Randomlap

Hamarosan megindul a kísérletezés a varkaudarokkal – de merre induljunk?

A legújabb Zén kiegészítő, a Varkaudar falu főszereplői egyértelműen a címben is megtalálható Dornodon szörnyek – nem csak azért, mert 5 darab is megjelent belőlük a minikiegészítőben, hanem azért is, mert a Zén két talán legjobb lapja, a Varkaudar fetisiszta és a Púpos varkaudar is éppen közéjük tartozik. Magával a paklival számtalan irányba el lehet indulni, így a kísérletezést első körben meghagyjuk nektek – mi inkább a Randomlap rovatba kerestünk egy megfelelő alanyt, akit eddig legfeljebb csak frissen bontott formátumokon forgattak, most azonban talán eljöhet az ő ideje is.

varkaudar_remeteA szóban forgó varkaudar nem más, mint a Varkaudar remete, aki eddig túl sok szerephez nem jutott a versenyasztalokon, az új társai mellett azonban már képes lehet néhány hasznos figurára. Az 1 VP még mai szemmel se nagy ár, így erre aligha foghatjuk a mellőzését, képességét pedig teljesen ingyen csinálja (ráadásul körönként!), így igazából csak olyan lapokat kell mellé találnunk, akikkel jól kombózik – a remete onnantól már valószínűleg jól fogja végezni a dolgát. Az új varkák közül ott van kapásból a Varkaudar vajákos, aki önmagában szintén nem tűnik túlságosan kemény legénynek, a remetével párban azonban már rögtön ki tud lőni akár két lényt is (vagy egy nagyobbat), később pedig körönként még egyet. Szót kell ejteni emellett a Világégés leginkább lesajnált lapjáról, a Varkaudar nekromantáról is, aki ugyan valóban nem ér többet három szelet párizsinál, de a saját paklijában meglepően hasznos darab. Az aktivizálás az ő esetében is hasznos lehet, hiszen a visszavetetéssel egybekötött manatermelés miatt kvázi ingyen érkezhet az adott körben, B opcióként pedig akár az ellenfelet is ki tudjuk lőni vele, ami ha megtörténik, bizonyosan el fog süllyedni szégyenében. 🙂 A drágább darabok közül a Varkaudar tűzmágus, a Varkaudar hírnök és a Varkaudar kínzómester is passzivizálásra teszi a dolgát, és bár utóbbi kettő felett kissé már eljárt az idő, ennyi említést azért mindenképpen megérdemelnek.

Szerintetek lesz helye a Varkaudar remetének valamelyik újonnan feltámadó varkaudaros koncepcióban? Vagy ti esetleg valamelyik másik régebbi lapban látjátok a potenciált?

Csető Zsolt

Hírdetés

6 thoughts on “Randomlap

  1. Szeretem ezt a lapot, mikor még volt egy korlátozott formátum (gyngy+ritka narancs lapok), akkor volt a Zenélő erdő fontos eleme, Moli dob/baghar korbács + harcostárs/varka/mestermágus, iszi volt.

  2. A next-gen varka decket nem próbáltam még, de szerintem inkább csak sideból játszanék a remetével. Amiben viszont még látok fantáziát az a varka merénylő + varkanekró kombó, ami kvázi végtelen körszakítás. Ez azért is tetszik, mert a gyűjtőt használja és nem lehet szökőkúttal beleszólni, ugyanis a merénylő kijátszása és a nekró passzivizálása közben az ellenfél nem tud cselekedni. 🙂

  3. Én a sebzésduplázásban nagyobb kraftot érzek. A fetisiszta keresi a pálinkákat meg a nagyot sebző fegyvereket, megpakolunk egy lényt, közben persze kidobatjuk az ellenfél kezét, aztán egy duplázás után könnyen odaverhetünk 18-20-at az ellenfélre.

  4. Nem értek a varkaudarokhoz, de szerintem a varkaudar őslich-csel baromi jó kombót alkot (körönként 6). A varkaudar nekromantával és a Zoordo Tinttel is jó dolgokat lehet vele művelni.

    Véleményem szerint biztosan látjuk majd a közeljövőben Dornodon zsoldosait a versenyasztalokon.

  5. @poghy: az ilyen lapok esetén, mint a remete vagy építünk rá és berakjuk alapból vagy nem játszunk vele egyáltalán.

    A varka nekró, sztem egy jópofa lap, csak nem szabadott volna ritkaként kijönnie. A merénylős kombó persze sirályos, deugye a körszakítás csak bizonyos deckek ellen hatásos fegyver. Meg maga a merénylő elég drága mulatság 2-ért. A kedvenc varkám amúgy a tűzmágus, na az egy masszív egy dög és szépen véd a hp-d és a lényeid. Kb. mint Zarándok.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.