[Április 1.] Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

Ha szerda, akkor Szivárgás – lássuk, mi minden történt a tegnapi tesztelésen.

Elérkezett az első fontos mérföldkövéhez az idei tesztelés, a tegnapi alkalmon ugyanis véglegesítettük a következő két Zén kiegészítő lapjait, így többé-kevésbé biztossá vált, milyen kártyákat bonthattok majd a májusi és a júliusi minikiegből.

alanorAhogyan arra korábban már utaltam, ezek lesznek az első tematikus Zének, melyekben nem csak a lapok, illetve az általuk képviselt koncepciók között is találtok majd összefüggést, hanem egy háttértéma is adott lesz, melyhez mindegyik lap kapcsolódik majd. Az egyik ilyen az Alanor alvilága, amely telis-tele lesz rosszabbnál rosszabb arcokkal – szó szerint, hiszen az olyan lapok, mint a Barteeh, a félszemű kalóz, a Dévi Dzsonsz, vagy személyes kedvencem, a Moffe, a szutyok bizonyára sokak arcára mosolyt fognak csalni.

A másik központi téma a Karnevál, mely a színes-vidám körítést mulatságos lapokkal igyekszik kihasználni. A Timera legyezője még egy viszonylag egyszerű darab, hiszen itt mindössze a kezünkben lévő kártyákat kell mutogatnunk ahhoz, hogy működésre bírjuk a lapot. De vannak azért ennél durvábbak is: a Tapsvihar működtetéséhez legalább három játékos szükségeltetik majd, a Kavalkáddal érdekes fordulatot vihetünk nem csak a saját, hanem a mellettünk folyó küzdelembe is, a legmulatságosabbnak azonban az Álarc nevű lap ígérkezik, melynek igen komoly kijátszási feltétele lesz, hiszen két ugyanolyan “szemes” illusztrációjú kártyát kell neki mutatnunk a kezünkből (valahogy így), de lényegében megnyeri nekünk a játékot.

Eközben körvonalazódni látszanak a későbbi Zén kiegészítők várható koncepciói is: ötletekből nincs hiány, A géniusz manifesztációja felújítása köré szőtt Hörcheres téma azonban elnyerte a tesztelők egyöntetű tetszését, így ennek megvalósulására igen nagy az esély.

Jövő héten folytatjuk!

Csető Zsolt

(A fenti bejegyzés természetesen csak áprilisi tréfa volt – még akkor is, ha vannak benne olyan dolgok, melyek tényleg meg fognak valósulni. 🙂 )

39 thoughts on “[Április 1.] Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. Barteeh, a félszemű kalóz, a Dévi Dzsonsz, , a Moffe, a szutyok mint vmi rossz pornófilm színészek…

  Ez az április elseje max mosolyt csalt most az arcra, nevetni sajna nem tudtam, de azért nice try 🙂

 2. A Kavalkádig még viszonylag hihető is volt, a Hörcheres dolog viszont már a “viccnek is rossz” kategória. 😀

 3. A Dévi Dzsonsz dolognál már bűzleni kezdett a dolog, de a Mofe tette fel a pontot. Boldog április elsejét.

 4. Pedig egy ilyen Zénből talán még szívesebben is venném meg a szokásos 8db-ot, mint egy simából. A legyező egy teljesen vállalható lap lenne.

 5. Én elhittem :’D Már volt értelme megírni,engem hülyére vettetek teljesen…a hörcheres témánál furán néztem ugyan,de elfogadtam xD

 6. Nyugi Zorall, más is elhitte elsőre, és csak kommentek alapján esett le neki, csak bevallani senki nem vallja be 🙂 De hát ez van, emberi.

 7. Rémlett, hogy valami pokemonos köcsögség, de kösz most már világos. Szerintem akkor részegek voltak. ( bár a mostani kiírás és a fényképek is valami ilyesmiről mesélnek)

 8. Szegény Mofe nem is olyan szutyok, mint ahogy a neve mutatja.
  Mondjuk elég brutál kijátszási feltétele van (legyen a gyűjtődben legalább 25 varázslat vagy 20 reakció(ként is kijátszható) lap), de a képességei is ehhez mértek…

 9. @Tl’urlang Lord: Köszönjük a kedves szavakat, igyekszünk a jövőben is megfelelni az általad elvárt magas színvonalnak. Annyiban azért kijavítanálak, hogy a tavalyt “LY”-vel írják, de szerencsére a “köcsögség”, “részegek” és a “baromság” szavakat helyesen írtad le. Ennek örülök, a nyelvtan tanárnéni is biztos nagyon büszke most a 6.B-ben.

 10. Köszönöm a dícsérő szavakat. Elírtam.

  Csak úgy mellesleg:
  Nem 6. B-s, hanem 7. A-s vagyok és a nyelvtan tanárom férfi.

 11. @tbiro0721: Sokkal szerényebben add elő!
  Igaz, hogy emberünk nincs annyira rajta a nyelvtanon, de nem is olyan rég, 10 éves kislányokkal együtt TE is minden V betűs szót W-el írtál… 😀
  Úgyhogy láwcsi van 😉

 12. Ha a nyelvtannál tartunk nézzétek meg Dév korábbi motyis kiírásában (MOTYIBOJZ)
  a kommenteket. Lesz közte számotokra szórakoztató.

 13. @Tl’urlang Lord: Akkor üzenem neki hogy húzzon bele, mert a “dicsérő” rövid i-vel van, még hetedikben is 😉 Ha éppen a választ fogalmazod segítek : úgy írják hogy “kapd be” nem pedig “kabbe”

  @FakeSky: Lennék én szerényebb, ha tudnám hogy kell :). Viccet félretéve a “W”-s dolog valóban így van, anno bejött a 10 éves lányok stílusa, még strasszköves pólóim is voltak, egy-kettő még mindig megvan 😀 És milyen jó hogy mindig ugyanazon a néven írok, sőt még fényképem is van kint, ami megkönnyíti a beazonosítást, le lehet oltani engem régi dolgokért. Ez rendben is van addig, amíg olyan ember teszi, akitől poénra tudom venni (mert egyébként jó kis komment volt, tényleg, talált!). De a Fake nevekkel az a baj (jól választottál), hogy gyáva emberek bújnak csak ilyenek mögé, akik valódi nevükkel, fényképükkel már annyira nem akarják vállalni a véleményüket, jó lesz FakeSky néven is… Úgyhogy szívből remélem, hogy nem az egyik ismerősöm/barátom vagy, mert akkor valakit nagyon félreismertem :/

  Csak hogy tisztázzuk, a gond nem a nyelvtan helyességével van, inkább azzal, ahogy emberek fikázzák mások befektetett munkáját és erőfeszítését, amit egyre több helyen tapasztalok a hkk-val kapcsolatban. Máshol lehet engedik, itt tutira nem 😀 “Baromságok és köcsögségek” amik megjelennek a blogon? Ez most komoly? Versenyszervezők, kiadó, tesztelők, blogírók, mindenkit csak ócsárolni tudó emberek jelentek meg a semmiből. És sajnos mindig ők lesznek a hangosabbak, úgyhogy igenis abban a stílusban fogok felszólalni az ilyenek ellen, ahogy most is tettem. Megalázó? Lehet … Túl sok? Nem baj! Nem elég szerény? Az a cél! Aki azt hiszi hogy idejön és itt adja ki magából a napi feszkót az sajna rossz helyen jár, mert itt ezt sose engedtük, és nem is fogjuk. Ezt a blogot felépíteni, jelen állapotába juttatni nem kis erőfeszítés volt a baráti társaságtól, nem fogja pár hőzöngő és rosszindulatú ember rontani a közösségi szellemet siránkozással / pocskondiázással. Vagy tanuljanak meg viselkedni, vagy inkább ne szóljanak hozzá. De tényleg, még 100%-os helyesírással se …

 14. @tbiro0721: Te olwastál már korábbi kommenteket? A ,,k*pd be”-t kicsillagoztam wolna, de nem ezen a wéleményen wagyok. Jó wolt a tréfa, csak senki nem hitte el. A tavaLYi pokemonos k… tréfa, nem tetszett, ezért illettem ilyen szavakkal. A Barteeh még elhihető wolt, de a Déw meg a Mofe már teljesen hihetetlenre sikerült. És jawaslom, hogy menj el nyelwészprofesszornak.

 15. Érett válasz volt, méltó a 7.A.-hoz. Rendben, úgy látom a lényeg, miszerint nem a nyelvtan a bajom tökéletesen átjött 🙂

  Sebaj, beszéltem Zsoltival az ügyről, és nagyon okosat mondott. Tapasztalata szerint az összetartó, jó közösség előbb-utóbb úgyis kiveti azokat a nem kívánatos elemeket, akik csak becsmérlik az állhatatos munkát, és csak fröcsögnek a nekik szánt tartalom láttán. Reméljük így lesz itt is. Úgyhogy nem tehetünk mást mint várunk, hogy az érintetteket az értelmes, hkk-ért tenni akaró közösség változásra bírja, vagy kilökje magából.

  És a végére azért egy tanács: ha valami nem tetszik majd az életben (így pár kommentből téged felmérve lesznek gondok sajnos :/ ) nem kell egyből köcsögségnek titulálni. Igen létezik a szólásszabadság nevű dolog, de jó ízlés és intelligencia is van a világon.

 16. Nem a blogot akartam támadni a kommenttel, hanem a béna áprilisi tréfákat. A blog jó, hogy létezik, szeretem, minden nap megnézem. Nagyon szeretek hkk-zni. Érdekesmód neked volt egyedül problémád a kiírással. A többiek nem értették félre a mondanivalót. A baromság alatt marhaságra, ostobaságra gondolok. Ha a szavakkal van bajod, akkor itt kijavítom.

  ,,Tavaly is valami nagy ostobaságot akartak beadni”

  ,,Rémlett, hogy valami pokemonos marhaság, de most már világos. Ekkora sületlenséget józan ember nem szokott írni.”

  Így megfelel?

  UI: nem vagyok 7.A-s, csak a poén kedvéért írtam.

 17. Csak azért válaszolok mert kérdést tettél fel:

  Nem, ha kicseréled a szavakat enyhébbekre, attól még nem lesz jobb a komment sajnos 🙂 Szerintem meddő a vita, mindenki leírta amit akart, le is zárhatjuk akár. Mivel nem akarom feltétlen, hogy enyém legyen az utolsó szó, nyugodtan írhatsz még valamit, de legyen az az utolsó komment ebben a témában.

  (Lehetne valami olyan, hogy aki nem válaszol erre, az egy hatalmas Trosnyogó Szakóca, és akkor jól megszívatnál! Na?!)

 18. Az a lényeg, hogy tudod, nem a blogot támadtam.
  A szakócát tudom mi, de a trosnyogóval feladtad a leckét. Egyetértek a véleményeddel, tényleg fejezzük be.

  Apropó, a ,,szivat” rövid i-vel van. 🙂 🙂 🙂

  Mivl nm szollsz hózá anyi hejesirási hibát tsinallok, amenyit csak akarrok. 😀

 19. az egyik gyerekes a másik meg beképzelt

  @tbiro0721 alapvetően igazad van de ennyi aroganciát honnan szedszössze ?! adj belőle egy kicsit másoknak is akkor mindenki pont kellően lenne csak öntudatos kiegyenlítődnének a mélyen hallgatók és nagypofájúak közti különbségek.

  @Tl’urlang Lord sajnos a szívat hosszú í. szívás. (http://www.magyarhelyesiras.hu/gyakori_hibak.php alulról a második) a viselkedésed meg tényleg éretlen. kezdő ligában akkor lehet összefutunk.

  szerintem jó kis vicc volt ez az április elsejei örülök hogy ezekre is odafigyelnek zsolték. én már a dév bácsi videoblogra is azt hittem hogy bolondok napjára készült amennyi hülyeség abban van az már ipari. mikor jön az új rész ?

 20. Csak mert már az én szememet is szúrja…
  Szerintem egy olyan embernek megengedhető az arrogancia, aki mint játékos, tesztelő és blogíró olyan dolgokat tett le az asztalra, amit szinte senki más.
  Tomi éveken keresztül a (nem az egyik) legjobb versenyző volt, eredményessége vitathatatlan, nem véletlenül lett tesztelő sem. Akinek bármi (tényleg bármi) porblémája van a bloggal és ezt nem képes kultúráltan, diplomatikusan előadni, az inkább kerrese meg a sutorkragorut, hátha a google tárolt oldalai között ott van még valahol és inkább ott emelje jelenlétével a színvonalat. (Nem személyeskedni akarok, Tluralang lord uraság, de talán nem kéne szájalni olyanokkal, akik fényévekkel többet tettek a játékért, mint te fogsz…)

  Meglehetősen idegesítő, hogy mind a blog, mind a tesztelők tényleg igyekszenek / igyekszünk mindent megtenni a játékért (ha nem lenne a blog és nem lenne a Toborzás, akkor már nem lenne a játék sem), építő jellegű kritika mégis meglehetősen kevés érkezik, csak az oltás. Gyerekek pls…

 21. Visszajelzés: Áprilisi bolondság az Excelsiorban | HKK Blog

 22. Nekem tetszett, jó poén volt. Bár a szemes képnél kattintás nélkül is rájöttem, melyik kép lesz ott 🙂 . Kíváncsi vagyok, mi lesz igaz ebből a poéncikkből.

  Egyébként meg Tomi és MoFe véleményével teljesen azonosulok (annak ellenére, hogy azért a sutorkragorun is voltak jó cikkek 🙂 ), és szerintem semmivel nem volt a stílus arogánsabb, mint amit az ilyen szituáció megérdemel. Emberek, lehet valakivel nem egyetérteni, de tartalom nélkül ne fikázzuk már le mások munkáját! Egy alapvetően poén-cikknél meg főleg semmi szükség nincs erre!

 23. Csak, hogy a lényegnél maradjunk, Bubu! Az arrogáns ugye két “r”-rel írandó 😛

 24. Visszajelzés: Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.