Vendégcikk – Kék-vörös retro-pakli

A Víziók kiegészítő idejéből látogatott hozzánk a most következő pakli.

Nagyváradi István tollából olvashatjátok ezt a retro-paklileírás, melyben egy 2001-es állapotokat idéző kék-vörös deck kerül bemutatásra. Jó szórakozást!

voros_testver3 Kék testvér
3 Vörös testvér
3 Kék-vörös atya
3 Kék-vörös idol
3 Vörös rakolits
3 Vérvörös skorpió
3 A hatalom szava
3 A gyenge ereje
3 Transzformáció
3 Szürkeállomány aktivizálása
3 Kronopók
3 Talbot szava
3 Bájolás
3 Energiaital
1 Terc
2 Isteni szeszély

kek_testverA pakli alapját a Víziók kiegészítő idején megjelent ‘kék’ és ‘vörös’ lapok adják. A Kék és Vörös testvér olcsó keresés, és leheleteik miatt ölésre is alkalmasak. A Kék-vörös atya csakugyan tud keresni, de a lényege inkább a testvérek erősítésében és megvédésében rejlik. A Vörös rakolits kicsit gyengébb példány, de alternatív leszedésként időnként tud hasznos lenni. Védekezésre jó lehet a Vérvörös skorpió, ami mérgezése és magas HP-je miatt nehezen megoldható. Erőforrásként a Kék-vörös idol olcsó és kereshető példány. Ezzel kifogytunk a színes kártyákból. Mivel mindegyik lényünk passzívan jön, de képességük használatához paszivizálnunk kell őket, ezért jó lenne minél hamarabb aktívan tudni lapjainkat: erre a Kronópók elég jó, mert így kapásból mindent aktívan kapunk.

kek_voros_atyaMiután alapból eltart pár körig, amíg behörren a deck, két dolgot tehetünk: az egyik, hogy megpróbálunk védekezni. Erre két beszédes kártya A hatalom szava és Talbot szava jön jól, illetve az örök kedvenc, A gyenge ereje. A másik módszer a durva erőforrásszerzés a játék elején, örök klasszikusok lesznek segítségünkre ebben: a Transzformáció, a Szürkeállomány aktivizálása és az Energiaital.

Már csak pár lap számára maradt hely. Ha ellenfelünk valami durva döggel terrorizálna bennünket, egy Bájolás kisegíthet minket a gondból. Nagyon vicces lap a Terc is, egyet érdemes lehet próbálgatni bele. Végezetül egy kis gyűjtőjátékra alkalmas az Isteni szeszély.

A koncepció lényege, hogy minden kék és vörös lap kereshető a többi által, így komoly lapelőnyre tehetünk szert, és direkt sebző képességekkel lapveszteség nélkül pusztíthatjuk az ellenfél lényeit. Azt mindenképp le kell szögezni, hogy a deck már saját korában is inkább szórakoztató volt, mintsem erős. Szabálylapból 3 lehetőséget érdemes megfontolni. Egy Ősi rúna sosem jön rosszul, de sokkal érdekesebb Teljes fronttal (ekkor a Kronopók helyett más lap kell) vagy Birtoklással játszani.

Nagyváradi István

5 thoughts on “Vendégcikk – Kék-vörös retro-pakli

  1. Hehe jó kis retro stile,Toltam annó én is ilyennel:P(nyilván hisz van benne hoki faktor :D:D:D)

  2. 🙂

    A paklit először Jámbor “Pocok” András rakta össze Beholderes versenyre, amit – ha jól emlékszem – meg is nyert vele.

    Terc, Szürkeállomány aktivizálása, Vörös Rakolits és Vérvörös skorpió azért nem volt a deck közelében, helyette inkább kontroll ellenesebb lapokat használt, mint pl.: fehérből a Bohócmoladot. Keresésnek meg Tonyók, a gazda nagyon jó volt.

  3. Igen, Pocoknak volt hozzá tehetsége, hogy látszólag gyenge/használhatatlan papírokból építsen versenygyőztes paklit. Rémlik a pakli, szerintem Betelgeuse-t is használt hozzá. A móka-verziót én is forgattam baráti meccseken, egész fun volt.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.