Tíz év – Owooti trükk

A Káoszkatlan kiegészítő egyik leginkább értékálló lapjára emlékezünk.

Egy ideje már nem jelentkeztünk Tíz év rovatunkkal, melyben éppen jubileumukat ünneplő, ismertebb – olykor legendásnak mondható – kártyákról emlékeztünk meg, most azonban itt a remek alkalom, hiszen holnap lesz 10 éve, hogy megjelent a Káoszkatlan kiegészítő, mely a mögöttünk álló évtized egyik legjobb boosterje volt, rengeteg értékálló lappal és spoilerrel. Mai alanyunk, az Owooti trükk éppenséggel mindkét kategóriába besorolható, hiszen nem elég, hogy nem csak megjelenésekor, hanem hosszú éveken át is a játék egyik legjobb ellenvarázslata volt, de egészen a mai napig előfordul, hogy olykor-olykor versenyen is szembetalálkozunk vele.

owooti_trukkUtóbbi persze hagyományos környezetben aligha történik majd meg, különféle korlátozott formátumokon (A sokszínűség jutalma, Beszűkült látókör) azonban mindig akad egy-két játékos, aki beveti a jó öreg Owootit, ami leginkább azon tulajdonságának tudható be, hogy bizonyos szituációban 0 VP-s varázslatcounterként működik, mely az adott környezetben bőven számíthat jónak. A maga idejében pedig ez még inkább igaz volt, hiszen A gyenge ereje és a Manacsapda kivételével nem volt olyan lap, ami opcionálisan hátrány nélküli, ingyenes varázslatcounternek számított, komolyabb kitétel nélkül.

Amíg tehát a spellcounterek menők voltak (ez az ingyenes lapcounterek elszaporodásával – Az erős ereje mellé olyan kártyák csatlakoztak, mint a Térszaggatás vagy a Solisar aurája – egy-két éve jócskán megváltozott), addig az Owooti trükk is ott volt a spoilerek között, karrierjének ráadásul plusz lendületet adott az, hogy idézési költsége nem fix. Ez természetesen a 2000-es évek második felében hódító Szúnyogírtásos kontroll miatt volt fontos, ahol az Owooti trükk – és így a zöld szín – helye megkérdőjelezhetetlen volt, köszönhető többek között olyan társaknak, mint a Lohd Haven hikoltása, a Rovarsámán, a Megújulás vagy a Visszavágás.

Mára – ahogyan arról szó esett – az ehhez hasonló kártyákat már leváltották a lapcounterek, vagy éppen a lényekbe oltott varázslatfogások (Őrült Montrix, Mágiamorfáló, illetve most már a semlegesítéses lények), hiszen ez utóbbiakért egy lapot is kapunk az asztalra a counter-funkció mellé, ami bőségesen kárpótol a meglepetés előnyének elmaradásáért. Éppen ezért feltámadásban aligha álmodhatunk az Owooti trükk (és hasonszőrű társai) esetében, kár lenne azonban hagyni, hogy a feledés homályába vesszen ez a lap, éppen ezért úgy gondolom, lassacskán el lehetne játszadozni a felújítás gondolatával. Talán még annak ellenére is, hogy valljuk be: counterből nem áll túlságosan rosszul a játék mostanában.

Csető Zsolt

6 thoughts on “Tíz év – Owooti trükk

  1. annyi kéne, hogy lapot fogjon, sztem, ha a játék nem az első körökben összpontosul, nem lenne op, főleg, hogy van már rá ellenszer bőven, mégis egy imádni való lap volt :9

  2. A kedvenc időszakom volt a játékban, amikor az ilyen counterekkel nyomtuk. Jó öreg káoszhangos, mandulanektáros paklik…abban az időben az egyik legjobb (ha nem a legjobb) spellcounter volt ❤

  3. Szeretem a lapot. Ha gyakrabban tartanának lény nélküli egyedi formátumot, akkor sűrűbben látnánk, az biztos.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.