Így készülj a Beholder találkozóra

Tanácsok kezdőknek és első találkozósoknak.

Az év egyik legnagyobb HKK-s eseménye közeledik felénk iszonyatos sebességgel, szombaton kerül megrendezésre a XLII. Beholder találkozó, ahol tulajdonképp minden Beholder játékot játszó játékos megtalálja ami kedvére való, így mi, HKK-sok is. A következőkben azoknak szeretnék segítséget nyújtani és bemutatni a rendezvényt, akik még egyszer sem jártak itt vagy tanácstalanok a programválasztás miatt.

#érkezés

A találkozó helyszíne idén is (mint oly sok éve) a XIII. kerületi Láng Művelődési Központ, melyet a legegyszerűbben kék metróval tudsz megközelíteni. forgi A helyszínt innentől nem túl nehéz megtalálni, ha elkeverednél csak kövesd a kék kerítést és máris ott leszel a Rozsnyai utcánál. Hogy mikorra időzítsd? Ez tulajdonképpen csak tőled függ, és attól, hogy mennyi időt szeretnél tölteni kedvenc hobbiddal, én a minél korábbi érkezést javaslom ha ezt megteheted több okból is. Először is a hagyományos kincsvadászat miatt (Beholderes kártyák vannak elrejtve az épületben, amelyeket nyereményekre lehet beváltani amit nyilván az elsőként érkezők találhatják meg a legesélyesebbként), másodszor van lehetőségetek zsákbamacskát vásárolni (aminek a fogyási sebességét kicsit lejjebb találjátok), valamint a HKK versenyekre való regisztráció is rögtön indul ahogy Balázsék elfoglalták helyüket a galérián.

#zsákbamacska

1962A zsákbamacskát mindig hatalmas érdeklődés övezi, hiszen nem kis túlzássak iszonyat értéket lehet benne bontani, de találkoztunk az évek során nem egy olyan esettel amikor kikerekedett a szemünk, mert a bontó igazán szerencsétlen volt. Ha jól tudom 20 csomagból 1-ben van ultraritka lap, vagyis kell a jó öreg 2 out riveren, 5% esélyünk van bemákolni egyet. No nem kell megijedni, ultrákon kívül számtalan spoiler és kecsegtető ritka lapul a pakkokban. Hogy érdemes-e vásárolni belőle? Én személy szerint mindenképpen javaslom, már csak a móka kedvéért is (no meg a bontás öröméért), ha van egy kis szerencsénk a bontásunk akár a befektetett pénz tízszeresét is érheti! A probléma inkább azzal szokott lenni inkább, hogy iszonyat sebességgel fogy, volt olyan év amikor a nyitást követő fél órában elfogyott az összes, mivel nincs vásárlási limit, ezért akár egy ember is megveheti az összeset.Nem érdemes tehát sokáig vacillálni!

#miniverseny vs cserebere

Kétféle versenyt is kínálnak nekünk a szervezők, hagyományost és frissen bontottat. A hagyományos a megszokottak2072 szerint történik, semmi különleges nincs benne (de vigyázzatok, a Mágusok alkonya kiegészítő lapjait még NEM lehet használni). A nevezési díja egy ilyen versenynek 300 forint, nincs külön amatőr és profi kategória, ahogy összegyűlik 8 ember azonnal indul. A frissen bontott két pakli Mágusok alkonyából megy majd, melyet a helyszínen a versenyszervezőktől kell megvásárolni (vagyis ha veszel egy displayt nem vihetsz oda belőle két boostert) 1250 forintos darabáron, a bontott versenyekre nincs ezen felül nevezési díj. A versenyek lebonyolítása nem olyan mint egy átlagos versenyen, ha kikapsz egy fordulóban kétszer kiesel az adott versenyről, de azonnal regisztrálhatsz a következőre (friss bontás esetén NEM kell új boostereket venned).  Hogy miért írtam oda, hogy “vs cserebere”? Nos ez igen egyszerű. Mivel a találkozó nagyon sok embert vonz, ezért ha van időd akkor be tudod szerezni gyűjteményed hiányzó darabjait igencsak könnyen. Nyilván ez mehet versenyzés mellett is, de előfordult már, hogy jött az új forduló, kapkodás, félbemaradt csere, utána meg már eltradelődtek mással a lapok.

A hétvégi találkozó hihetetlenül jó mókának ígérkezik, ha nincs semmi programod akkor nehogy kihagyd, garantált a jókedv! Részletes programlistát a következő linken találsz: http://www.beholder.hu/?s=1&cikk=21305

Dév bácsi

17 thoughts on “Így készülj a Beholder találkozóra

 1. “Beholderes kártyák vannak elrejtve az épületben, amelyeket nyereményekre lehet beváltani ”

  Lel, voltam vagy 8 talin és erről eddig nem tudtam..

 2. 1/2 10 korul fogok odaerni, szoval onnantol lehet (es erdemes is, ha szeretnel uj UR-t) nevezni a miniversenyekre.
  A galerian leszunk, es CSAK a tolunk vasarolt MA paklik jok a versenyre, tehat ezeket NE vedd meg lent! (azonkivul persze vehetsz 1-2 displayt, csak a versenyre valo 2 paklit ne )

 3. @Balázs Makó: most nem lesz olyan kedvezmény, hogy frissen bontott versenyeken már 3 nyereménypaklit is be lehet váltani egy UR-ért?

 4. Nem, az csak nyaron volt, hogy nagyobb kedvet csinaljunk a bontotthoz. Most meg van uj kieg 🙂

 5. Nemtul korrekt hogy egy ember is megveheti a zsakbamacskàkat. Valamit nemartana ra kitalalni.

 6. Erre írtam 1 megoldást a fórumon: délelőtt 12 előtt egy ember max. 60-at vehet, ez szerintem megoldaná a problémát. A behóra se fog rárohadni, mert aki akarja 12 után megveszi egyben a maradékot, de azoknak is van esélye akik nem tudnak odaérni nyitás után 5 perccel. Persze ki lehet cselezni, mint ahogy Dév is írta a fórumon: adsz pénzt XY TF-esnek, hogy vegyen neked, de így azért nehezebb megvenni 2-300 Zsákbamacskát egyszerre.

 7. Majd mindannyian ott leszünk már fél kilencre, és jókat tülekedhetünk és anyázhatunk, ha pórul jártunk, ha nem lesz valami más alternatíva, ahogy javasoltad is Szabolcs.

 8. Az eladó részéről teljesen mindegy, hogy egyvalaki veszi meg, vagy többen. Innentől kezdve ne neki kelljen már vmit kitalálni, örül, hogy hamar túladott rajta. A játékos részéről az a megoldás, hogy időben odaér, amit sztem bárki meg tud oldani és ne mondja senki, hogy nyitás utáni első egy órában minden elmegy.

  Szóval, aki akar az kelljen fel időben.

 9. A zsákbamacskáról annyit, hogy mióta HKKzom, nem bontottam benne UR-t, szóval felőlem elviheti egy ember az összeset, pont nem izgat 🙂

 10. Amit leírsz Pit, pont azt hívják felelőtleg kereskedői magatartásnak…nem profi kereskedő az, akit csak odáig érdekel a dolog, hogy csengjen a kassza, és utánnam az özönvíz…(és most nem a Behóról, hanem általánosságban beszélek). A javaslat pont arra vonatkozik, hogy senki ne távozzon rossz szájízzel, ha már veszi a pénzét és az energiáját, hogy kilátogat. Pont a szemléletet kell elűzni, amiről te írsz.

 11. Nem gondolom, hogy ez felelőtlen kereskedői magatartás lenne. Miért is lenne az? Nyilván nem először csinálják ezt és ki van ez számolva, hogy mi az a mennyiség, ami elfogy. Ha korábban gyorsan elment, akkor most többet visznek. Egy idő után úgyis beáll az a szint, ami mind a vevőnek, mind az eladónak megfelel. Megnézném teszem fel ha lenne egy boltod, és vki bemenne és mondaná, hogy mindent megvesz mit mondanál? Nem, más is jöhet aki venni akar. Ez igazi hülyeség és BS lenne. Többször voltam már talin és sosem volt még olyan (amelyeken én is voltam), hogy már délre elment volna mind. Innentől kezdve aki nem kalkulálja be ezt, az magára vessen és ne felelőtlen kereskedői magatartás címen bélyegezzük meg rövidlátásunkat, lustaságunkat.

 12. MrPit
  Nincs igazad aki vidékröl megy nem feltételenül tud nyitásra ott lenni. Én például csak fél órával nyitás után tudok oda érni mert nincs hamarabb vonat és jó esélyel nem vagyok ezzel egyedül.
  Mindazonáltal én most nem félnék attol hogy nagyon hamar elfogy mert új kieg jelenik meg és annak a ritkái még nem lesznek benne. Templomokat meg zsákbamcskából se kellenek anyira.

 13. azzal is érdemes számolni, amit ma olvastam, hogy a Deák és a Lehel tér közt nem fog járni hétvégén a metró

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.