Végleges tudnivalók a vasárnapi draft versenyről

16 fős ingyenes draftot tartunk a meghívottak számára.

Igazi HKK-s hétvége lesz a mostani, hiszen a Dungeon szombati hagyományos versenye mellett vasárnap is lesz egy megmérettetés, méghozzá egy ingyenes draft a mi szervezésünkben, melyre a decemberi meglepetés-kvalifikáció révén az alábbi játékosok jutottak be.

Ezúton is kérünk mindenkit, hogy aki még nem jelezte részvételi szándékát / távolmaradását, az mindenképpen tegye meg ezt, hogy garantálni tudjuk a maximális létszámot. A versenyzőkkel és a tartalékkal mi magunk is felvesszük a kapcsolatot a mai nap folyamán.

Jöjjenek a pontos részletek a verseny kapcsán.


 • Időpont: december 21. (vasárnap), kezdés 10 órakor
 • Kiegészítők: 2 db alapcsomag (8. kiadás)
 • Lebonyolítás: A draft két darab 8 fős asztalon történik, a két asztalon ezt követően 3-3 körös svájci rendszerű küzdelem folyik. Az egyes csoportok első 4 helyezettje jut tovább az egyenes kieséses szakaszba, ahol 2 győzelemig tart egy meccs.
 • Díjazás:

I. helyezett: 3 Világégés + UR
II. helyezett: 3 Világégés
III. helyezett: 2 Világégés
IV. helyezett: 1 Világégés
V-VIII. helyezett: 2 Zén
IX-XVI. helyezett: 1 Zén

Emellett a bontott lapokat természetesen mindenki megtarthatja majd.


A versenyzők mellett szívesen várjuk a nézőket is vasárnap, bizonyára jó hangulatú, családias előkarácsonyi játék várható. 🙂

15 thoughts on “Végleges tudnivalók a vasárnapi draft versenyről

 1. Gondolom, a Megelőző ütésen él a szokásos nerf. Van más korlátozás a lapokon?

 2. Igen, a Megelőző ütés a szokásos módon működik. Egyéb tiltásra vonatkozó javaslat nem érkezett, legkésőbb KEDDIG írjatok, ha ilyen felvetésetek van. Azt követően legfeljebb a verseny előtt, szavazással módosítunk.

 3. Bocsi az OFF-ért, de gondolom nem csak a saját nevemben beszélek: már vagy egy hete nem volt semmi új paklileírás vagy hasonló, és szerintem lenne rá igény. Jómagam is kíváncsi volnék, hogy ti hogy raknátok össze az új vámpír/avatár/fókuszkristály/csapda(???)/edra/stb. paklikat. Szóval ez csak egy kis bíztatás akarna lenni, hogy ne fogjátok vissza magatokat az ilyen cikkekel sem. 🙂

 4. Ha rajtunk múlik Barti akkor átcsúszik jövőre! Szóval valaki súgja meg mit kell szedni, vajon mi a 8. kiadás Hadiállapota, mert fogalmam sincs 😀

 5. A Junioros a 32 fő miatt szaladt meg, úgyhogy most remélhetőleg nem lesz ilyen. 🙂

 6. Egy fehér-világoszöld gerincű (Kutató Ferd 8. kiadásos változatának nincs nekron az IK-jában+mágikus a védelme + Tisztiszolga és Hozsi) kalandozópakli megtámogatva a sárga erőforrásokkal (kyorg managömb, hatalomkristály, bűvös tavacska, apró kincs, megfelelő alkalom): izmos horda, ami keresi a saját lapjait. 4. színnek a sötétzöld vagy barna ajánlott a leszedések miatt. Remélem valaki kipróbálja, ha már én nem tudom, nekem otthoni próbadraftnál (2 ember, 4 dekk), remekül működött.

  Üdv: Kyb

 7. Most volt időm átnézni felületesen a laplistát, hát van javaslatom a nerf/tiltás kérdéskörre. 🙂

  Kérnék minden résztvevőt, hogy objektíven mérlegeljen (ahogy én is) ne úgy, hogy “Ó pedig én pont azt akartam first pickelni, úgyhogy ne tiltsuk már ki!” Mert oké, megértem, mindenki reméli hogy nála lesznek és majd ő nyer velük (mint pl juniorban a Hadiállapotot, mindenki remélte hogy bont párat). De ha teszem azt a melletted ülőnek jut belőle mindegyik, nekem meg egy se (mint ahogy juniorban nálam voltak a Hadiállapotok), akkor biztosra veszem, hogy draft után már mindenki tiltaná … mert kikap tőlük és nem lesz élvezetes a verseny. Szóval kérek mindenkit, gondolkodjunk előre, hogy izgalmas meccsek és jó játék legyen vasárnap! Íme a lapok:

  Tiltás :

  Káosz hatalma : Juniorban az Őrült oldal álma tudott hasonlóan inkorrekt előnyt termelni, amit aztána büdös életbe nem hozol vissza. Ha az ellenfélnél van egy ilyen, akkor vagy bontottál rá egy ritka varázslatcountert, ami kifér hamar, vagy behozhatatlan tempóhátrányba kerülsz. És itt nem lesz Hadiállapot ami visszatölti a kezet, Szóval ezt a lapot én kihagynám.

  Ragacsos iszappolip : 2. körömbe ha kijön, 1ért az ellenfél mit csinál vele? Semmit, megkapja a jelzőt. És utána mint csinál vele drágultan, ősmágia nélkül, láthatatlan lénnyel … Megoldja 3 ért egy 2 manás leszedéssel, de attól még drága marad elég sokáig, az ellenfélnél a tempó és simán agyonver, amíg szenvedve próbálom körbejátszani hogy drágább vagyok. Elég necces, szóval én ezt is elfelejteném. Ő még éppen maradhatna, de szerintem játékélmény romboló lesz.

  Nerf :

  Ghallai faló : Remek kombó és OTK, de ha a megelőző ütés játékosba max hetet lő, nem látom értelmét, ez miért lőjön többet. Szóval őt nem kell tiltani, elég rá egy max hetes korlát.

  Örömmel veszem a véleményeket, de kérnék indoklást is a résztvevőktől. A “nem lesz vele baj, maradjon” szerintem nem érv, ha úgy érzitek nem parásak ezek a lapok, írjátok le kérlek miért nem. Én leírtam szerintem mi szól amellett, hogy tiltsuk, a másik oldal írja le plz, hogy miért maradjanak.

  Köszi, jó készülést!

 8. Káosz hatalma: egyetértek, azzal a megjegyzéssel, hogy az első két-három körben valóban gyilkos, de utána blank, szóval belenyugszom abba is, ha marad.

  RIP: a készlet leszedései javarészt 2 Vp-ért oldják meg, azaz 3-ért le tudok szedni egy 3 Vp-ért kirakott lényt. Ez még így rendben van. Szerintem tiltani nem kell, csak nerfelni, mégpedig úgy, hogy az ellenfélnél max 1 (2?) db rip-jelző legyen, azaz egyetlen lappal ne lehessen örökre bezárni az ellenfelet.

  Faló: egyetértek azzal, hogy ne hét, hanem 9 legyen a max. A célt így is elértük: egyetlen faló, egyszeri használatával alapból nem tudunk ölni. De azért ez egy nagyon jó kombólap a készletben, és lehet rá paklit építeni, nem kellene teljesen kiherélni az elképzelést

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.