5 lap, melybe a Mágusok alkonya lehelhet életet

Kártyák, melyeket szinte sose használtak, most azonban gyakrabban előkerülhetnek majd.

Tegnap olyan paklikról esett szó, melyekkel versenyen érdemben sosem próbálkoztak, a Mágusok alkonya megjelenését követően azonban már nem feltétlenül lesz meglepetés a jelenlétük, ma pedig maradunk ezen a vonalon, csak éppen a konkrét lapok terén: lássunk néhány kártyát, melyekkel szinte senki sem játszott még versenyen, most azonban megkaphatják erre az esélyt!


Villám-energizátor: A villám pakli erősödéséről tegnap már szó esett, és ha a játékosok úgy döntenek, valóban tesznek egy próbát ezzel a deckkel, a régebbi kártyák között is érdemes lesz turkálniuk. Az immáron 5 éves, ám lényegében sosem használt Villám-energizátor is most válhat igazán játszható lappá, hiszen kijátszását sokkal könnyebben meg tudjuk immáron oldani a sok jó villám lapnak köszönhetően – a legjobb persze, ha csontból tud jönni, mondjuk egy elsőkörös Fairlight temploma után. A plusz sebzés sem rossz, a lap igazi ereje azonban a laphúzásban rejlik, különösképp azért, mert az ellenfél körében is működik, így alaposan megpörgetheti deckünket.

villam_energizator

Elenios küldetése: Nem mondható, hogy a Világégésben megjelent küldetések túlságosan nagy karriert futottak volna be (hagyományos környezetben egyikük sem került pakli közelébe), a Mágusok alkonyával azonban ez valamelyest változhat majd, legalábbis Elenios esetében. Lopás, lopás… kik is tudnak lopni? Hát persze, a szirének! Márpedig egy olyan pakliban, ahol a lapjaink legalább egyharmada lopni is képes (eddig ilyen deck aligha létezett), máris sokkal könnyebb teljesíteni a küldetés feltételét, szert téve ezáltal a hőn áhított jutalomra. Érdekesség: Kémsárkánnyal vagy Nekromanta detektor mellett a régi is teljesíthető (Thx DK!). 🙂

elenios_kuldetese

Valdimar: A Világégésben megjelent vámpír egyáltalán nem gyenge lap, amit jól mutat, hogy draft formátumon kifejezetten jónak számít, sőt, koncepcióteremtőnek mondható. Nagy kár, hogy ezt leszámítva senki sem nyúlt hozzá, ami persze a vámpír pakli gyengeségének tudható be. Ahogy arra tegnap már kitértünk, az új példányoknak köszönhetően most talán eljöhet majd a vérszívók ideje, hiszen counterből, leszedésből és erőforrásból is kaptak komoly erősítést, nem is beszélve az avatárról, Caramainról, aki nemes egyszerűséggel brutálisra sikeredett. Valdimart előszeretettel fogjuk keresni vele, hiszen az izmok és az életek igencsak stabilizálják hordánkat.

valdimar

Goblin futószalag: Viszonylag sok erős tárgy található az új kiegészítőben, mind közül azonban talán a Kronomágikus homokóra volt az, mely a leginkább beindította a játékosok fantáziáját. Mindez persze nem véletlen, hiszen a lap csak úgy kiált a kombólehetőségért, hisz bár a semmibe kell raknunk, másolással még mindig megkerülhetjük a homokóra ezen hátrányát. Ha pedig tárgyak és másolás, akkor a régi motorosoknak eszébe juthat a Goblin futószalag, mellyel könnyedén végteleníthetjük a szóban forgó kártyát. Ma már találunk ennél olcsóbb kombókat is, hiszen a futószalag beindításához 1 VP-re és 4 zanszilánkra van szükség, ám mivel csak két lap kell hozzá (és egy kis segítséggel már a másodk körben összehozhatjuk), biztos sokan el fognak rajta gondolkodni.

goblin_futoszalag

A föld sárkánya: Végül, de cseppet sem utolsó sorban jöjjön még egy lap, mellyel a tegnapi cikkre reflektálunk. A vámpírokhoz és a villám deckhez hasonlóan a sárkányok sem alkottak életképes koncepciót az elmúlt időkben, a felújított Sárkány úrnőt azonban már garantáltan elő fogják venni a játékosok, és ha így tesznek majd, akkor vélhetően A föld sárkányát sem fogják kihagyni a pakliból. Rezisztens, 5/5-ös lapcounter 1 VP-ért? Ez még akkor sem rossz, ha passzívan jön, és lehet, hogy nem fogunk tudni neki mást áldozni. Ennél pedig csak erősebb tud lenni ez a lap (kivéve persze, ha nincs követőnk/kötelékünk), ami gyengének már egyáltalán nem mondható.

a_fold_sarkanya


Heti cikksorozatunk holnapi, utolsó felvonásában olyan lapokkal foglalkozunk majd, melyek mostanában háttérbe szorultak, a Mágusok alkonya azonban meghozhatja számukra a visszatérés lehetőségét. Addig is várjuk meglátásaitokat a fenti témával kapcsolatosan!

Csető Zsolt

15 thoughts on “5 lap, melybe a Mágusok alkonya lehelhet életet

 1. A homokóráról nekem a Kumulatív szimmetria jutott először eszembe, viszont szerintem azzal sem működik. A homokóra költségének egy része, hogy rakjuk a gyűjtőből a semmibe, és szerintem ezt jelzővel nem lehet teljesíteni.

 2. Ahogy már Dave rávilágított, Képmással lesz igazán durva a homokóra. A csatamezőben kihagyhatatlan páros lesznek, mint annó a Nyerő strat-Idő kereke!! 🙂

 3. Az “áldozd fel és rakd a Semmibe” véleményem szerint teljesíthető jelzővel, de ez még nem hivatalos, csak egy ilyen hirtelen 🙂 vélemény… sajnos a tesztelésen tudomásom szerint ezek a kombók nem bújtak elő, inkább Egérúttal használták.

 4. Lassan osszerakhato a Szerencses Hopner – Elenios küldetése + tudom-hogy-mit-húzok pakli (Időörvény is jó lesz bele) 🙂

 5. Áldozd fel és rakd a semmibe:
  meg lehet tenni jelzővel is, most így hirtelen nem tudom melyik lap alatt van a FAQ, de valami olyasmiről szólt hogy “jajj hát igazából itt csak módosítom hogy a gyüjtő helyett a semmibe megy, így a jelzővel is megtehetem” 😀

 6. Link or didnt happen! 🙂 “jajj hát” indoklások mellett azért Jancsár úr véleményére is kíváncsi lennék.

  @Balage: A Hopner dekk eddig is létezett, csak kell mellé 42 fatty meg 5 követő. 🙂

 7. Anno amikor Bjölteodrokos dekket nyomtuk, akkor a Szkritter esélyleső-Képmás duó szépen dolgozott együtt (FAQ-t én sem találtam most).

 8. A 42fatty egy kicsit lehetetlennek tűnik nekem, főleg hogy lap nélkül kezdesz. (6,6%) Ráadásul tárgyal vagy lénnyel ki lehet szedni Hopnert. A Chd fattyak meg önmagukba nem túl életképesek 1ÉPvel. Viszont vannak rá alternatívák hogy megnézd a paklid felső lapját.

 9. Elenios küldetés és a futószalag kicsit erős azért :P, de a másik 3nak biztosan lesz helye az asztalokon(persze nem fix hagyi lapokra gondolok bár lehet lesz amelyik oda is beférhet).

 10. @Zolinho: A 100 Repülő fatty viszont eléggé durva legfőbb követő mellé (Fatty követő, Chd követő, Anti-mág raksa, Molluszk) 😀

 11. A repülő fatty tényleg durva lett. Remélem sokat találkozok velük a versenyasztalokon. 😀

 12. Szerintem az “áldozd fel és rakd a Semmibe:” szövegrészből a “rakd a Semmibe” az nem költség, és nem is feltétel.
  Ezzel az erővel, akkor az “áldozd fel” – szövegű cselekvések sem lennének használhatók az önálló jelzőkre, mivel a jelzők nem kerülhetnek a gyűjtőbe, márpedig a feláldozott lapokat főszabály szerint oda kell tenni.
  Az “áldozd fel” szövegrész költség ez vitán felül áll, de a “rakd a Semmibe” csak a lap használatához fűzött instrukció, egyfajta magyarázat, ha úgy tetszik.
  Arra mutat rá, hogy a feláldozott lap nem a főszabály szerinti helyre (gyűjtőbe), hanem ehelyett a Semmibe kerül.
  Ez egy pont ugyanolyan instrukció, mint amilyen az Óriások földje szövegében szerepel (ti. hogy a nem barna varázslatok a Semmibe mennek).
  Szerintem.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.