Vendégcikk – Mérgező deck

A mágusok alkonya lehet Beloran fénykora? Variáció az önmérgezős koncepcióra Schwartz József tollából.

Lehet mérgező paklival versenyt nyerni. Sőt, két Nemzeti Bajnokunknak is szíve csücske a kis méregmirigyes koncepció. Jó, talán öt vadonatúj ropogós spoilerrel (ami már kitesz egy egyharmad paklit), kitörhet a draft homályából, és eljuthat a versenyasztalokig (ha más nem, akkor egyszínűn) ez az igazán zöld koncepció.

manaszovoMielőtt belekóstolnánk a MA-i menübe, kezdjünk azzal a lappal, ami miatt valóban érdemes összegyűjteni a toxikus sereget. Ez a lap pedig nem más, mint a Manaszövő! Minden etnikumnak megvan a maga Hívó kürtje (nekünk Sheran ékköve), de melyik tud felmutatni egy saját A pokol szemét? Iszonyat elsőkörös indulás ez a lap, majdnem mindig ezt akarjuk majd kezdőkézre. Na de ne feledkezzünk meg a követőválasztásról, ami nem könnyű téma. Gyakorlatilag egy méregtől haldokló Anti-mágikus rakshallion a Mérgező rakshallion. Ráadásul fel kellett újítani, hogy legalább minket ne drágítson. Viszont így már talán megér egy próbát. Sorsolásmesterek kipróbálhatják Sheran követőjét, de jobb híján maradjunk ennél a gyengécske raksinál.

a_pokok_nagyasszonyaLássuk a legújabb generációs gigalapokat, amik életet adhatnak a paklinak. Méregelementál: 10/10, mindent tud. Tündérszúnyog, ohó! Fincsi kis erőforrás, finom kombóval megfűszerezve (Zanpók). Kerge darázs: elzümmög majd pár spellt, de ha nem védekezne, akkor nem is férne be belőle a 3. A pókok nagyasszonya: Pigiri pók, az ősmágiás, horgonyos permanens keresés, ami a deck 80 százalékából enged majd választani. Na, így kell etnikumot buffolni, ❤ tesztelők! Meg is volnánk az új lapokkal. Vagy várjunk csak! Ez csak négy. De több mérgező lény nincs. Ó! Egy instant, méghozzá Halálos kór személyében. Erről nem is mesélnék sokat, csak képzeljünk el egy szitut, ahol a Méregelementál működött, majd még a körömben kapott egy ilyet. 14 sebzés két manáért, alaphangon. Azért elég lesz kettő, mert kicsúszott a követő védelmező keze alól, tehát halandó, ráadásul kivégzésen kívül se lesz jó sok mindenre. (Lényeket szedni többek között ott a darázs.)

rothado_borzalomA hús már bekerült a fazékba a leveshez, hát akkor jöjjön a lé és a zöldség. Beloran torzító tekercse: ez az én egyik szerelemlapom a koncepcióból. Drága a két nekron, de önmérgezéseinknek hála, gyakorlatilag bármit megfog, vagy ad egy utolsó löketet a győzelemhez. Apropó, az önmérgező minisztérium elnöke, maga a Rothadó borzalom is jelezte, hogy ha bizony ragály és senyvedés, akkor neki helye kél! A Mérges puffancs is jó társa lesz. Bár ha elpuffantja puffancs, akkor nem borzongat borzalom. De jobb ha nincs, mint ha van, de nem jó, nem? 😀 Ketten együtt már elég masszív asztalterrort alkotnak. Főleg, ha még jön egy Tündérszuszi is, aki megoldja a túlfutásos dolgokat.

A Beloran méregdémon tulajdonképpen nem igazán jó lap, de a méreg átpakolgatása tud akár hasznos is lenni, és a játékban lévő méregjelzők alapján nem egyszer buffolhat végzetes méretekig. Ki kell próbálni! Hasonló lap Fetus, a haragos (nem mérges, haragos :D) is, aki a méreg túlfutását, és az ellenfél asztalának elburjánzását kezeli. Érdemes még szót ejteni a Méregkutatásról, ami előránthatja Pókasszonyt, vagy manaínség idején azt, ami épp a legjobban kell.

Méregfalván bizony két kézzel osztogat a Mikulás, hisz egy helyszín is pottyant, méghozzá Földanya paradicsoma. Gyorsabb a deck, mint amit ez a helyszín nyújt, de azért elhúzódó meccsekre, drágítás vagy Álomvilág ellen akár még hasznos is lehet. Ha már Álomvilág, akkor még egy darab Eleven mérget azért beraknék ellene. A lények és a fejbelövés mellett kombózik az önmérgezéssel is. A maradék két helyre tennék még két countert, hiszen ez a pakli bár nem lassú, nem mondható elég gyorsnak a metában, szóval valami stabilabb, védekező, kontrollos irányba lenne érdemes elmenni vele. Ehhez az irányhoz passzol a Földanya ereje, és a Quwarg hangyabűvölő.


A pakli

követő: Mérgező rakshallion

mergezo_rakshallion3 Manaszövő
3 Tündérszúnyog
3 Zanpók
3 Kerge darázs
3 Méregelementál
3 A pókok nagyasszonya
2 Halálos kór
2 Beloran torzító tekercse
3 Rothadó borzalom
3 Mérges puffancs
3 Sheran ékköve
2 Beloran méregdémon
2 Fetus, a haragos
2 Méregkutatás
1 Földanya paradicsoma
1 Eleven méreg
3 Földanya ereje
3 Quwarg hangyabűvölő

45 lap


Nálam egy pakli kizárólag 45 lapos lehet, főleg egy ilyen friss etnikumnál, ahol van mindig mit kiszórni.

Lássuk, mit tud a pakli: van 11 etnikum és a 6 simán jó counter, az több mint 1/3, szóval jó, hogy nem az Antiraksi lett a választottunk. Van még benne 9,5 laperőforrás és 4,5 manaerőforrás. Igen, lesznek gondok a manával, szóval gondoljuk át kétszer is, hogy mi lesz kijátszva! Összességében egy kontrollos horda a pakli jellege, ami jó a kontroll és a horda ellen. Amivel ne kerüljünk szembe, ha eljutunk a versenyig: drágítás. Mint ahogy már említettem, nem lesz túl sok manánk, de legalább kevés, és ha még ezt meg is vámolják… Erre a problémára ajánlom az új tárgyat (Ősmágikus térfixáló), illetve a Sötét mágiát, aki szeret Transzformálni. A háló nem nagyon fog minket zavarni, kevés lappal nagy dolgokat viszünk véghez, akár side-ból készülhetünk is vele.

beloran_meregkoboldLehet még ellenségünk a gyors kombódeck, nézzünk pár problémát, és megoldást. A Szánalmas tekit elbűvölte a quwarg, a gyűjtő-alapú kombókra pedig van két varázslatos ellenszerünk a Toxikus lárva és a Beloran méregkobold személyében. Szóval elvben összeszedtünk egy olyan paklit, ami jó a kontroll, a horda és kombó ellen, mindezek mellett pedig csak a drágítás az igazi ellensége.

Amire figyelni kell, az a mérgezés. Az önmérgezős koncepcióval előfordulhat, hogy elrothad belülről. Ezek kivédésére alkalmas a Tündérszúnyog, a Fetus, a Rothadó borzalom, és az sem árt, ha nem csak hokizgatunk, hanem rátesszük a terrort az ellenfélre pl. egy Beloran méregdémonnal, hogy ne tudja kivárni, amíg leesik halandó seregünk magától.

Remélem, hogy megjött a kedvetek a paklihoz – ha lenne hozzá bármim, akkor én is biztosan szívesen kipróbálnám, biztos élvezetes vele játszani. Aztán nagy fecskendővel!

Schwartz József

Hírdetés

15 thoughts on “Vendégcikk – Mérgező deck

 1. sok helyen kötözködnék a deckel,de van ahol kiemelten 😛 1 eleven méreg?????? WTF? A lap ami miatt összetenném az egész bagázst.

 2. Többek közt ezt a dekket is összeraktam tegnap este az új lapokkal próbaképp, de egy kicsit más irányba indultam vele, jobban erőltetve a lényeket. Egyébként jó leírás, de a stílus elég beteg. 😀

  Én valahogy így képzelem el a cikkben leírtakhoz képest:

  3 Manaszövő
  3 Tündérszúnyog
  3 Zanpók
  3 Kerge darázs
  3 Méregelementál
  3 A pókok nagyasszonya
  2 Halálos kór -2: nem fér be, ölni tudunk, antimágia kiviszi, leszedésnek bármi jobb
  2 Beloran torzító tekercse -2: Szerintem ez lassú és gyengécske
  3 Rothadó borzalom
  3 Mérges puffancs
  3 Sheran ékköve -3: nem védi meg a követő, sajnos kimarad
  2 Beloran méregdémon
  2 Fetus, a haragos
  2 Méregkutatás -2: nem kell olyan lap, ami önmagában semmit nem tud
  1 Földanya paradicsoma
  1 Eleven méreg +1: ebből kell 2, hogy ne nekronozzuk el
  3 Földanya ereje -3, én első körben nem tettem bele koncepción kívüli lapot
  3 Quwarg hangyabűvölő -3 (lásd feljebb)
  +3 Mérgezett dobótőr: félig megoldás a drágításra és komoly terror
  +2 Földanya: jó húzással akár 1. vagy 2. körben is kijön, bátrabbak 3-at is betehetnek, iszonyat ha lejön
  +3 Fekete özvegy: félig-meddig az ékkő helyett, ha tudunk két lénnyel nyitni tuti marad a követőnk
  +3 Beloran méregkobold: meglepően jól működik ütőlényként és kezeli a járjat, továbbá semmizés nélkül nem lehet meg ma egy olyan dekk ami nem egykörös kombóval nyer
  +3 Méregdúsítás: elég sokat tud és még egy bilincs mellett se blank az egyetlen spell ami szerintem beférhet a MA után

  Üdv: Kyb

 3. A jó multkorában összeraktam egy egyszínű mérgező dekket baráti játékra, emlékeim szerint a Fetus volt a pakli egyik sztárja, ha megnövekszik a permanens leszedések szerepe, akkor most még jobb lehet. Az eleven mérget meg Sheran könnyeivel kombóztam, hogy az ellenfél sűrűbben kapja a 9-eseket az arcába. 🙂 Szóval a 3 eleven méreg szerintem is alap. Az új lapokkal még hagyin is jó lehet ez a deck.

 4. Ja igen, Földanyut kihagytam, ő még elég beteg dolgokra képes, ha van már lent pár zöld lap, és Méregfélelemmel mikor jön az egyért ütök 16-ot az elég vicces.

 5. Sok lap beférhet egy ilyen koncepcióba. Nem került szóba a Méregcsapda,a Sheran oltára,a Sheran védősárkánya,Méregdúsítás.
  “ha lenne hozzá bármim, akkor én is biztosan szívesen kipróbálnám, biztos élvezetes vele játszani. ”
  Akkor hogyhogy te írtad a cikket? 😀

 6. Ez az a pakli, amit összeraksz, kipróbálod, és mire tényleg kész lesz, köszönőviszonyba sem lesz az eredetivel…

 7. @Zorallka
  +1
  Szoktam én is gitt paklikat összerakni mókából magamnak itthon, de azokat legalább háromszor kipróbálom a lámpa ellen, mielőtt még egyáltalán elmenteném magamnak offline a paklilistáját, és akkor is csak akkor teszem, ha az megüt egy minimum szintet. Nem hogy cikket írjak róla…

 8. @Zorallka: sokadjára újrakezdek, és egy könnyen beszerezhető low budget koncepciónak találom, ami ennek ellenére egész ütős is lehet akár. A lapok amiket ajánlottál: Méregcsapdát nem akarod behúzni, leszedésből van jobb, drágításnak meg elég a követő. Az drágítja amit kell. Az oltár két lénytől csinál valamit, ezen a kontrollos vonalon pedig szerintem már 4 lappal nyerők lehetünk. Védősárkány? Ha legalább önmérgezne… Méregdúsítás nagyon halandó. Még ha létre is jön (a pók se egy nagy haszon), egy várhatóan leszedésekkel tarkított metában nagyot bukhatunk vele. 2. körben már valami jobbat szeretnék letenni.
  @Kyb: ez se egy rossz koncepció, de ha nem te kezdesz, akkor teljesen védtelen vagy bármi ellen. Földanya ereje, Quwarg pont annyi védelmet adnak, hogy vissza tudj jönni, ha nem te kezdtél. Az ékkő, és a lila spell: tény, nem védi őket a követő, de tekintve, hogy ingyen jönnek, túl sokat nem bukunk akkor sem, ha nem jönnek létre. Mellesleg egész sok ősmágiás, annyira olcsó kánter van, ami eljátszik a követőnk mellett. És akkor még nem is beszéltünk arról, ha nincs. Akkor inkább ezeket fogják meg. Ha pedig véletlenül létrejön az ékkő, akkor az egész koncepciónk 1 manáért jön, pl. Méregelementálnál, Darázsnál nagyon sztár tud lenni.
  Egyébként pedig Halálos kór>Eleven méreg. Utóbbiba be kell fektetni 2 manát, majd még lesz is szedhetik, képessége pedig nem unikum, hiszen a Kerge darázs ezt még csak úgy mellesleg tudja a semlegesítés mellé.
  Tekercsről írtam is, hogy szerelemlap, de lassúnak semmiképp sem mondanám. Sőt, egy Sheran oltárnál sokkal gyorsabb.
  Counterekről pedig annyit, hogy általában nem Átkozott köré épülnek a kontrollok, annyi erő pedig van a deckben, hogy azt az 5 ép-t lefacsarjuk, még akkor is, ha 3-4 lapot megfognak tőlünk.
  Köszönöm a kritikákat, és remélem lesz, akinek meghoztam a kedvét a zöld egyik ősi “etnikumához”! ^^

 9. @Baluka: igazad van, a paklikészítés valóban csak a lapok kézben koptatása után válik hitelessé, és semmi értelme egy online brainstormingot csinálni egy újjá( vagy meg)születő koncepcióról, hogy másokat bevonva, kitörj a gittből, és eljuss egy olyan szintre az ötlettel, hogy egy versenyre is elvidd

 10. Ebbe a deckbe tényleg sok hasonló erősségű lap van, sokféleképpen össze lehet rakni. Én speciel jobb szeretem Villámháborúval vagy Sheran követővel, de így is jó. Őshanga here, amit én kicsit hiányolok és sokan nem említették, én jobbnak tartom a Méregkutatásnál. Mondjuk a kutatást ebben az összeállításban a követő védi, így az is indokolható.

 11. Ui.: első mondatot ki lehet úgy javítani, hogy “két nemzeti bajnoknak és egy nemzeti ezüstérmesnek szíve csücske…” 🙂

 12. @Bubu:szerintem a hangya is csupán azért maradt ki,mert a követő nem védi 🙂
  @Schwartz:a méregcsapda 1 ZSZ-ért akkor is jó kis drágítás,nem baj,ha ellehetetlenítjük az ellenfelet. Nehogy a leszedések és kánterek mind ősmágiásak legyenek 😛 Méregdúsítást védi a követő,kvázi a lap ingyen ad özvegyet és büntetést,mana és laphátrány nélkül,szerintem jó lehet. Az oltár és a védősárkány lehet hogy jobban passzolnak egy nem önmérgezős koncepcióba,de ahova befér a Zanpók,oda szerintem ők is 🙂 mindenesetre nekem meghoztad a kedvem a paklihoz,a pár lap eltérés szájíz kérdése valószínűleg 🙂

 13. VII. Schwartz József
  Mérgező pakli Mérgező rakshallionnal

  Januári Beholderes hagyományos verseny profi kategória.
  Versenybeszámoló – Még nem jött el az utolsó dal ideje

  Ezúton gratulálnék a vendégcikk írójának! 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.