Így győztük le Hörrentőt, a lélekszárítót

Egyedi őslich ellen harcoltunk a tegnap délutáni HKK Szakkörön.

A szokásosnál is nagyobb móka volt a tegnap délutáni HKK Szakkör a Pitypang Utcai Általános Iskolában, a gyerekek ugyanis több hónapnyi játék után most megismerhették, hogy milyen az, amikor nem egymás ellen, hanem egymással karöltve, egy közös célért küzdve játszanak.

Dávid alapötletéből kiindulva létrehoztunk egy egyedi őslichet, aki Hörrentő, a lélekszárító néven futott, a jelenlévő 6 diáknak pedig (a többiek igazoltan hiányoztak 🙂 ) őt kellett legyőzni. Hörrentő 100 ÉP-ről indult, társaihoz hasonlóan hálóval rendelkezett, és az alábbi mókás képességekkel vérteztük fel:

1. Kimaradsz egy körből
2. Sebződsz kétszer annyit, ahány “élő” játékos van
3. Hörrentő gyógyul háromszor annyit, ahány “élő” játékos van
4. Minden lényed sebződik annyit, amennyi a sebzése

5. Hörrentő kap az őrposztjába 3 Chara-din fattyát, akik ezután megtámadnak egy véletlenszerű játékost (de csak ha nincs lénye az őrposztban)
6. Minden játékos sebződik 3-at, és Hörrentő újra dob

WP_20150226_004

A játék menete az volt, hogy jön egy játékos, majd a köre végén Hörrentő, vagyis Dév és én dobunk. Ezután a tőle balra ülő játékos köre következik.

Az összecsapás igen izgalmasan indult, hiszen Zaránd már az első körében sebződött 12-t, az őslich ráadásul szorgosan vette el a köröket, ráadásul többször is megdobta a gyógyulást és a fattyakat, ami alaposan feltartóztatta a társaságot. Szép lassan azonban kiépültek az asztalok: Ádinál az orkok és egy Mutáns lemúr terrorizálta a fattyakat, Noel Elenios követőjével keresgélte a megoldásokat, Zazánál a Leah követője miatt igen nagy volt az ütőerő, Beninél már a játék elején felbukkantak a Rambó bogarak, Sean pedig igen hamar lehozott egy életes éjfattyat a lila deckjében. Hiába gyógyult vissza azonban többször is 100-ra, hiába irtotta le nem egyszer az asztalt, és hiába kellett két játékosnak is idő előtt távoznia, Hörrentő ÉP-je az óra végének közeledtével rohamosan kezdett csökkenni. Zaza xenói ekkorra már igen komolyakat csapdostak, Noel Az idő kerekével és Illúziósárkánnyal csapott jókorákat, a végső döfést pedig Beni vitte be, aki egy-egy izmozott Méonech megsemmisítővel, Szibériai (sic!) vázzal és Rambó bogárral végezte ki Hörrentőt. Ekkor még jött egy “bosszúdobás”, amivel még visszajöhetett volna a játékba az őslich, de végül ez nem sikerült neki, és Zazi, valamint Sean is 1-1 ÉP-ben élték túl a csatát!

WP_20150226_009

A gyerekek nagyon élvezték a közös ellenfél elleni harcot (meg is beszéltük, hogy máskor is játszunk majd ilyet), ami pedig még szebb, hogy mi talán még náluk is jobban, így rögtön el is kezdtük továbbfejlesztgetni Hörrentőt, akit akár egy péntek délutáni Dungeonözésre is kompatibilissá lehet tenni (legfeljebb nem fattyakat fog adni, hanem Reprót :D).

A galériában néhány képet is megnézhettek az összecsapásról!

Csető Zsolt

Hírdetés

10 thoughts on “Így győztük le Hörrentőt, a lélekszárítót

 1. Na végre! 🙂
  Nincs is jobb a kooperatív játéknál.
  Remélem, a hörrentés megfelelő hanghatásokkal is járt 🙂

  Ha kipróbáljátok valamelyik létező őslichet, ott ugyebár 150 ÉP-ről indul 6 játékosnál, és a gyógyulásai is szorzódnak az aktív játékosok számával, viszont csak az összes játékos után (vagy előtt) 1x jön az őslich (fokozattól függően 1x, 2x vagy 3x dob ugye), így a srácok cselekvésére még több idő jut.

  Azért kicsit sajnálom Hörrentőt, de nem nagyon 🙂 szép volt srácok!

 2. Kegyetlen jónak tűnik, pont tegnap mondtam Klujbinak, hogy ilyet lehetne csinálni egy barát játék alkalmával is 🙂

 3. A dungeonban péntekenként ilyen őslichölő is rendezhetnénk a kezdő liga mellett.

  De mindig másikat kéne kreálni.

 4. Visszajelzés: Őslichek – beváltak vagy sem? | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.