Paklileírás a hétvégi versenyre – Rox, a csontok ura

Egy kis ötlet a hétvégi Blogos versenyre.

Bizonyára Ti is nagyon várjátok a Blog hétvégi versenyét, ahol egy kevésbé szokványos formátummal várunk benneteket. A ritka lapok korlátozása mellett az összes ultraritka is ki van tiltva, így akár a kisebb lapkészlettel rendelkező, új játékosok is hasonló feltételekkel indulnak, mint a már régebb óta gyűjtő és versenyző játékosok. Viszont kétségtelen, hogy az utóbbi csoportnak – versenytapasztalatából kifolyólag – sokkal nagyobb rálátása van a várható metára, tehát hatásosabban készül olyan paklik ellen, amelyek várhatóan megszorongatják. Kezdő szemmel nézve viszont ez egyelőre nem feltétlenül játszik nagy szerepet a pakliépítésnél, inkább érzelmi alapon választunk (ezt a kijelentést személyes emlékekre alapozom), de nagyon fontos, hogy ne zárkózzunk el a nálunk tapasztaltabb játékosok tanácsaitól, javaslataitól, hiszen értelemszerűen tőlük tudunk a legtöbbet tanulni. Természetesen erre is rá lehet cáfolni, hiszen a mai napig előfordul, hogy amatőr versenyzők innovatív ötleteikkel meghódítják az első asztalokat, míg a teljesen kioptimalizált dal paklik csak a középmezőnyben kullognak.

a_csontkupola_uraFeltehetőleg a legtöbben már elkészítették a paklit szombatra, vagy legalábbis van elképzelésük, hogy milyen térről szeretnének válogatni, de azok számára, akik nem tudnak dönteni, vagy nem volt idejük foglalkozni vele csináltam egy Rox decket. A koncepció nem igényel sok nagykieges ritkát, így nem kell egy kulcslaptól sem elbúcsúznunk. A túlvilág nagykövete az egyik legerősebb lapunk, első körben is meg tud érkezni, nem mellesleg Lassan járj! ellen is tökéletesen működik. A maradék 2 ritka helyére használjunk A csontkupola urát, mind az öndobatós, mind a visszavetetős képessége nagyon hasznos, és a Csontkupolával is kellemes kombót alkot. Szerencsére a Zénes lapok közül is találunk 10 tökéletes, koncepcióba illeszkedő kártyát. Ilyen Niol, a csontsereg vezére, aki akár az első körtől ellát minket csontvázakkal. A Nekromanta csontmester picit összetettebb, de óriási pusztításokra képes, akár az első körben, hiszen Csontkupola mellett 1 varázspontért kijátszhatjuk, és rögtön megkínálhatjuk ellenfelünket egy 9-es sebzéssel. Counter képességéről sem szabad megfeledkezni, 1 manáért asztalról lapot megfogni nagyon jó biznisz. Árnylélek befogását sem fintorogva fogunk betenni, ha már rendelkezünk lénnyel az asztalon, akkor 1 nekronért akadályozhatunk meg nem-lény lapot, ráadásul meg is ajándékoz minket egy Nekromanta csontvázzal, nagyon jó lapelőny kártya. 1 Nekromanta vezért is rakjunk be, bár kissé drága, a képessége alkalmanként jól tud jönni, de semmiképpen sem szeretnénk belőle többet húzni kezdőkézre.

sotetsegszellemTérjünk át a nem-ritka szekcióra. Már többször hivatkoztam, mivel ez a lap is a pakli gerincét képezi: a Csontkupola. Mindenképpen szeretnénk belőle húzni kezdőkézre, hiszen védelem mellett jó tempót is ad, későbbiekben pedig visszavetet. Habár hagyományos versenyen már nem férne be, ide még mindig jó választás a Csontváz harcos. Lényes deckek ellen kimondottan örülünk, ha ilyet húzunk, de a gyűjtőből átforgatós képessége sem gyenge. Bár első körökben nem túl sok hasznát vesszük, a Rothadó mágus mégis tud meccset fordítani. Népes gyűjtőből népes asztalt kreál, ráadásul ad nekik egy izmot is, így még jobban tudunk trade-elni. A Nekromanta csontbűvölőt se felejtsük ki. Aktiválást igénylő képességek semlegesítésére még mindig sokan nem számítanak, és gyógyítása is jól jöhet néha. Védelem érdekében még tettem be Kő alatt lapuló krabbert (KALK). Leszedésekből sem rendelkezünk túl sokkal, ezért bekerült 2-2 Krabber csigaroppantó és A halál nem válogat. Most már elég stabilak vagyunk, tehát kéne pár lap, ami a tempóról gondoskodik. Színből a legjobbak a Sötétségszellem és az Energiadagasztás. Utóbbi nem esszenciális, de ősmágiája gyakran jól jöhet a Villámháború-mentes környezetben. Végezetül még bekerült pár extra lap, ami néhány matchupban elég jól jöhet: Szökőkút, A győzelem ára, Robbanó birkák és Lomha morf.

Végül így néz ki a pakli:

követő: Rox, a csontok ura

roxacsontokura3 A túlvilág nagykövete
2 A csontkupola ura

3 Nekromanta csontmester
3 Niol, a csontsereg vezére
3 Árnylélek befogása
1 Nekromanta vezér

3 Csontkupola
3 Csontváz harcos
2 Rothadó mágus
2 A halál nem válogat
2 Krabber csigaroppantó
3 Nekromanta csontbűvölő
3 Kő alatt lapuló krabber
3 Sötétségszellem
2 A győzelem ára
2 Energiadagasztás
2 Lomha morf
2 Szökőkút
1 Robbanó birka

45 lap

Szombatig jó készülést kívánok Nektek a versenyre, sajnos nem tudok rajta részt venni, de mindenkinek drukkolok, esetleges kérdésekkel pedig nyugodtan keressetek meg!

Szatmári Bálint

5 thoughts on “Paklileírás a hétvégi versenyre – Rox, a csontok ura

  1. A csontmester helyett én a halál dalát preferálom, amúgy jó kis dekk. A metát meg nem könnyű belőni, szerintem amik a jobb koncepciók közé tartoznak, azok a tekimező, a mérgező (valszeg sheran követővel), a krabberek, a rox, talán a vérfarkasok is, de biztos lesznek meglepi dekkek is bőven, például a fókuszkristályok is vállalhatónak tűnnek ezen a formátumon, és a VH tiltása is lehet, hogy kedvet ad a drágítás kedvelőinek.

    Szóval én várom már a szombatot, egyelőre még én is 2 hasonló koncepció közül vacillálok.

  2. Kihagytátok a csontkovácsot. Azzal is nagyon jó dolgokat lehet kovácsolni. Ami meg erős a mezőnyben az a CHD pakli. A pókokat nehéz VH nélkül elképzelni, de meg lehet oldani.
    Nekem túl soknak tűnik a korlátozás, a deckek szerintem nem tudnak majd igazán érvényesülni.

  3. Azért az első 10-ben 3 mérgező deck is végzett. Közüllük én végeztem a leghátrébb (9), de a nyereménypaklikból nyitottam 2 manifezt, 1 tudatfagyit meg egy kvazár pegát, így nincs okom panaszkodni. A verseny jó volt egyébként.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.