“Ezt tenném a Behó helyében ha végtelen pénzem lenne!”

Végtelen pénzből már tudok végest csinálni, fordítva sajnos még nem…

Holnap itt az új kiegészítő megjelenés előtti frissen bontott versenye, mindenki úgy várja mint a karácsonyt (Kis displayem-nagy displayem itt van-e már a pre-releasem?), láttátok volna ma Jufét úgy gerjedt rá mint hangfal a telefon mellett. Kicsit ötleteltünk a srácokkal, hogy ha tényleg ilyen jó lesz a kiegészítő, mint amilyennek tűnik, és veszik majd mint a cukrot, akkor milyen termékfejlesztéseket javasolnánk a kiadónak, hogy bizonyos játékos igények megfelelően legyenek kielégítve (nem Klujber, szex-dobozról szó sem lehet). Két olyan ötletünk támadt, amit szerintünk sokan meg is vásárolnánk, ők a következők lennének:

#1 HKK-s védőfólia

Minden játékos szívfájdalma, hogy a Magic kártyák 1 mm-rel keskenyebbek, mint a HKK-s társaik, ugyanis ez azt eredményezi, hogy bele lehet magicerőltetni Magices tokba a lapjainkat, csak utána egy elég erős szinuszhullám lesz belőle. Régebben ezek az Ultra pro tokok szélesebbek voltak, biztos sokan emlékeztek ti is azokra az időkre, amikor ilyen tokokat vásároltatok. Budapesten jelenleg egyetlen olyan boltot ismerek, ahol HKK-ra jó fóliát lehet kapni, a kínálat nem is rossz (bár a készlet tök gyorsan változik, én a tavasszal vásárolt lila fóliámhoz nem tudtam a nemzeti előtt újat venni). Ha itt elfogy akkor csak átlátszó fóliában játszunk majd? Úgy tudom, hogy szó esett arról, hogy a nyomdában a vágógép lecserélhető lenne egy nem túl nagy összegért (én személy szerint 120.000 forintról hallottam), viszont ez visszamenőleg nem oldaná meg a problémáinkat, hiszen a régi lapjaink továbbra sem férnének bele az fóliákba. Szerintem nagyon sokan szeretnénk, hogy külön HKK-ra való fóliát forgalmazzon a Behó, igényesebb HKK-s mintákkal.

#2 HKK-s playmat

playmatPlaymatokon nem játszanak túl régóta a játékosok, viszonylag újkeletű dolog a HKK-sok körében. Rendszerint wowosat használunk, nem olyan kardinális probléma, mint a fólia, de azért ez is egy olyan apróság ami ha megvalósulna én személy szerint úgy érezném, hogy fontosnak tartja a cég a játékosokat. Nem tudom, hogy pontosan milyen eljárással, illetve, hogy hol készülnek ezek, de nekem kísértetiesen hasonlítanak az egérpadokra, esetleg ha Magyarországon van ilyen jellegű cég fel lehetne keresni, hogy mesekártya alátétet vajon mennyibe kerülne előállítani. Én utánanéztem amúgy, e-bayen találtam egyedi playmatokat gyártó és forgalmazó céget, viszont 1 db legyártása (és szállítása) igencsak borsos, 10.000 forintba kerül. Gondolom ez az ár a mennyiség növelésével azért csökkenthető…

Ti láttok ezekben a termékekben fantáziát, vásárolnátok belőle reális, korrekt áron? Ha igen milyen lapokat látnátok rajta szívesen? Találkozunk holnap a bontotton!

Dév bácsi

18 thoughts on ““Ezt tenném a Behó helyében ha végtelen pénzem lenne!”

 1. Hmm,playmatot kb 30 baar orkos(lila brekk, szánalmas teki stb.) kártyából és némi celluxból is ki lehet hozni, ez kb 500 ft, és mindent tud, amit egy playmatnak tudnia kell. Akkor már inkább a fóliára szavaznék.
  Vaaagy fém kártyaboxra, hkk-s illusztrációkkal!! Hiánycikk a fémdoboz,csak ez a borzalmas műanyag van és az angol eleganciával bíró earl grayes teásdobozomat nincs szívem szétvagdosni…

 2. A playmatot támogatnám, esetleg olyan fajtát is lehetne (főleg kezdőknek), amin jelölve van a pakli, gyűjtő, stb. helye. 🙂
  Ami a fóliát illeti, én lehet, megmaradnék az átlátszónál.

  A dobozt támogatnám 🙂

 3. Sziasztok!
  Én már eljutottam odáig, hogy minden színű paklimhoz más más hátterű fóliát vennék csak nincs jó méretben. A fém dobozokra is lenne igény mert nem volt még olyan verseny, hogy ne akarták volna megvenni az enyémet. Üdv: papa

 4. Playmatot szerintem a legtöbb olyan ember, akinek van rá igénye, már beszerzett. Ha nem is HKK-val illusztrált, de megteszi.

  A fóliának mindenképpen lenne értelme, mivel idővel szét tud menni, valamint nem könnyű beszerezni a megfelelő méretűt.

 5. -A Playmat szerintem olyan lehet, mint a pólóra nyomás. Egy ismerősöm így csinált “egyedi” ruhákat, és nem került 10ezerbe.
  -Fóliára én is vevő lennék, csak legyen választék. A legjobban értékelt illusztrációkat ki lehetne adni.
  -Fém dobozt is vennék. Viszont félek hogy ez sokba kerül.

 6. Ha a behonak valaha végtelen pénze lesz, váltsa le a kormányt, legyen kötelező érettségi tantárgy a HKK mindenkinek, legalizáltassa a füvet és vezesse be a HKK lapok elévülését oly formában, hogy az új kiegeket meg lehessen venni régi lapokért is (ritkaság szerint 1:1-ben átváltva).

  @Mr Punk: megnéztem, Google fordító is jobban dolgozik; maradok a pornhubnál.

 7. Ha már ötletelés folyik, szerintem HKK-s bőr paklitokot is ki lehetne adni, övre rakhatót. Ha más nem polgárpukkasztásnak vennék egyet-kettőt. 😀

 8. Hát én azért egy hkk-s “Playmate”-et támogatnék. 😀
  A tok viszont jó lenne.

 9. Dév: Amíg nem lesz egyedi Hkk tok, addig a WoWos is megteszi (belefér, nem kell belegyömöszölni a lapot :))

  Amúgy minden ilyen ötlet “hype” lenne, csak kérdés mikor valósul meg…
  (playmat gyártásra elvileg van ismerősöm, csak nem emlékszem mennyiért csinálna…)

 10. grrrrrrrrr grrrrrrrrrrrr grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
  Gerjedés csak fokozódott!!!! 🙂
  Mondtam már, hogy ISZONYAT???? 😀

 11. Ha van valakinek stancolós ismerőse, akkor a dobozt is meg tudnánk oldani okosba. A festés persze más tészta..

 12. szerintem jó minőségű és méretű egyszerű, egysséges és leginkább EGYSZÍNŰ fóliákra lenne szükség. nekem a lapkészletemhez pl kéne legalább 600 darab, hogy minden paklimat versenyre készen tudjam tárolni, és az átfedéses lapokon se kelljen cserélgetni.

  nem vagyok az illusztrációk meg a csicsázás híve, a legtöbb hátlap nemhogy nem tetszik, hanem kifejezetten zavaró lenne számomra, ha csak ilyen nagymellű, rajzolt kamucsajos meg gonosz jellemű, szörnyes fóliákkal tudnék játszani.

  és ahogy az átlag fantasyjátékos jellemvonásokat nézem, hát nem véletlen hogy az ilyen borzalmas lényes képekre van igény, mint vámpírok élőholtak meg orkok, meg egyéb ostoba és/vagy gonosz lények.
  a sárkány, mint fődivat, még nekem is tetszik, de pont azért nem használnék olyat, mert az ellenfeleimnél is nagy valószínőséggel lesz ilyen.

  a játék élvezeti értékéhez meg semmilyen mértékben nem járul hozzá.

  ha midnenki nyomathatna egy egyedileg megtervezett verziót saját magának, ami a kedvenc lapja, vagy kedvenc képe, na az már vagány lenne, de az kivitelezhetőségben is, és árban is más kategória.

  alátét: az meg minek? a szervező takarítsa le az asztalokat, a játékosok meg tartsák tisztán maguk után.

 13. a hkksok viszonylag kevesen vannak és viszonylag kicsi a vásárló erejük, sajnos ezeket a termékeket nem nagyon éri meg nekik gyártani..:(

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.