Ismételten megküzdöttek a játékosok a sakkórával

Dárday Gergely nyerte a második házi sakkórás versenyt.

Tóth István és baráti köre 2013 decemberében szervezte meg az első különleges háziversenyt, ahol sakkórák mellett zajlott a játék, a “folytatásra” pedig az előző hétvégén, január 11-én került sor, méghozzá – kisebb csavart követően – a Dungeonben. A hangulatra ettől függetlenül most sem lehetett panasz.

A formátum pörgős volt, azzal a kiegészítéssel, hogy tiltottak voltak az isteni követők, valamint minden betűből egy-egy lap (pl. Búvópatak, Előnyös üzlet, Életadó, Molgan, Nil herceg dalnoka stb.), így a hagyományos környezethez képest némileg eltérő metagame mellett folyt a játék. Nagy szerepe volt emellett természetesen a már említett sakkórának is, hiszen egy-egy játékosnak mindössze 9 perc állt rendelkezésre “tisztán” egy-egy fordulóban, így iparkodnia kellett mindenkinek.

DSC00408

Készülnek a játékosok – meg persze a sakkórák

A paklik között az alábbiak szerepeltek:

 • Lassan járj! + Kyorg ősmágus pakli (x2)
 • A legfőbb követős köd pakli
 • Semleges csatamezős horda
 • Zarknod bilincsés lényes kontroll
 • Lépéselőnyös ork pakli
 • Zarknod börtönés vízió pakli
 • Szűk esztendős + Őrült Enkalás gólem pakli
 • Lépéselőny + Kragoru familiárisa pakli
 • Lépéselőnyös KF-es pakli
 • Egérút pakli
 • Az első vámpíros vámpír pakli
 • Lassan járj! + Kragoru familiárisa pakli
 • A legfőbb követős avatár pakli
 • Molluszkos pakli
 • Lassan járj!-as vérfarkas pakli
 • Arochos pakli
 • Változó környezetes gyűjtőgenerálós pakli

Két meghívottnak végül az utolsó utáni pillanatban közbejött valami, így végül 18 fős mezőnnyel láttunk neki a versenynek. A sakkóráknak hála annak ellenére is végeztünk kevesebb mint 6 óra alatt, hogy mindenki játszott mindenkivel, a tartalmas HKK-s délutánt pedig ketten is 13-13 győzelemmel zárták. Köztük az egymás elleni eredmény döntött, az összesítést követően pedig ez lett a végső rangsor:

A végeredmény

I. Dárday Gergely (paklilista)

Gólem pakli Szűk esztendőkkel és Őrült Enkala, az animátorral.

II. Horváth Dávid (paklilista)

KF-es pakli Lépéselőnnyel.

III. Aranyi Ákos

Köd pakli A legfőbb követővel.

IV. Várnai Péter

Lassan járj! + Kyorg ősmágus

V. Schmidt Edit (paklilista)

Kragoru pakli Lassan járj!-jal és Kragoru familiárisával.

DSC00417

Egyed Dávidnál többször is megérkezett a Holtak serege

Bár díjazás természetesen volt, az alapvetően tét nélküli verseny néhány feszültebb pillanatot leszámítva (például amikor Dév rátopdeckelt egy Holtak seregét Edit kragoru paklijára) könnyed hangulatú volt, ez pedig sokaknál a pakliválasztáson és -összeállításon is érződött.

Ha valaki esetleg kedvet kapott a formátumhoz, annak van egy jó hírünk: ma már tényleges sakkóra nélkül is ki lehet próbálni az időre menő játékot, hiszen okostelefonokra is létezik már ingyenes sakkóra alkalmazás. Próbáljátok ki bátran!

Csető Zsolt

11 thoughts on “Ismételten megküzdöttek a játékosok a sakkórával

 1. Egy jó Holtak serege mindig jó (és még inkább ISZONYAT)! Sajnálom, hogy nem tudtam ott lenni a versenyen (csak majdnem), majd legközelebb bepótoljuk! 🙂

 2. Köszöni kis csapatunk (5 fő) mindenkinek aki elfogadta a meghívást és ott is volt. Legközelebb úgy tervezzük, hogy ez év októberében az úgynevezett “uborkaszezonban” lesz a következő sakkórás verseny. Tényleg összehasonlíthatatlan ennek a versenynek a hangulata a többiéhez. Októberben 20 főre bővítjük a csapat létszámát. Lehet, hogy csak 8 perc lesz versenyzőként a keret idő,de így is még este 6-ra befejezzük a versenyt.Köszönet Abbas Krisztiánnak a helyszín cseréjekor a pozitív hozzáállását,Erdős Viktornak a sakkórákat és Panyik Zolinak azt a sok poént amit csak ö tud elsütni a nem ismert lapok láttán. Pl: ezt hallottam egyszer: ” nem tudom mit tud ez a lap ezért megkánterelem”. Vagy: ” mi ez a sz.r(?), ne szívassatok már. Most ennyi jelzőt, hogy a f.szba rakjak rá ennyi idő alatt ennyi lényemre?” Köszönet Egyed Dávidnak azért, hogy amikor sikeresen kijött a Holtak serege nevű lap akkor olyat bömbölt, hogy az utcán néztek egy nagyot: valahol zombi filmet forgatnak Brad Pittel. Szóval jó volt, elmúlt s várjuk a következőt. Üdv: papa és csapata

 3. Jaaaa! És azt elfelejtette leírni a Zsolti, hogy a 2013-as versenyt nyerő Editre fejvadászatot írtunk ki. A második (?) körben legyőzte őt a múlt év Hsz győztese Horváth Dávid. Ezzel egy jó minőségű pezsgővel lett gazdagabb. Ha létrejön októberben a rapid versenyünk akkor a fejvadászat folytatásában Gice skalpjáért indul a csapat. Ha-ha-ha! Gice! Tudok adni parókát ha kell. :-))) Üdv mindenkinek: papa

 4. A helyszínek is tiltottak voltak. Igaz, JuFe? 🙂

  Jó hangulatú verseny volt szerintem, iszonyat mákkal sikerült megnyerni, a 17 meccsből szerintem kb. 12-13 alkalommal kezdtem, ez ugyebár a várhatónál (meccsek fele) jóval több, ráadásul a kritikus járjak ellen is sikerült kezdenem (igen, mind a 4 ellen).
  Ákos ellen mondjuk a játékossal voltak óriási gondok :), ahelyett, hogy nyertem volna a 3. körben, inkább kikaptam a 10. kör környékén.
  Meg Krisz ellen is voltak gondok a játékossal, simán át tudta csábítani a vasgólememet, ami ugyebár nem cserélhet gazdát. 🙂 Ráadásul ezt nem is realizáltam azonnal (szemben az Ákos elleni hibámmal), csak hétfőn, ahogy pakoltam el a lapokat. 🙂

 5. Köszönjük a szervezést, jövőre veletek ugyanitt (vagy valami hasonló). Iszonyat jó hangulat volt megint! 🙂 Ja, és Holtak serege OP (bár lehet megérett egy felújításra).

 6. Hát Dév, ha 3 zsz-ért a választott gyűjtőből pattintaná ki a lényeket, én is üvöltöznék:D
  A verseny nagyon szuper volt, klasszul éreztem magam, köszönöm mindenkinek!!

 7. Szerintem valami hasonló felújításként megjelenhetne:

  5zsz

  Sikeres kijátszása után az ellenfeled paklijának felső öt lapja a gyűjtőbe kerül, majd ezek után… és innentől a régi. Érdekes papír lenne 🙂

 8. @Gice
  Hát igen látszott, hogy nem vettem túl komolyan a dolgot, így némi hiba becsúszott a pakli tervezéskor(is) 🙂
  A verseny tényleg ISZONYAT volt köszönjük a szervezést!!!!

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.