Top 7 – A Világégés legjobb lapjai

Lássuk, szerintünk mely kártyák sikerültek a legjobban az elmúlt egy évben látottak alapján.

Rég nem jelentkeztünk már ‘Top 7’ rovatunkkal, most azonban itt a remek alkalom, hogy újból elővegyük, hiszen alig két nap múlva végleg búcsút intünk a Világégés kiegészítőnek – egészen pontosan a Mágusok alkonya átveszi a helyét, mint a legújabb nagykiegészítő. Összeültünk hát, és készítettünk egy listát azokról a lapokról, melyek szerintünk a legjobban sikerültek a leköszönő kiegészítőből – íme a Világégés 7 legjobb lapja, szerintünk!


#7 – Fürge manó: Ha mondanunk kellene egy színt, amely a leginkább megerősödött a Világégésnek hála, akkor talán Eleniost mondanánk, ebben pedig nagy szerepe volt a Fürge manónak, amely számtalan különféle pakliban terrorizálta az ellenfeleket. A szóban forgó papír igazi erejét az adta, hogy a lapot, ami beleraktunk (már ha egyáltalán dobtunk neki) rögtön vissza is adta, hiszen kaptunk cserébe egy aktív lényt az őrposztba – lényegében a Bátor manó párjáról van szó, csak ő másképp csinál nekünk ugyanannyi lapelőnyt. Mindezt úgy, hogy ha kell, már a nulladik körben is védekezhetünk vele, ami nem sok lény alapú counterre igaz. A legszebb köreit a Lépéselőnyös paklikban és a Zarknod bilincsés lényes kontrollokban futotta.

furge

#6 – A felejtés ára: Tegnap a felemelkedett lapok között már megemlékeztünk A felejtés áráról, így sok újat igazából nem tudunk mondani a Rhatt vízióról, melynél durvábbat tényleg csak a Kurtz produkált a HKK 20 éve során (ő 400 forintról egészen a top árkategóriák egyikébe ugrott). Miután az új víziók még elég frissek, a maximális benne rejlő potenciált jó eséllyel még nem is láttuk (sokan már most is jóízűen lövöldözgettek vele 10-eket egy Hosszú álom után, UGYE DÉV?), de a különféle hordákban tett eddigi szolgálata már így is százszorta nagyobb volt, mint amit eleinte várt a többség ettől a laptól.

a_felejtes_ara

#5 – Halálos morf: Nocsak, még egy felemelkedett lap (eláruljuk, lesz még néhány), természetesen közel sem érdemtelenül, a Halálos morf ugyanis a legkülönfélébb lényes paklikban bukkant fel az elmúlt év során. A legjobban természetesen Chara-din követője mellett teljesített, ahol önmagában is durva permanens leszedésnek bizonyult a körönként kapott fattyaknak hála, de jól illeszkedett például a gólemek, vagy mondjuk a (Csatamezőző) teknősök mellé is. Zanszilánkos költségének hála (társaihoz hasonlóan) bizonyára a kiegészítő legidőtállóbb lapjai között lesz.

halalos_morf

#4 – Őrült Montrix: Az Őrült Montrix erejét jól mutatja, hogy bár a benne rejlő maximális potenciált csak nagyon különleges esetekben tudjuk kihasználni (kell hozzá két teljes kör és egy másik Thargodan), így is rengeteget használták a különféle deckekben, legyen szó Zarknod bilincséről, Lépéselőnyről vagy az előbb említett Chara-din követőjéről. A lila etnikum esetleges további felemelkedésével ennek megfelelően még tovább erősödhet, így A felejtés árához hasonlóan benne is maradt még potenciál. Sikeresen kiirtotta az anti-mágiás paklik eddigi permanens varázslatcounterét, a Káoszteknőcöt, ami nem rossz ajánlólevél.

orult_montrix

#3 – Zseniális teknős: Oké, most már eláruljuk: a top 3-ban csupa olyan kártya lesz, akiről már megemlékeztünk tegnap a felemelkedettek között. A Zseniális teknősről kezdetben például a kutya sem gondolta, hogy a kiegészítő legjobb kontroll lénye lesz – a kiegészítő megjelenését követően nevetve dobták utánad, ha cserére került sor, mondván mégis ki a fene akar teknősökkel játszani. Aztán teknősöztünk – előbb Sheran követőjével, majd Villámháborúval -, aztán jött a Trinigan, a Zarknod bilincse, majd szép lassan minden más is. A Világégés egyik leguniverzálisabb, legsokoldalúbb lénye.

zsenialis_teknos

#2 – Szánalmas teknős: A másik teknős fiú, amely kezdetben csak a saját (szó szerint, hiszen hordából kombót faragott) paklijában bosszantotta a játékosokat (az Őshangya herével karöltve), később azonban ő is beszivárgott sok más pakliba, hiszen a “bármennyiszer dobatok és semmizek úgy, hogy nem tudsz beleszólni, ősmágiásan!” manőver nem kicsit bizonyult OP-nak napjaink HKK-jában. Vitán felül a Világégés legtöbbet vitatott lapja, mely a jelenlegi kártyák közül a legközelebb áll a tiltáshoz / korlátozáshoz.

szanalmas_teknos

#1 – Techiánaflux: Az első helyezett aligha mondható meglepőnek: a Techiánaflux egyetlen komoly kihívója a “legjobb lap” címért a Szánalmas teknős volt, de talán jobb is, ha nem egy kissé “elrontott”, hanem egy szimplán überkirály lap lett az első, amely nem elég, hogy önmagában top színné varázsolta a kéket, de egymaga volt a balansz, amely kordában tartja az elszaporodó lényes koncepciókat. Nem elég ráadásul, hogy egy univerzális lappá nőtte ki magát (rengeteg pakli kezdődött a kék bűbájjal), de önmagában is koncepcióépítőnek bizonyult az Ősi béklyóval és a Kasztroplanáris stigmával kötött szentháromságának hála. Szerintünk ő a Világégés legjobb lapja.

techianaflux


És szerintetek?

Csető Zsolt

10 thoughts on “Top 7 – A Világégés legjobb lapjai

  1. Korrekt, a morf helyett én a stigmát raknám be top 7be. A felejtés ár helyett meg talán a szökőkutat.

  2. szerintem is morf ki stigma be, és a sorrendről is lehetne vitatkozni de amiből nem engedek az a szánalmas első helye..:)

  3. Szánalmas teki az első ez nem is lehet vitás és a stigma is mindenképpen helyet érdemel a 7.-es listán.

  4. Az IV-bol tenyleg nem volt ilyen UTOLAGOS legjobb lapok iras, vagy csak en vagyok nagyon vaksi?

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.