A vízióké az új éra első győzelme

Juhász Ferenc nyerte a Mágusok alkonya megjelenését követő első budapesti hagyományos versenyt.

Rég láttunk már 50 fő feletti mezőnyt nem Beholderes HKK versenyen, a Mágusok alkonya azonban úgy tűnik, sokak kíváncsiságát felkeltette, hiszen a Dungeon decemberi hagyományos versenyére 54-en látogattak el.

Sokan szerették volna kipróbálni az új lapokat, amit jól mutat, hogy a leginkább rugalmas szabálylapok, Semleges csatamező (6), az Életenergia (5) és a Villámháború (5) voltak a legnépszerűbb narancs lapok, de láttunk 5 Lassan járj!-as összeállítást is, ami mutatja, hogy a játékosok bíznak még a drágító szabálylapokban. A követők közül semmiből sem láttunk 3-nál többet.


 • Szabálylap (24): 6 Semleges csatamező, 4 Életenergia, 4 Villámháború, 2 Lépéselőny, 2 Sokszínűség, 2 Zarknod bilincse, 1 Korlátozás, 1 Ősi bölcsesség, 1 Változó környezet, 1 Zarknod börtönében
 • Követő (18): 3 A legfőbb követő, 2 Az együgyű, 2 Az első vámpír, 2 Raia követője, 2 Mérgező rakshallion, 2 Sheran követője, 1 Arochos, 1 Edralian, 1 Építő rakshallion, 1 Rox, a csontok ura, 1 A torzak hercege
 • Egyéb (12): 2 Lassan járj! + Átkozott követő, 2 Lassan járj! + Kyorg ősmágus, 1 Életenergia + Törpe-gnóm Glion, 1 Hegymélyi keltető + A halhatatlanok nagymestere, 1 Hegymélyi keltető + Őrült Enkala, az animátor, 1 Lassan járj! + A kalandozók védőszentje, 1 Lépéselőny + Tharr követője, 1 Lépéselőny + Thormedor, vadászmester, 1 Ősi rúna + Raia követője, 1 Villámháború + Tokozó rakshallion

A hatfordulós verseny utolsó körében az addig még veretlen Juhász Ferenc kikapott felsorsolt ellenfelétől, Elekes Gábortól, ami azt jelentette, hogy öt játékos várta 15-15 ponttal az eredményhirdetést. A gép végül az alábbi sorrendet dobta ki:


A végeredmény

viziokI. Juhász Ferenc (paklilista)

Vízió pakli Korlátozással.

II. Elekes Gábor (paklilista)

Fattyas horda A legfőbb követővel.

III. Molnár Ferenc (paklilista)

Kontroll pakli Zarknod bilincsével.

IV. Pásztor Szabolcs (paklilista)

Raia pakli Raia követőjével.

V. Szabó Krisztián 2. (A) (paklilista)

Mérgező pakli Villámháborúval.

VI. Horváth Dávid (paklilista)

Időlassítós kontroll pakli Az együgyűvel.

VII. Egyed Dávid (paklilista)

“UR-temető” Lassan járj!-jal és Kyorg ősmágussal.

VIII. Bartus Gergely (paklilista)

Teknős pakli Sheran követőjével.

IX. Kiss Gábor (A) (paklilista)

KF-es pakli Lépéselőnnyel.

X. Aranyi Ákos (paklilista)

Ködös good stuff pakli Sokszínűséggel.


Végül tehát az az örömteli helyzet állt elő, hogy nem csak a mezőny volt sokszínű, de a top 10-be is totálisan különböző paklik értek oda. Az új lapokat mindenhol megtaláljuk – a legkevesebbet talán pont a győztesnél, ám ez is csalóka lehet, hiszen a Jég bogyolának óriási szerepe volt JuFe győzelmében.

Szívből reméljük, hogy a következő esztendőben megszokottá válik a teltházas létszám a Dungeonben!

Csető Zsolt

16 thoughts on “A vízióké az új éra első győzelme

 1. Ennyire durva a VH-s mérgező dekk? Azta… Nem gondoltam volna 🙂 Grat a srácoknak,és jó látni,hogy ennyi féle dekk van az első 10ben 🙂

 2. Permanens deck égetés ami mellesleg 2 másik elég jó dolgot is tud! Sőt volt amikor az ellen deckjét semmizte:P bár az igen speciális szitu volt:)

 3. Ühüm tehát 1 spell volt(ok még 3 állati ösztön,de az is lényeket hozott volna) Elekes úr deckjében ami jó volt adott esetben a fluxomra…nice job:D I like this game:)

 4. Sok érdekes pakli a 10 között, és teltházas verseny, csak így tovább! 🙂

  Ami még érdekes: a Szánalmas teki nem fért be a lényes Bilincsbe (sideba sem!)
  és a Villámháborúba is csak 1 db.
  A 8. helyezett teknősben nyilván volt 3, máshol nem láttam az első 10-ben.

 5. @Balage:
  Mondjuk ez sok mindent még nem jelent, hiszen a többi pakliba már csak azért sem fért be, mert őket is keményen zavarná (a bilincsnek is a negyede spell).

 6. Zsolti, rosszul irtad a pakli nevet, javitsd majd Olga, az analintruder 3000-re! Koszi!

 7. Elekes mester paklilistáját olvasva ledobta az agyam az ékszíjat… hol van belőle a Fekete főnix? 😀 (amúgy grat, JuFe!)

 8. @Zsolt: ez ‘csak’ pont annyit jelent, hogy a 8. helyezettbe (teknős pakli) fért be, meg a 3. helyezettbe 1 darab. Egyébként nemrég még befért a néhány spellel operáló erős lényes Bilincsbe. A lényeg, hogy (ezen a versenyen legalábbis) olyan messze volt a lap a dominálástól, mint én Jeruzsálemtől.
  Külön tetszett, hogy Járj-jal, meg mérgezővel is lehetett jó eredményt elérni, még 1 vámpíros (vagy avatár 🙂 ) paklinak örültem volna a 10 között.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.