Kezdő paklik a HKK szakkörről

Íme néhány egyszerű egyszínű deck, amiket a HKK szakkörre készítettünk.

A téli szünet befejeztével újból elkezdődött az iskola, ami számunkra azt jelentette, hogy folytatódott a HKK szakkör, amely újabb izgalmas állomásához érkezett. A decemberi utolsó órán a srácok megismerkedtek a követőkkel, ezt követően pedig azt a feladatot kapták, hogy mindenkinek ki kellett választania egyet az isteni követők közül, amit használni szeretne. Érdekes mód a gonosz színek voltak a legnépszerűbbek, hiszen Chara-dint négyen, Leah-t hárman, Dornodont pedig ketten választották.

Mindez persze nem történt véletlenül, úgy döntöttünk ugyanis, hogy túllépünk a stócokból történő játékon (eddig a Junior lapokat, illetve rövid ideig a 8. kiadást forgattuk), hogy a gyerekek megízleljék, milyen is egy valódi pakli. Ennek megfelelően a tegnapi napon egy igen csinos kis pakk várta őket: mindenki kapott egy 30 lapos, gyakori lapokból álló egyszínű paklit a választott követője mellé, mindezt betokozva, deck boxban, ajándék kockával és gyöngyökkel – mondani sem kell, volt ám öröm rendesen. 🙂

A deckeket próbáltuk egyszerű lapokból összerakni, méghozzá úgy, hogy azért ne jelentsenek gigantikus ugrást az eddigi lapokhoz képest, és valami koncepció is legyen bennük. Lássuk tehát ezeket!

A Chara-din pakli nyilvánvalóan komoly játékerőt képvisel a nagyon erős követője miatt, ezért igyekeztünk olyan koncepciót választani melléjük, amely jól balanszolja ezt. Végül az orglingokra esett a választás, akik leginkább az Orgling szatóccsal és az Orgling birkózóval tápolják egymást.

követő: Chara-din követője

charadin_fattya5 Orgling kártevő
3 Orgling szatócs
3 Orgling birkózó
3 Orgling málhás
3 Orgling bányász
3 Káoszkapu
3 Macskapárduc
3 Xenó marcangoló
3 Xenomorf vadász
1 Vízióhalál

A Dornodon decknél adott volt, hogy az orkokra kell építeni. Szerencsére itt is rendelkezésre állt egy régebbi szett, így hiába itt a legerősebb talán koncepció-jelleg (ráadásul ott a gigatáp Ork hajítóbárd is), így is sikerült egy balanszos összeállítást készíteni a többi paklihoz képest.

követő: Dornodon követője

ork_akrobata3 Varkaudar pálinka
3 Ork hajítóbárd
3 Ork amulett
3 Ork akrobata
3 Ork harcos
3 Ork alkoholista
3 Brutális ork
3 Kru-bla
3 Hordauduk
3 Lélekenergia kinyerése

A Fairlight pakli kissé kemény dió volt, hiszen nem áll túl jól gyakori lapokból a szín, pláne nem koncepció szinten, de azért itt is sikerült egy jópofa villámos magot összehozni, meg hát ott vannak a Rambó bogarak is, melyek nagyon erősek a követővel, így végül ez is egy igen erős deck lett.

követő: Fairlight követője

cikazo_villam3 Zu’lit villáma
3 Vörös villám
3 Cikázó villám
3 A Viharisten jele
1 Láncvillám
5 Rambó bogár
3 Szibarita váz
3 Acélgólem
3 Vasgólem
3 Fúziós bilincs

A Leah decknél leginkább arra kellett figyelni, hogy ne essünk túlzásokba az olcsó repülő lényekkel, hiszen a követő itt is versenygyőztes pakli alapjának mondható. Ennek megfelelően több passzív lény is van a deckben, melynek alapját a motyogók képezik, így a pakliégetésre is rá lehet menni.

követő: Leah követője

eben_hammogo3 Ében hammogó
3 Motyogó kínzómester
3 Motyogó harcos
3 Pufók Moli
3 Nekromanta csontváz
3 Ka-Boom
3 Lélekorzó
3 Óriás denevér
3 Leah oltára
3 A győzelem ára

A Raia paklit meglepő mód senki sem választotta (pedig ha tudnák… 🙂 ), végül azonban készült egy ilyen deck is, az egyik tanonc ugyanis nem tudott dönteni két szín közül, és mi – meglepő mód – ezt ajánlottuk neki. A Chara-din paklihoz hasonlóan itt is arra kellett figyelni, hogy kompenzálva legyen a követő ereje, hiszen az angyalok még gyengébb lapok mellet is brutálisan erősek. Ennek megfelelően egy némileg drágább kalandozós vonalra esett a választás.

követő: Raia követője

arkhon_a_vezer3 Arkhon, a vezér
3 Sylvana
3 Gyémánt végzetúr
3 Matoyishi
3 Sog (J)
3 Tűzfőnix
3 Hősök ideje
3 Gyónás Raiának
3 Apró gömbvillám
3 Mennyei áldás

Végezetül egy Sheran pakli is készült, az utolsó foglalkozáson ugyanis volt egy hiányzónk, így neki mi választottunk színt. Itt értelemszerűen a mérgező lények kerültek előtérbe, a lapok kiválasztásánál azonban itt is ügyelni kellett arra, hogy ez a követő is az erősebbek közé tartozik, így a jó öreg polip-hal szekció is szerephez jutott.

követő: Sheran követője

fekete_ozvegy3 Fekete özvegy
3 Titánpók
3 Hártyás dermesztő (J)
3 Gombapók (J)
3 Druida
3 Óriás lámpáshal
3 Kráken poronty
3 Kóspalaki vízszámláló
3 Szépítés
3 Korhadás

A srácok nagyon élvezték az új paklikkal való játékot, rögtön azt nézegette mindenki, hogy milyen lapokkal lehetne bővítgetni a decket. A következő hetekben maradunk ezeknél a 30 lapos pakliknál: megtanuljuk a velük történő hatékony játékot, a lapok közötti összefüggést, és hogy miként tanuljuk meg az ellenfél paklijának működését. Ha ezekkel megvagyunk, akkor megkezdjük a deckek továbbfejlesztését.

A fenti paklik egyébként viszonylag balanszosra sikeredtek, így ha valaki szeretne egy kicsit mókázni, akkor nyugodtan el lehet játszogatni velük, vagy akár be lehet mutatni a játékot segítségükkel. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki a felajánlott lapokkal hozzájárult ahhoz, hogy össze tudjuk őket állítani a megfelelő mennyiségben – a közösség ereje óriási segítség számunkra is!

Csető Zsolt

Hírdetés

2 thoughts on “Kezdő paklik a HKK szakkörről

  1. A kedvenc rovatom mind közül.
    Képek lesznek esetleg? Szívesen megnézném a gyerkőcök arcát, amikor nézegetik a paklikat.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.