd, D, behó, blog) az utolsó helyen zárt. Ezt továbbfejlesztve de a koncepciót megtartva kellene a legjobb helyezést elérni 🙂

 12. “A” VÁLTOZAT
  Csak olyan paklival toljad aminek a fele lény a másik fele nem.
  (ahol fixen páratlan lapszámú paklival kell indulni ott 1 különbség lehet)
  A csere pakli is legyen fele-fele lény és nem lény.

  A versenyek után elemezd ki amennyire lehet, hogy túl sok vagy túl kevés…

  “B” VÁLTOZAT
  Mivel a nevedben szerepel a jeti, legyenek jetik a dekkeidben, méghozzá induljon minimum 1ről. De a következőversenyen már többet kellene használnod, legalább +1-et. Tehát a 10. versenyen már minimum 10 jeti lap lesz a paklidban (de remélem több)

 13. Ko kemeny befuto.

  Am decemberben is vannak még versenyek.

  Dév: amelyik formátumon lehet használni, azon kötelezően indulj sokszínűséggel!

  Vagy amelyik formátumon lehet UR-t használni használja a paklidban legalább 12-t (Török Péter pakli!)

  Mit szolsz? Így akár még teljesítheted a kihívást is.

 14. Kérdeztétek, hogy kinek szurkolunk? Én a Vidéki-mannal tartok (gy.k. High Definition Székesfehérvár).
  Ami Dév kihívását jelenti: szerintem használj fixen legfőbb követőt minden versenyeden. Nem egy nagy megkötés, sok koncepció van rá, kevés lapból is megoldható, ráadásul szereted. Másik ötletem: minden versenyen Rejtett tartalék. Nem népszerű szabálylap, de szerintem van benne potenciál. Mutasd meg, mit lehet kihozni belőle!

 15. Dev javaslat: faj pakli minden versenyre (>= 2/3 leny), mondjuk legalabb 4-fele a felev alatt.

  Na most mar csak gyozzel valogatni az elvetemult otletekbol 🙂

 16. Hajrá Fec ! Bár bárki nyeri nem lesz érdemtelen, bármelyikőjüknek elfogadnám a fele játéktudását 😀

 17. Visszajelzés: Csak nehogy megszaladjon! | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.