Pörgős formátumon jött el újból a köd ideje

Juhász Ferenc nyerte a múlt heti Excelsioros versenyt.

Április 15-én került megrendezésre legutóbbi versenyünk, amely a legközelebbi Beholderes versenynek megfelelően egy sima hagyományos pörgős verseny volt. Hála Iste… akarom mondani Rolandnak (many thx!) végre tudtuk használni a sorsolóprogramot, és volt lehetőségünk némi időt spórolni, amire szükségünk is volt, mert be kellett várnunk a dugóban ragadt játszópajtásokat, valamint jutott így idő megtekinteni Pit legújabb kiskutyás videóit, továbbá sikerült upgrade-elni Pit kutyalexikonját is… 😛

IMG_1902

A 7 fordulós versenyen 14-en vettünk részt, melyen szabálylapdömping volt tapasztalható (12-en használtak valamilyen szabálylapot), és ebből 3-an nagyon rápörögtek Dave legutóbbi szép eredményeire, de mindhiába, hisz egyiküknek sem sikerült az élmezőnybe kerülnie.

Szabálylap (9)

 • 3 Korlátozás(víziós homokórás hoki)
 • 2 Változó környezet (zanszilánk kombó, valamint Magányos torony kombó)
 • 1 Ősi rúna (Trinigan)
 • 1 Zarknod bilincse (lényes kontroll)
 • 1 Sokszínűség (ködös)
 • 1 Lépéselőny (vámpírok)

Követő(2)

 • 1 Arochos
 • 1 A legfőbb követő (ködös vonal)

Egyéb(3)

 • Hálócsapda + Törpe-gnóm Glion
 • Hegymélyi keltető + Legendák Völgye
 • A bőség zavara + Thormedor, vadászmester

A dobogó legfelső fokára a nagy számok törvénye ellenére egy követős koncepció állhatott fel, amelyet egy korlátozó szabálylap (Zarknod bilincse), valamint egy kontroll pakli (Sokszínűség) követett.

A végeredmény

I. Juhász Ferenc (paklilista)

Köd pakli A legfőbb követővel

II. Veszprémi Dániel (paklilista)

Kontroll pakli Zarknod bilincsével

III. Kocsis István (paklilista)

Kontroll pakli Sokszínűséggel

IMG_1900

Nehezen megjósolható, mennyire vetítheti előre ez a kis minta az elkövetkező beholderes verseny képét, de mindenképp érdekesnek mondható, hogy a mezőny ennyire a szabálylapok erejére bízta magát, továbbá talán a VH-nak, és a pörgősökön általánosságban várható sok tiltó (rúna, mező, változó) szabálylapnak megfelelően csak egyetlen drágító szabálylap jelent meg a versenyen. Ti mire számítotok? Mit vártok a pörgős versenytől?

Mindenkit várunk szeretettel a következő, április 29-én megrendezése kerülő versenyünkön. A formátum jelenleg még formálódik, ha szeretnétek javaslatot tenni, azt bátran tegyétek meg komment formájában!

Juhász Ferenc

13 thoughts on “Pörgős formátumon jött el újból a köd ideje

 1. Nemcsak kanál nincsen,hanem meta se…
  Kratulálok a kecifeieknek, bráfo, pasztmek! 🙂

 2. THX Kecifei!

  Meta sztem 1-2 éve nincs.Vagyis van,de oly változó és olyan sokszínű, hogy vele kalkulálni nagyon nehéz.Rengeteg bivaly erős deck van ami simán odaérhet előre.Ami egyik versenyen elúszik és hoz pl egy 6/2-6/-3at az simán hozhat kövi versenyen egy 6/5-öt mert kapott egy jobb sorsolást vagy kiélezett szituációban most épp nem kikapott hanem nyert 2:1-re. Nyilván ez a játéknak magának jó tesz. ,de egy verseny játékosnak akinek fontos az eredmény viszont para(lehet ha a bráner rossz oldalára kerül gyakorta).
  Az én fejemben is rengeteg pakli van amivel szívesen elindulnék és most jelenleg nem azért nem teszem meg mert nem merek velük elindulni mert jó eséllyel elúszok(pár éve inkább ez volt a jellemző) hanem mert egyszerűen nincs annyi időm, hogy elvigyem az összes ilyen decket a versenyekre.

 3. Valószínűleg(ha nem lesz komoly ellenállás:P) akkor kövi versenyünk ápr 29.én Dungisnak megfelelően Isteni egyensúly lesz és az azt követő ápr 13 pedig Sokszínűség jutalma.

 4. Meddig szoktak kb. ezek a versenyek tartani? Csak mert 29-én épp Pesten leszek, de nem ártana még vhogy hazajutni 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.