Randomlap

A Mágusok alkonyával megfigyelhető egy asztalra tolódási tendencia, a lények és az asztalról működő lapok jelentősége megsokszorozódott, a varázslatalapú reakciókat kezdik kiszorítani a lényalapú counterek. 

hkk_vm

Ma egy olyan lapot halásztam elő, amely több opciót teremthet egy többnyire lényekből álló pakli számára: A Végső mentsvár. A semlegesítés legnagyobb előnye, hogy lapelőnyt eredményez, legyen szó akár egy elhanyagolható statokkal rendelkező lényről, amely később még jól jöhet áldozásnak/csontnak/őrposzttorlasznak. Nem véletlenül ezt hoztam fel első, és egyben legfontosabb példának, hiszen ezekről a lapokról túlnyomórészt hiányzik a horgony, tehát vissza lehet őket venni kézbe. A topkategóriás semlegesítések sajátossága (pár kivétellel), hogy kijátszásuk után nem rendelkeznek asztalról működő, állandó képességgel, tehát létrejöttük után már nem jelentenek különösebb veszélyt az ellenfélre. Ezt a problémát hivatottak kiküszöbölni a visszavetetések, amelyből egyelőre nincs sok a játékban. A végső mentsvár azért emelkedik ki, mert hatása azonnali, reakcióként és életmentőként is ki lehet játszani, tehát mielőtt a célzott lényt leszedték volna, vagy sebzéstől a gyűjtőbe került volna, és végezetül választhatunk lap vagy VP közül. Ez az utolsó effekt több szempontból is érdekes, hiszen egy elég flexibilis képességről van szó. Egy 0. körös, védekezésből kijátszott Sebzett vérfarkasra megtolva brutális tempóelőnybe helyezhetjük magunkat, későbbiekben pedig ha már mananagyhatalmak vagyunk egyszerűen kérünk helyette egy másik lapot. Természetesen nem csak a semlegesítős lapokkal működik jól. Bármilyen olyan lapot szívesen mentünk meg, melyet újra kijátszva majd hasznunkra lehet. De alapesetben ha elértük, hogy az ellenfél ellőjön egy leszedést, akkor már sikeresnek mondható az akció.  Sok más 0-s költségű laphoz hasonlóan, ha megakadályozzák nem vesztünk sokat, ellenben a megfelelő pillanatban meccsfordító lehet.

hkk_sf

Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy a lap mindaddig blank, amíg nem sikerült egy lényt az asztalra hoznunk, így olyan pakliba ne használjuk, amelyben csak elszórtan vannak lények. A hátrányát pedig tökéletesen ki lehet játszani Villámháború mellett, mivel a bármelyik körben visszavett lényt akár a következőben újból meg lehet tolni. Személy szerint úgy gondolom, hogy a Végső mentsvárnak még lehet létjogosultsága, ezalatt inkább a korlátozottabb formátumokon való előbukkanását értem. Ha van meglátásod a lappal kapcsolatban, ha látsz potenciált a Végső mentsvárban, akkor kérlek oszd meg velünk a véleményed!

Szatmári Bálint

16 thoughts on “Randomlap

 1. “A topkategóriás semlegesítések sajátossága (pár kivétellel), hogy kijátszásuk után nem rendelkeznek asztalról működő, állandó képességgel, tehát létrejöttük után már nem jelentenek különösebb veszélyt az ellenfélre.”

  Hamarosan…

 2. nem látszódik az aláírás(vagy csak a gépem rossz)
  Látom benne az erőt, de a drakolder negátor sajnos nem ugrik vissza a kezembe. Viszont a gésa újabb 2 lapos előnnyel gazdagít.

 3. Birtoklással is érdekes lehet egy semlegesítős kontroll, igaz ott ahátrány hogy az ellennek is megadja (így már max móka decknek jó) de esetleg Átokpulzáns(új) is jó lehet, vagy az örök klasszikus, A Gépezet(új) , nyilván, IKt nem kapod meg és nem lehet életmentő hatásnak használni, de sebez és visszaad egy semlegesítős lapot.

 4. Barti, tudsz kölcsönadni 25-re a kedvenc lapjaidból? (3 ködmangó, 3 Molgan, 3 Köd)

  Éjfatty Úr (Laci)

 5. Tlurlang uraságot tisztelettel megkérném(nem első alkalommal), hogy fejezze be az offolást és az ilyen jellegű tarhálásokat magánban vagy a beho oldal megfelelő topikjába folytassa!!!

 6. Ráadásul a színe is jó!
  Nekem el is van rakva 3, éreztem,hogy ez még használva lesz…
  De kösz használatára írt ötleteket.

 7. Teljesen jó papír, kijátszáskori képességeken kívül olyan lapokkal is kombós lehet, mint a Tlurlang tojás vagy a Sötét elf úrnő, hogy újratöltsük őket, amikor már lefogytak róluk az életjelzők.

 8. Legutóbb a végzetúr kombóban használtam ezt a lapot, és oda szerintem alap.
  A cikk megállapításaival egyetértek.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.