5 koncepció, ami feltámadhat a Mágusok alkonyával

Paklik, melyek ideje újból eljöhet az új lapoknak köszönhetően.

Ahogyan azt már megszokhattuk, a legújabb nagykiegészítővel számtalan koncepció kapott kisebb-nagyobb erősítést: ezek között akadnak olyanok, melyek eddig is megtalálhatóak voltak a versenyasztalokon, de olyanok is, melyeket évek óta (vagy éppen gyengeségük okán soha) nem láthattunk. Mai cikkünkben ezekre fokunk fókuszálni, kiválasztva közülük azt az ötöt, amely talán a legnagyobb előrelépésre számíthat. Bónuszként pedig mindegyik pakli esetében kiválasztottuk azt a lapot, amely szerintünk a legtöbbet lendíthet a koncepció szekerén.


Sárkány pakli

kep_az_urno_sarkanyaA sárkány pakli megerősödéséről többször is írtunk már a HKK Blog Szivárgás rovatában, most azonban már első kézből is megtapasztalhattátok az új sárkányok erejét. Nem elég, hogy egészen sok új példány jött belőlük, de kaptak egy felújított követőt is, az új Sárkány úrnő mellett pedig szinte mindegyik frissebb darab brutálisan jó ár-érték aránnyal bír, nem is beszélve a rezisztencia által biztosított védelemről. Számomra külön öröm, hogy a játékosok kreativitása is előtérbe kerülhet ennél az etnikumnál, mind a színek, mind pedig a szabálylapok terén, hiszen kifejezetten rugalmas fajról van szó, amely counterdús környezetben, vagy éppen Lassan járj! mellett is jól szuperálhat. Lesz mivel próbálkozni, az egyszer biztos. A legjobb új sárkány: Zafír drakón.

Villám pakli

kep_villamharitoVillám deck, mint olyan sosem létezett a HKK-ban, legfeljebb mókapakli szintjén, hiszen hiába érkezett az elmúlt években többször is egy-egy adag erősítés, az átütő erő sosem volt meg a koncepcióban. Most azonban könnyen lehet, hogy fordul a kocka, minden eddiginél erősebb lapokat kapott ugyanis a koncepció, nem is beszélve a pakli felújított motorjáról, amely alaposan felgyorsítja a nyerést. Ebben nagy segítségünkre lehet a Fairlight követője, amely mellett a legjobban működhet majd az összeállítás, ám a dolgok itt sem lesznek teljesen egyértelműek, hiszen építhetünk agresszívabb és kontrollosabb verziót is. A legjobb új villámos lap: Villámhárító.

Avatár pakli

kep_csap_istensegVolt idő, amikor az avatár deck a legjobbak között volt, ennek azonban már több mint tíz éve, így épp itt volt az ideje, hogy a rövidke Örökkévalóságos fellángolást követően ismét felkerüljenek ezek a nagyhatalmú lények a versenypaklik palettájára. Legalábbis reméljük, hogy így lesz, az avatáros összeállítás legmodernebb, A legfőbb követőre építő verziójába ugyanis elképesztően jól illeszkedik mind a vámpír, mind pedig a Bufa avatár (de akár a Szirén császárnőből is használhatunk egy-két darabot). Hogy ennyi elég lesz-e az újabb feltámadáshoz, azt persze nehéz megjósolni, az azonban már most látszik, hogy a játékosok fantáziája alaposan beindult őket látva. A legjobb új avatár: Driosz.

Kragoru pakli

kep_kemsarkanyA Kragoru familiárisára építő deck szintén olyan, amely egykoron ott volt a top versenypaklik között (több érában és több változatban is), az elmúlt években azonban már őt sem láttuk sokat – ezért is örömteli, hogy rengeteg univerzális mágikus védelmű lény található az új kiegészítőben. A játékosok itt is hasonló dilemmákkal nézhetnek majd szembe, mint a sárkányok esetében: szóba jöhetnek a szabálylapok (Lépéselőny, Lassan járj!), illetve a kizárólag követővel és counterekkel felálló változat is, valamint itt is van bőséggel lehetőség a színekkel történő variálásra. Maga a követő a mai napig brutálisan erős (a “reakció forrás –> reakció” FAQ óta ez még inkább igaz), így már csak ezért is érdemes lesz próbálgatni a mágikus védelmű lényeket. A legjobb új kragorus lény: Kémsárkány.

Vámpír pakli

kep_az_elso_vampirA villám deckhez hasonlóan a vámpíroktól sem rettegtek még sokan HKK versenyen, pedig már 10 éve, hogy létezik saját követője a koncepciónak Az első vámpír személyében. A Világégésben már megjelent néhány veszedelmes példánya a vérszívóknak, az igazi erősítés azonban most érkezett meg, az új vámpírok többsége ugyanis a társai környezetében hihetetlenül hatékonyan fog működni. Hogy követőjük kellően jó-e manapság (az olcsóbbítás azért még mindig nem rossz dolog), vagy esetleg valamilyen alternatívával lesz érdemes próbálkozni (például Leah követőjével), azt a játékosoknak kell majd kikísérletezniük, az azonban vitathatatlan, hogy magával a “töltelékkel” már közel sincsenek olyan gondok, mint néhány évvel ezelőtt. A legjobb új vámpír: Caramain.


A fentieken túl persze említhettünk volna még másokat is: kapásból ott vannak a vadonatúj szirének, akik lényes környezetben sok galibát okozhatnak majd, vagy éppen a behemótos összeállítás, amely kontrollos körítéssel akár meglepetést is okozhat . Meg hát jól ismerjük a játékosok kreativitását is – mindig felbukkan egy-két olyan zseniális agyszülemény, amire eleinte senki sem számított. Ti mely pakliktól vártok még komoly felemelkedést?

Csető Zsolt

Reklámok

47 thoughts on “5 koncepció, ami feltámadhat a Mágusok alkonyával

 1. Vámpíroktól..:D Amúgy én külön örülök, hogy a tűzpakli is visszakerülhet a versenyasztalokra. Valamint érzek valamilyen erőt az öngyógyításban a sok gyógyulás nyomán (talán jön egy A fájdalom szépsége-A gyógyitás fájdalma jellegű pakli)

 2. Ha nem lennének más terveim a jövőre nézve, akkor csak a sanyik miatt lehet belevágnék az asztaliba ismét. Online annyira megszerettem őket (ezért is várom a másik platform újraindulását, hogy visszakapjam kedvenc sárkányaimat), hogy muszáj volt pár paklit rájuk építeni. Másik nagy kedvencem a villámok azzal anno jókat mókáztunk jóbaráttal. 🙂

 3. Szerintem ennél jóval több pakli fog új erőre kapni. Köszönhetően a semlegesítés képességnek. Az amatőröknek is több esélyük lesz így a versenyasztalokon. Úgy gondolom az a pár reagálhatatlan lap és a háló maximális kihasználtsága lesz a győzelmek kulcsa. Kíváncsi leszek hogy muzsikálnak majd az új koncepciók a legközelebbi hagyományoson.

 4. Anno amikor kijött a Vámpír Lord (mint első AK mellékletes lap), egyből a kedvencem lett. Nyilván csak önállóan, koncepcionális vámpír környezet nélkül volt akkor még a kis barátaival (Autentikus és Szubreális akikre emlékszek), de már akkor is arról fantáziáltam, hogy majd vámpíros paklim lesz egyszer, amit sikerrel vezethetek csatába (értsd verseny). Ez soha nem következett be. Remélem, most legalább egy versenyre jók lesznek, akárki is forgassa őket!

 5. Korai még komoly találgatásokba belemenni,de az biztos, hogy az avatárok és a villámos papírok emgem is elgondolkodtattak .Avatárok pl tuti játszhatóak lesznek hagyi környezetben is,de közepesen korlátozottan sztem a villámok is labdába rúghatnak majd.

 6. Azért az avatároknál azt sem árt figyelembe venni,hogy a semlegesítés gyengít rajtuk egy szépet.Volt hogy egyetlen solatopolkán ment el egy meccs.Hát még ha tele lesz a meta ezekkel a lapokkal

 7. Krag drágítja a kántert rájuk(igen mostmár ezt is) Így azért már kevésbé para.

 8. “külön a semlegesítést nem lehet elvenni, másolni, drágítani vagy reagálni rá”
  Tuti hogy ez így van?Am az csak 1es drágítás még úgy is alájuk vághat

 9. A Krag 1-gyel, a Kyorg 2-vel drágítja a counterket rájuk. Akartok róla beszélni? 😀

  Persze ha kap az avatár deck egy átkozottat, akkor gond van. 😀

 10. Igen semlegesítést is drágítja mint ahogy leírták előttem.Kicsit nyakatekert az indok,de lényeg a lényeg:P

 11. Kicsit túl lett magyarázva ez a semlegesítés dolog, annyiról van szó, hogy a dolog counter része egy kijátszáskori _automatikus_ képesség (ugyanúgy, mint az eddigi lény countereknél), amit nyilvánvaló mód nem lehet drágítani stb.

 12. Zsolti, az az érzésem, hogy ezzel a kommenttel csak még jobban beleviszed a határozatlan embereket a málnásba. Igenis lehet drágítani a semlegesítést, mint kántert, ugyanúgy, mint a solatopolkát. Nem lehet viszont drágítani olyannal, ami aktiválást kívánó képességet drágít, mert nem az.

 13. Oké nekem így már tiszta csak amikor utoljára toltam akkor még a solatopolkát ezek nem drágították

 14. azért annyira nem vészesen fog, mivel 2 vp lapkánter lény sztem nem nagyon van, csak olyan aminek nagyobb hátránya van

 15. Az Avatárok ideje szerintem is eljött. Én már tesztelgetem. Molluszk sajna kiszorult a meta miatt. Most a homályurat favorizálom. A fókuszálást pedig senki ne felejtse ki mert iszonyat a deckbe… 2 misztikus is kell rugharnak és földanyának. Földanya a manatermelés miatt kell, hogy kitudjuk rakni az 1 manás avatárokat.
  A követő lövés az gáz még mindig. Valami reagálhatatlan lövés kéne bele.

 16. @Poghy: Nem, magát a lapkijátszást lehet drágítani (mert ez a reakció), a semlegesítést nem, ezért van benne a szabályban az, ami.

 17. @A. Á.: Ha te egy személyben testesíted meg a profi játékosokat, akkor mindenképpen igazad van.

 18. Meg a legnagyobbak is tevedhetnek:
  egy valoban hozzaerto, kompetens profi jatekos velemenye a dalok megjelenese utan (NEM ot akarom fikazni semmikeppen):

  ‘sajnos elég kevés pakliban fogjuk viszont látni ezeket a lapokat, pedig nagyon erősek, de túl borsos manapság a kijátszási feltételük. ha azonnalik lennének, akkor csuszpittal még eléggé kombós lenne, de ugye Nil herceg dalnokával meg senki nem fog játszani csak miattuk, valamint nem lesz olyan, hogy “dal” pakli’

  szoval nem erdemes elkapkodni a sommas velemenyeket, mert az internet nem felejt 🙂

 19. Hehe megtaláltam ki volt az elkövető:).Hát igen mindenki hibázhat így elnézzük Ákosnak is(nem ez nem ő volt):P

 20. nem hiszem, hogy az illető profi játékos lenne, csak elegendő pontja van ahhoz, hogy ne indulhasson amatőr versenyen 😀

  amúgy meg ákos nem hiszem, hogy rossz szándékkal írta volna a véleményét, amivel én egyet is értek. mi profik valóban ránézünk az új lapokra, és 90%-ig meg tudjuk mondani, melyik pakli fog belendülni, és melyik nem.

 21. Am a krábberek kimaradtak Persze tudom eddig is kb a határon mozogtak, hogy játszhatóak legyenek,de csak jött ki jópár darab lehet elég lesz hozzá, hogy top10et tudjanak menni egy hagyin.

 22. De azt ugye vágjátok, hogy a cikk címe / tartalma nem az, hogy “ezek lesznek az új top paklik”? 🙂

 23. Ha arra értetted, hogy ezek a koncepciók mondjuk a pénteki BOTW-k alkalmával “feltámadhatnak”, akkor azzal egyet kell, hogy értsek. Ettől függetlenül még mindig tartom magam a fentebb megfogalmazott állításomhoz. 😀

 24. Aranyi Úr,azért én még emlékszek a nem túl távoli múltban olyanra,amikor a vámpírok megizzasztottak Debrecenben 😀

 25. @Zsolti: Köszi a pontosítást a drágítással kapcsolatban.

  A felsorolt 5 koncepció közül nem hiszem, hogy mindegyik meg fogja állni a helyét hagyin, de pl. az avatárokban én is látom a potenciált. Ezeken kívül még 2 általam eléggé lenézett koncepciót fogok majd tesztelni/próbálgatni: a csapdákat és a fókuszkristályokat.

 26. hát én tesztelésen többször is játszottam pl. vámpir deck ellen és volt baj..:) biztos, hogy fogjuk őket dobogón látni..

 27. Ami a Földanyát illeti: Eléggé rossz avatárba, mert nem tud izmot osztani az esetek nagy részében (nem célozhatja magát és a többi avatárt az avatár követő miatt.

 28. Szerintem pedig az ÖV-s avatárok nulláért pőörögnek nem 1ért. Meg a mostani 3 új is 😀

 29. Meg nemhogy az edra útjába kerüljön véletlen egy kóbor paci mert lehet bajba kerül:P

 30. A vámpírokkal majd lehet teszek egy próbát, mert tényleg meglehetősen játszhatóak voltak. Az első vámpírral toltam, a legnagyobb sztár a Vámpír bébi volt 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.