Több lap, mint kolbász, avagy A bőség zavarában

Kalandok A bőség zavarás kontroll paklival.

A vasárnapi hagyományos versenyről nagyon jó szájízzel mentem haza. Nem kimondottan az elért eredményem miatt, hanem mert kifejezetten jó hangulatban zajlott le az egész verseny, találkoztam kreatív paklikkal, új játékosokkal, és nem utolsó sorban érezhető volt a Mágusok alkonya játékélményre gyakorolt pozitív hatása (már a decképítésnél is). Illik hozzátenni, hogy a rengeteg lassító lap ellenére még mindig előkerülnek óriási első/második körös pörgések. Nem véletlenül próbáltam egy olyan paklit összetenni, ami jó eséllyel bele tud szólni ezekbe a terülésekbe, majd akadályozó lapok kitétele után átvenni a kontrollt az asztal felett.


A pakli

szabálylap: A bőség zavara

a_boseg_zavara3 Ősi béklyó
3 Fairlight bölcsessége
3 Kyorg tudás
3 Kasztroplanáris stigma
3 Most már elég
3 Kifejlett xenomorf
2 Torqan, a púpos
2 Kvazársörényű pegazus
3 Sebzett vérfarkas
3 Manifez
3 Kontinuum-szűkítés
1 Nagyobb életszívás
3 Solisar aurája
3 Az erős ereje
5 Időlassító
2 Szökőkút

45 lap


 

idolassitoSzokatlan választásnak tűnhet A bőség zavara, de akad a pakliban pár lap, ami nagyon jól kihasználja a szabálylap által nyújtott előnyt, és egyben hátrányt. Legfőbb célnak azt tűztem ki, hogy ne tudjon az ellenfél az első körben túl nagy erőforráselőnyre és boardcontrollra  szert tenni, és ezt hívatottak megakadályozni a 0 manás counterek (Erős, Soli, Sebzett vérfarkas, Manifez), illetve az ingyenes megoldások (Most már elég, Torqan, Kifejlett xenomorf). A lassító lapok (Ősi béklyó, Időlassító) kijátszása után pedig nincs más teendő, mint az esetleges zavaró lapokat megakadályozni, közben pedig Fairlight bölcsességével égetni az ellenfél ÉP-jét, vagy ha éppenséggel megsínylettük az első köröket, akkor visszagyógyítani a hiányzó életpontokat. Lassabb paklik ellen is megállja a helyét, hiszen egy második körös Kontinuum-szűkítésre kevés megoldás létezik a játékban, és mondanom sem kell, miután ellenfelünket megszabadítottuk 5-6 laptól, aligha lesz megerőltető befejezni a játékot.

fairlight_bolcsessegeA versenyt amúgy 6/4-gyel zártam, sikerült megvernem két A legfőbb követőt, ahol az egyikben Most már elegem volt az óriási vizióáradatból (nagyon erős az a pakli, és az új „paraszt” Búvópatak sem éppen a gyenge lapok táborát bővíti), majd a másikban az Antimágikus rakshallion hiánya miatt mindig volt counterem a lapjaira. Nagy előnyt jelentett, hogy A legfőbb követő miatt ellenfeleim ugyanúgy 0 lappal kezdtek, így a bőség csak engem árasztott el, biztosítva mindig valamilyen ellenszert az aktuális ellenfelem paklija ellen. Ezen kívül sikerült győznöm egy Leah követős felállással szemben is, ahol az első körben csúfosan le lettem counterelve, és az említett megoldások híján „sírba hullottam”. A másik kettőben a beside-olt Óriásvarány áthatolhatatlan falnak bizonyult a kis fekáknak. Egy Arochos ellen is meg kellett küzdenem. Az elsőben eldurrant egy A kétségbeesés hatalma, nem tudtam végül megoldani minden lapját, így második körre pont 20-at ütöttek a jelzők. A másodikban az elsőkörös Béklyó után végigcountereltem minden lapot, majd egy Sebzett vérfarkas Manifezzel karöltve felcsócsálták a jelzőket. A harmadikban elég hitvány módon Az áldozat az ősi isteneknek nevű lappal sikerült pontot tennem a meccs végére.

Nem sikerült legyőznöm a Sokszínűséget, bár óriásit küzdöttünk, nem egyszer sikerült 0 alá vinnem az ÉP-jét, de mindig talált rá megoldást, és szép lassan felülkerekedett. Nem mellesleg nem tett jót, hogy 3 Időlassítómat megetetett Naxrahnnal. Ezen kívül járt nekem a megtiszteltetés, hogy kikapjak egy Rúnás daltól. Nem sikerült már felidegesítenem sem magam, maga a tény, hogy valaki dal paklival játszik komikus. Isten ments, hogy bárkit megbántsak, mindenkinek szíve joga, hogy azzal a deckkel jöjjön el versenyre, amihez kedve van, de a játékosok által írt képzeletbeli etikai kódexben 58-as betűmérettel van feltüntetve, hogy a dallal való „játék” mélységesen szembemegy az etikus magaviselettel. Ha már Párizs megért egy misét, akkor a Dalnok is igazán megérhetne egy tiltást.

Amit változtatnék a paklin utólag: -3 Stigma, helyére 3 Bufa segítsége. Mindig beside-oltam és mindig jól működött.

Nem kizárt, hogy a jövőben még fogok próbálkozni hasonló összeállítással, de még van mit rajta finomítani. Ha van tippetek, elképzelésetek szívesen meghallgatnám őket, de akkor sem fogok megsértődni, ha porig alázzátok.

Szatmári Bálint

Hírdetés

12 thoughts on “Több lap, mint kolbász, avagy A bőség zavarában

 1. Nagyon kreatív és egyben beteg deck is.Nagy grat a megalkotásához!!!
  A kvazár pegát nem lehetne lecserélni negátorra?A deck manakészletét végignézve majdnem mind1 hogy 2 vagy 3 mana az adott lap és a “side” képessége talán jól tud jönni a hálók mellett. Bár nem lepődnék meg ha muszájból maradt volna ki:P

 2. Gondolkoztam én is hasonló paklin, de eddig nem tudtam mi hiányzott belőle. Most már látom, hogy a fekete szín az, amire szüksége van ennek a felállásnak a stabilizálásához. Jó lapokat kapott most abóbl a színből.

  Köszi a beszámolót és a tippet!

  Az ‘Élőholt pöffeteg (új)’ lapon gondolkoztál? Ilyen sok lap mellett egész durva dolgot csinál, és be is fér színben. Eddig csak Együgyűs trinigan kontrollban láttam használni, de itt még annál is jobb lehet.
  A Kvazár pacit én sem tartom jó választásnak, még akkor sem ha nagyon kicsi esélyt hagysz az ellenfélnek a lapkijátszásra. Veszélyes a hátránya, sosem szerettem az ilyen képességeket.
  Még talán 1-2 Múmia (új)-at is elbírna a pakli. A feltámadó lény alapú counterek itt különösen jók.
  Side-ban voltak síkok? Mágia sík nélkül nehezen tudok elképzelni egy ilyen paklit.

 3. A pöfi mitől lenne jó?
  Még a deck fele sem spell és hát nem tud semmit csak egy buta ölő lény.Én nem érezném ide(se) .

 4. @Juhász Ferenc
  22 spell van benne. Jogos, ha több varit használna, akkor tényleg hatéknoyabb lenne. A trinigan kontroll valóban másmilyen volt. 😀

  Egyébként ha átállsz kizárólag a lény alapú counterekre, akkor a Bufa kódexe is jó lehet lassítani. Bár ezt nagyon alaposan ki kell tesztelni, ez elég radikális változást hozna a pakliban. Igaz, hogy ez csak 6 lapot érint, de pont a 6 legjobbat.

 5. Grat Szata, elképesztő poén deck 🙂

  Egyedül a kvazárpega szúrt szemet, az nem tűnik elég jónak (inkább a Jufe által említett negátor) és igen, sztem jó ötlet a Bufa segítségét berakni a stigma helyett. Utóbbi side-ba azért alap ofkorsz.

 6. A Bőség zavara a kedvenc illusztrációm.Mikor a Troll nem tudja mihez kezdjen a 8 bolhakutyával .Melyiket csapja agyon….. 🙂
  Egyébként jo kis pakli .

 7. VH tekideck ellen van valamid?
  Vagy mező ellen?
  Egyébként az ötlet jó, nem akarok a decked ellen játszani.

 8. Szeretem megnevettetni az embereket… 😀 Egyébként ha meglátod a rúnás dalt és lélekben feladod, akkor az már egy potya-win a dal számára.

 9. Nekem is nagyon tetszik a pakli, kreatív, ötletes. Nem állítom, hogy a bőség zavara + kontinuum szűkítés kombóval nem fogok próbálkozni a jövőben. 🙂 Az viszont nagyon meglepett, hogy kikaptál a dal paklitól. 5 Időlassító, 3 Most már elég, 3 Ősi béklyó, 2 Szökőkút plusz elég sok kánter, és mindez csak alapból. Nagyon rosszul húztál, nem volt jó a side, vagy hogy jött ez össze?

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.