Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

Már egy hónapja zajlik a legújabb lapok éles próbája.

Lassan egy hónapja már annak, hogy megkezdődött az idei tesztelési szezon, így eljött az ideje annak is, hogy visszatérjen a Szivárgás rovat, ahol apróbb infómorzsákat hintünk el számotokra a jövőben várható dolgokról.

Ahogy általában minden évben, úgy az idén is változott valamelyest a tesztelői brigád összetétele: az idei évben Tihor Miklós, Makó Balázs és Dani Zoltán mellett Bartus Gergely, Csető Zsolt, Dárday Gergely, Egyed Dávid, Gáspár Tamás, Gergely Ferenc, Juhász Ferenc, Molnár Ferenc és Valler Krisztián alkotják a csapatot. Az első komolyabb feladattal – pontosabban megoldandó problémával – az elmúlt egy hétben találták szembe magukat a régi és az új arcok, melynek kapcsán a tegnapi tesztelésen született döntés. Hogy pontosan miről van szó, arról hamarosan a Beholder weboldalán értesülhettek – előzetesen legyen elég annyi, hogy egy sokakat foglalkoztató ügy kapcsán kellett elhatározást tenni.

halaNa de beszéljünk kicsit a konkrét tesztelésről is. A tesztidőszak első néhány hete általában az első adag Zénes lap kiválasztásáról szól (ez két minikiegészítőt jelent), ez a szisztéma azonban most változott valamelyest, a korábbi felvetésnek köszönhetően ugyanis előre összeállított, tematikus Zének kerültek fel a tesztlistára, így egy adott lapkészlet kibalanszolása a feladat, ami mindenképpen megkönnyíti a munkát. Arról nem is beszélve, hogy így valóban egymáshoz illő, összefüggő lapok kerülnek majd egy-egy Zénbe: a jelenlegi felhozatalban három téma szerepel, a “karnevál”, a “sör és alvilág”, valamint a “kalózok”. Reméljük, hogy az új megközelítéssel és a végeredménnyel is elégedettek lesztek majd!

Végezetül röviden arról, hogy a legutóbbi alkalommal milyen paklikat próbálgattak a tesztelők, a teljesség igénye nélkül: fókuszkristály, vámpír, Thargodan, blokkoló, Rox, köd, különféle kalandozó-variánsok, de a dal pakli egy új megközelítésű változata is felbukkant. Első körben legyen elég ennyi! 🙂

Csető Zsolt

Hírdetés

35 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. Szivárgás ❤ a sörös téma jól hangzik 😀 bár igazából mindegyik,mert semmi konkrétumra nem nagyon lehet következtetni 🙂 hajrá-hajrá

 2. Engem leginkább probléma foglalkoztat, vajon mi lehet? Remélem az ősmágia. Jó munkát srácok! Remélem gyakran lesz szivárgás nagyon igzi ez a topic.

 3. Sajnalom h Bonyi nem tesztel tobbet, de a Fec, Feri, Dave (félig)újítás biztosan remek lesz 🙂 ! Hajrá fiúk!

 4. Köszi, sajnos most nincs rá időm és a gyűjtimet is eladtam, de ez nem végleges befejezés 🙂

 5. Lehet, hogy a szánalmas-tiltás az a bizonyos komoly kérdés? 🙂
  Ha igen, akkor hajrá! (Ha nem, akkor is 😀 )

 6. Ha a dal pakliból új verzió is lesz, nem csak a régi, akkor esélyes, hogy nem a dalnok tiltása lesz az a titokzatos megbeszélnivaló a tesztelők között, amiről még nem lehet tudni, hogy micsoda.

 7. Jó kis zenéket linkeltetek, nagy öröm számomra, hogy nem csak én ismerem őket :D. Sok sikert GeFe-nek és JuFe-nek a legújabb tesztelőknek!

 8. Lehet,hogy a dalnokot nerfelik,ezért kell neki új verzió(ami Zsolt szerint nem lesz első körös) 😀

 9. A lapok egy csoportja, ami a gyűjtőből is működik (dalok), új megközelítésből lettek tesztelve, egy olyan tesztelőbrigád által, ahol már JuFe is jelen van… hmm, lehet hogy összeállt a kép. 🙂

 10. Csak remélni tudon, hogy jobb munkát végeznek, mint a eddigiek, mert ahol egy még neg sem jelent kártya azonnal kap egy nerfet, ott a tesztelők valamit nagyon elrontottak valamit… Lehet fikázni nyugodtan a profi pontjaim számát, de akkor is igazam lesz…

 11. Mert? Japánban a közlekedési miniszter lemondott 1 perc vonatkésés miatt… itt meg sorozatban jönnek ki kiegenként olyan lapok, amiken LÁTSZIK, hogy nincs kitesztelve normálisan… hagyjuk már!

 12. Nem azzal van a baj, hogy ne lenne igazad Zsolt. Igazad van, nem lett kitesztelve, elrontották. Csupán azzal van a baj, hogy agresszív, önigazoló módon folyton csak kötözködsz, neked soha semmi nem jó, egyedül arra hajtasz, hogy az emberek megveregessék a válladat, hogy: Igazad van, nagyon kemény voltál, és főleg bátor! … Úgyhogy én ezt most megteszem neked, és remélem ez kellő elégtétel ahhoz, hogy végre abbahagyd …

  Eddig ha volt valami, simán kiírtak valami átlátszó kifogást (lemaradt a lapról, nyomdai hiba) most viszont felvállalták a varkaudar nerfelését, arra hivatkozva hogy igen, a Kisebb zant benézték. Régi lap, nem merült fel a tesztelőkben, ennyi. Csak az hibázik aki dolgozik. Legutóbb amikor egy új lapot nem teszteltek egy régivel (Arochos-Kétségbeesés) annak végül tiltás lett a vége. Nem egyszerűbb így, egyből nerfelni, hogy biztos ne legyen gond vele?

  Én személy szerint, és kommunikációs szempontból is örülök ennek a mostani felvállalásnak, csak pozitív dolgot tudnék mondani az efféle kifogáskezelésről, ezért minden tiszteletem az ottaniaknak. Szóval egyszer az életben tedd már meg, hogy egy full pozitív irányt mutató dologban nem keresed a rosszat. Csak egyszer! Őslich, faq-k, versenyformátumok vagy tesztelés, mindig csak elégedetlenkedni hallak. Valami nagy gond lehet, ami ennyire negatívvá tesz téged, de remélem egyszer feloldódik.

  Japánban lemondott a közlekedési miniszter 1 perc késés miatt? Igen, én is olvastam az urbanlegends.com-on, de ha már ide nem illő, elnagyolt példákat akarunk mondani, akkor szerintem kutassuk fel Milánkát és a hatályban lévő iráni törvények szerint vágjuk le a kezeit.

  Lehet fikázni nyugodtan a …. (nem tudom mit írjak ide, mondjuk legyen “a macskámat”), de akkor is igazam lesz…

 13. OK, ez tetszett.
  De…
  Nem hiszem, hogy ennyire negatívan állnék hozzá a dolgokhoz. Ha annyira negatív lennék, talán már rég nem játszanék. Ez egy NAGYON jó játék, 16 éve tolom, láttam már pár kiegészítőt. Nem szeretném meglátni a végét a játéknak, amikor azt mondják “valamiért”, hogy “Bocs, nem lesz több kieg… nem vettétek, nem tudjuk tovább olcsóbbítani a lapokat, stb.”. Volt egy cikkem erről a Beholder fórumon (amit én alapítottam a negatív hozzáállásommal), hogy merre kellene tovább mennie a HKK-nak. (https://www.facebook.com/groups/201077943246198/permalink/828509210503065/) Örülök annak, hogy a bemutatott 3 lapból csak 1 felújított, de az is kreatív módon, biztos használni fogom az épületet. De az az irány, amerre most a HKK robog, egy nagyon sötét alagútba vezet, és nem szeretném megtapasztalni azt, amikor kiderül, hogy nincs másik kijárat…
  Engem nem a trollkodás vagy a gonosz lelkem hajt, hanem az aggódás. Az öslichek elgondolása jó, csak ne foglaljon helyet kiegben. A védekezés jó, csak ugye alapból kellett volna rá az a “mennyiség”, ami egy nerffel jött majd egy évvel utána. A Meonech fürkész is használható papír, csak alapból horgonnyal kellett volna kiadni.
  Nem kell nekem itt eszet osztani, nincs miből úgy sem, de mindenki nézzen magába és gondolkodjon el azon, hogy jó irányba tart-e a HKK… Mert szerintem nem.

 14. HKK Blogos tevékenységem kedvenc interjújának kedvenc válaszát szeretném szó szerint idézni. Ami ebben a beszélgetésben Panyik Zolitól elhangzott, az hatalmas igazság, és 100%-ig ide vonatkozik, idézem :

  “Vigyázz Autó : Mi van olyankor, mikor mégsem sikerül minden szempontot egyszerre figyelembe venni, és hibák csúsznak a lapokba?

  Panyik Zoltán : Hibák természetesen mindig vannak, és az emberek általában észre is veszik őket. Két dolog el van írva, három lap meg balanszosabb lett volna, ha eggyel olcsóbban, vagy drágábban jön. Tehát van a kiegben öt hiba, de az ugye nem látszik, ha ötven másik meg ki van szűrve. Az emberek nyilván nem úgy nézik a kártyákat, hogy hmm, itt biztos volt néhány faszság és azt biztos kiszedték, juj de jó. A legjobb lapok ugye úgy néznek ki, mintha valaki leült volna, és hopp írt volna egy tök egyszerű, tök érthető, tök balanszos lapot. Ennek ellenére elképzelhető, hogy 3-4 extra képesség is volt azon a lapon, csak egyszerűen lekoptak, vagy átfogalmazódtak. Nyilván a hibák azok ordítanak, az eltüntetett dolgok meg pont, hogy nem.”

  Tehát csak hogy megmaradjon az egyensúly, ha a Mágusok Alkonyából megjelent közel 170 lap közül gondod van párral, akkor előbb a pozitív szemléletet szem előtt tartva tessék megdicsérni a tesztelőket, hogy életet leheletek számos új koncepcióba, kibalanszoltak ki tudja hány problémás kártyát és észrevettek rengeteg olyan dolgot, ami esetleg gond lehetett volna.

  Igen ez a dolguk, ezért vannak ott, de vedd már észre hogy CSINÁLJÁK IS ! Mert sokkal több jó lapot adnak ki, mint amennyin itt a kesergés meg, szóval ne jöjjünk itt sötét alagutakkal meg vészmadárkodással, hanem tisztázzuk, kb minden 30-40 szépen átnézett, jól kitesztelt lapra jut egy olyan, ami véleményes, lehet nerfelni kell, esetleg tiltani. Mekkora hozzá nem értő banda ugye?

  Aki továbbra is szeretné szidni és negatívan méltatni a tesztelőket, az kezdje előbb egy kis dicsérettel a rengeteg jól kiadott lappal kapcsolatban, és utána ha még mindig nem érzi hülyén magát, nyugodtan küldjön el mindenkit melegebb éghajlatra, hátha attól jobb kedve lesz a sok szar HKK lap után.

 15. Elkezdtem gépelni egy kommentet ezzel a töménytelen sötét negatív gondolat tömeggel kapcsolatosan,de nem. Nem hagyom, hogy betemessen.

 16. Kijelentés részemről – 01:

  – Egy bunkó voltam, mert nem dicsértem meg a jól sikerült lapokat.

  MEGOLDÁS:
  Gratulálok, hogy ilyen szuperül kiteszteltétek a kiegek nagy részét. Ügyes munka. Bár néha olyan, mint a Domestos. (“Elpusztítja a baktériumok 99,99%-át!”… az az egy nyomorult a sarokban már nem ment?) De azért gratula, ügyesek vagytok.

  Kijelentés részemről – 02:

  – Negatív hozzáállásommal rontom a HKK fórum részlegét.

  MEGOLDÁS:
  Igyekszem pozitívabban hozzáállni a dologhoz ez után, de csodát ne várjatok. Nem vagyok a Nagyfőnök…

  Kijelentés részemről – 03:

  – Nem értek a HKK-hoz úgy, mint a “nagyok”.

  MEGOLDÁS:
  Igyekszem. Higgyétek el, én is igyekszem, akárcsak a tesztelők. Csak ahogy náluk is jut 30-40 jó lapra 1 rossz, nálam is jut sok jó gondolatra egy, ami nem királyos. Ez van…

 17. Hatalmasat nőttél a szememben ezzel a kommenttel! Ilyen hozzáállású emberekre van szüksége a HKK-nak. Jó szándék és értékteremtő hozzáállás!

  Kívánom, hogy minden úgy legyen ahogy írtad!

 18. Mondjuk annak mi akadálya volna hogy ,az uj kieg lapjait egy (vagy több) független játékos át olvasná? (persze kellő körültekintésel választani ki az embereket)(én nem vállalnám pl…..)
  Ezzel nem azt mondom hogy a tesztelők nem figyelnek vagy ilyesmi ….de egy próbát megérne sztm…..

  A tematikus Zének jók lesznek! Köszi.

 19. “Tehát csak hogy megmaradjon az egyensúly, ha a Mágusok Alkonyából megjelent közel 170 lap közül gondod van párral, akkor előbb a pozitív szemléletet szem előtt tartva tessék megdicsérni a tesztelőket, hogy életet leheletek számos új koncepcióba, kibalanszoltak ki tudja hány problémás kártyát és észrevettek rengeteg olyan dolgot, ami esetleg gond lehetett volna.

  Igen ez a dolguk, ezért vannak ott, de vedd már észre hogy CSINÁLJÁK IS ! Mert sokkal több jó lapot adnak ki, mint amennyin itt a kesergés meg, szóval ne jöjjünk itt sötét alagutakkal meg vészmadárkodással, hanem tisztázzuk, kb minden 30-40 szépen átnézett, jól kitesztelt lapra jut egy olyan, ami véleményes, lehet nerfelni kell, esetleg tiltani. Mekkora hozzá nem értő banda ugye?

  Aki továbbra is szeretné szidni és negatívan méltatni a tesztelőket, az kezdje előbb egy kis dicsérettel a rengeteg jól kiadott lappal kapcsolatban, és utána ha még mindig nem érzi hülyén magát, nyugodtan küldjön el mindenkit melegebb éghajlatra, hátha attól jobb kedve lesz a sok szar HKK lap után.”

  Miért kellene dicsérni a jól kiadott lapok miatt? Ha már tesztelnek, akkor igenis elvárható, hogy jól csinálják, ezért külön dicséretet nem érdemelnek, legfeljebb hálát, amiért elvégzik ezt a feladatot.
  Ha pedig nem tetszik nekik a negatív kritika, akkor talán legközelebb nem ilyen felületesen kell tesztelni, hogy már a megjelenés előtt nerfelni kelljen egy lapot.

 20. Szerintem is felesleges bárkit is szidni, fikázni. A tesztelők munkájából mindenki csak a végeredményt látja. Lehet, hogy abban van 1-2 hiba, de ilyenkor figyelembe kéne venni, hogy lehet emellett 100 másik hibát viszont kiszürtek. Csak ezt utólag senki nem látja, tudja rajtuk kívül. Azt sem várhatja el senki, hogy akár egy tesztelő is a Hkk eddig megjelent összes lapjával naprakész legyen és mindig minden helyzetben ha meglát egy lapot, akkor az összes vele kombózható lapkombinációt tudja. Élvezzük a játékot és ez a lényeg. A hkk majd úgyis orvosolja a hibásan kiadott lapokat, akár nerffel, akár tiltással. Mint ahogy az utóbbi időben is lehetett tapasztalni.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.