Áprilisi bolondság az Excelsiorban

Molnár Ferenc nyerte a szabálylapsorsolós egyedi versenyt.

Mielőtt valaki arra gondolna, hogy a korábbi bejegyzés mintájára, egyfajta afterparty-jelleggel újból a kedves olvasók megtréfálását tűztük ki célul, azokat sajnos el kell keserítsem, mivel a címben jelzett „áprilisi bolondság” a verseny formátumára utal. Pontosan mit is értünk ez alatt?

Tiltottak a szabálylapok és a követők. Minden forduló előtt véletlenszerűen kisorsolásra kerül egy az alábbi szabálylapok közül: Zarknod bilincse, Zarknod börtönében, Szűk esztendők, Hálócsapda, Korlátozás, 2 Bűvös erdő, Lassan járj!, Hegymélyi keltető. Az adott fordulóban úgy kell tekinteni, mintha minden játékos az adott szabálylappal játszana (tehát kevesebb lapot húznak miatta), és semmilyen módon nem lehet őket megszüntetni. Nem működik a ködkeresés és tiltott az Életadó, valamint A lich élete.

A Változó környezet szabálylap működéséhez hasonlóan, a kisorsolt szabálylapok addig nem kerülnek vissza a körforgásba, amíg mindegyik legalább egyszer ne lett volna kiválasztva. Természetesen lehet a fentebbi kitétel nélkül is játszani, de az egysíkúság elkerülése végett ez a verzió nem ajánlott. Ugye ki szeretne kétszer is dupla Bűvös erdő mentén játszani (Bartit kivéve), amíg vannak más érdekesebb szabálylapok is?

001

A tiltásokat remélem senkinek nem kell hosszasan magyaráznom. Az Életadó és a nagytestvér, A lich élete eszméletlenül nagy előnyt tud termelni (főként az előbbi, a drágítást kijátszva, korábban a hálót is kiröhögve). A ködkeresés drágíthatatlansága miatt került tiltásra, illetve ki ne emlékezne a Molgan–Ködmangó hokikra?

Egy évvel ezelőtt hasonló formátumban került megrendezésre a HKK Blog tavaly áprilisi versenye. Az ottani tapasztalatokból kiindulva alakították ki paklijukat a résztvevő játékosok. Csető Zsolt fentebbi cikkére hivatkozva (illetve lustaságomból kifolyólag) a következő kis összefoglalást én is megteszem, amely a 2015-ös Excelsiorban rendezett Wednesday Nightra is többé-kevésbé megállja a helyét.

„Az egyedi környezet miatt ezúttal kevésbé építettek varázslatokra a játékosok, sokkal inkább a lények domináltak – a funkciók közül leginkább a dobatást, a lopást, a leszedést és a semmizést erőltette a többség, ahogyan arra számítani lehetett. Egyértelműen az asztal és a játéktér dominálása volt tehát a cél a többségnél, a gyors lerohanást csupán néhány nekronos-vérfarkasos pakli választotta. Illetve volt néhány gyűjtőjátékot folytató pakli is a tiltások ellenére, melyek igyekezték megkerülni ezeket a deckeket.”

Annyit azért sajnos aktualizálnom kell a fentebbi idézett sorokon, hogy a mostani versenyen nem tapasztaltam a gyors lerohanásra hajazó paklit; valamint a gyűjtőgenerálás igen népszerű volt, ki víziókkal, ki pedig kombóra építve.

Sajnos a korábbi teltházunk az utolsó napokban foghíjassá vált, amit nem sikerült feltöltenünk a verseny napjáig. Ennek oka feltehetően az volt, hogy mindenki csak poénnak gondolta a kiírást. Végül a meghirdetett 16 helyre „csak” 12 játékos látogatott el.

004

A következő táblázat mutatja, hogy mely szabálylap melyik fordulóban került kisorsolásra. A hat forduló alatt Fortuna révén a Lassan járj! és a Hegymélyi keltető nem jutott szerephez.

 1. Zarknod börtönében
 2. Szűk esztendők
 3. Zarknod bilincse
 4. 2 Bűvös erdő
 5. Korlátozás
 6. Hálócsapda

A kíváncsiságot (már ha eddig eljutottál) nem csigázom tovább. A versenyt Molnár “MoFe” Ferenc nyerte, lényes bilincsre hajazó paklijával, megspékelve pár igazán spoiler varázslattal is (Techiánaflux, Áldozat az ősi isteneknek). Külön kiemelendő, hogy Fortuna igen kegyes volt hozzá, amelyet én is megerősíthetek, hiszen mindezt veretlenül tette meg.

A végeredmény

I. Molnár Ferenc (paklilista)

Lényes kontroll, pár keményebb varázslattal

II. Kocsis István (paklilista)

Gyűjtőgenerálós kombó pakli

III. Mikó Balázs (paklilista)

Lényes, víziós kontroll

Külön érdekességként kiemelendő, hogy a verseny indítása előtt a résztvevők beleegyeztek abba, hogy a győztes az utolsó helyezettet egy pohár sörre hívja meg. A sör nyertese Káré István lett, aki Molnár Ferencen hajthatja majd be az egyezséget, lévén a verseny győztese a diadal learatása után sietve távozott.

Várunk minden időben előrenevezőt következő Wednesday Night versenyünkön, amely előreláthatólag hagyományos-pörgős formátumban kerül megrendezésre.

Kocsis István

Reklámok

9 thoughts on “Áprilisi bolondság az Excelsiorban

 1. Drakula.
  Zsolti, a kezdő liga győztesével lesz interjú, vagy valamilyen beszámoló?

 2. Sziasztok.
  Jó verseny volt, jókat játszottunk.
  Rossz volt a deckem, de valakinek utolsónak is kell lennie. 🙂
  A sört majd behajtom. 😉

 3. Sziasztok!

  “a funkciók közül leginkább a dobatást, a lopást, a leszedést és a semmizést erőltette a többség, ahogyan arra számítani lehetett.” Én is ilyen paklira gondoltam, hogy viszek erre a versenyre. Aztán a kapkodás miatt egy másik dobozt vittem magammal. Azt amelyikben a veszélyes fajos paklim volt. Azt használtam Székesfehérváron. Noooo, gondoltam itt aztán lesöpörnek, minek is elindulni. Aztán sóhajtottam egyet s beneveztem hagy teszteljen rajtam a csapat. A vége 2 győzelem , 1 döntetlen s 3 vereség lett. De jól éreztem magam s a csapat is szuper volt. Legközelebb is megyek. Üdv: papa

 4. Kicsit sajnálom Podlovics Petit, mert Norbi asszem az 5. helyről előzre be az első helyen álló Petit. Profipont +, versennyerési esély-, (ultraritka nincs).

 5. Sracok. Ez nem igazsagos. Pesten mar5-6 vreseyn van havonta? Alljunk mar le most szamolok. Soha nem fogom utolerni a profikat igy. Így a HSZ is ertelmet veszti mert pesten kivul lehetetlen a tabella kozelebe jutni… Amugy gratula, csak a szivem faj. Udv.

 6. Ezúton is köszönöm Pitnek a leszervezést és a beszámoló megírását.
  Ápr 15 sima pörgpős hagyi lesz. Jelentkezőket már várjuk a megszokott módon.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s