Dream on, stream on

Tervek a közeljövőre.

Nem titok, hogy azért írtam ki egy szavazást kb egy hete a hkk-s facebook csoportba, mert ha beindul a HKK Onlinetwitch (aminek háza táján nagyobb a titkolózás mint a Pentagonnál, bár azért javul a helyzet szerencsére, legalább némi fejlesztői kommunikáció történik), akkor elkezdjünk róla közvetíteni, streamelni. Tulajdonképpen arról van szó, hogy egy internetes felületen keresztül (aminek a twitch.tv fog helyet adni, talán ez a legnagyobb és legismertebb, bár számtalan más ilyen oldallal lehet a neten találkozni) lehet az adott felhasználó játékát a kommentárjaival, szövegelésével stb együtt figyelemmel követni. Miért szeretnénk ezzel foglalkozni? Úgy gondolom (de aki máshogy ítéli cáfoljon meg egy hozzászólásban) jelenleg a játékosállomány stagnáló szintet mutat, közel azonos a be- és kilépő játékosok száma. Azzal, hogy valaki abbahagyja a játékot (néhány esetben talán megakadályozható) az esetek nagy részében nem lehet mit csinálni, beleunnak, kiégnek vagy olyan élethelyzet alakul ki, ami egyszerűen megköveteli azt, hogy az ember most ne HKK-ra áldozza a szabadidejét és/vagy a pénzét, hanem másra. Sajnálatos dolog ez, mindig rossz azt hallani, hogy egy legendás játékos kilép.

De nézzük a dolgok jó oldalát, arra is megvan az esély, hogy új legenda szülessen. De ehhez arra van szükség, hogy a hkkonlineHKK minél szélesebb körben elterjedjen, minél több legyen a belépők száma. Ez elengedhetetlen. Számos olyan játékosról tudunk, aki az online-on keresztül ismerte meg az asztali változatot, vagyis ez is egy olyan felület, ahol játékosokat lehet és bizony kell is toborozi. Én most úgy saccolom, hogy a következő kettő-három év lesz az az időszak, ami eldönti végérvényesen, hogy a HKK életgörbéje megújuló vagy hanyatló periódusba fordul át, de szerencsére úgy látom, hogy a kiadó maximálisan az előbbit szeretné megvalósítani (mert ugye mondhatná azt is, jó, hagyjuk az egészet a @&#!-ba), ezt mutatja a 20. szülinapra készülődés, Zsolti felvétele és még sok apróság is amit ti talán észre sem vesztek, vagy nem tudtok, mert a háttérben zajlanak (annyit hagy mondjak, tényleg igencsak pozitív dolgokról van szó). Hosszútávú terveink között az is szerepel, hogy valahogy az asztali játék meccseit, döntő asztalait közvetítsük otthonaitokba, de ez még a jövő zenéje (a technikai feltételek sem adottak teljesen, de igyekszünk majd).

Ja igen, zárszóul. Páran kérdeztétek, hogy mi a helyzet Marcikával. Nos, tegnap lezajlott a felvételi írásbeli fordulója, úgyhogy valószínű a Beholderes verseny amatőr kategóriájában henteli majd a népet, arra már együtt készülünk majd fel. A részletekről és, hogy mennyire mentem tönkre idegileg jövő héten írok.

Dév bácsi

4 thoughts on “Dream on, stream on

  1. Jó kezdeményezés, alig várom! 🙂

    A Twitch jó választás, főleg az archíválási funkciója miatt. Néztem már meg életem során számos stream-et, de élőben szerintem még egyet sem.

    Amúgy az angol nyelvű stream-ekkel is fogtok próbálkozni?

  2. Köszönjük! 🙂 Egyelőre csak a magyar piacot szeretnénk meghódítani, aztán ki tudja, ha mindenki ezzel játszik majd HS helyett akkor felőlem mehet angolul is. De erre ugye azért látjuk, hogy kicsi az esély sajnos…

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.