Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

Köd előttem, köd utánam…

A Szivárgás rovat előző heti kiadásában már beszámoltam a blokkolós köd paklival tett próbálkozásomról, most pedig úgy alakult, hogy ismételten egy ködös összeállítás került a kezembe kedd délután, ezúttal azonban egy teljesen más jellegű deck, méghozzá Zarknod börtönével támogatva.

kodmangoA szabálylapválasztás ihletét egy új köd lap adta, hiszen elég jól illeszkedett a Börtönhöz, amely amúgy sem idegen közeg a köd számára, hiszen itt nyugodtan keresgélhetünk, mindig az optimális megoldást előhúzva – ezek az esetek többségében A feledés köde, a Szétterjedő köd, az Altató köd, a Bomtar trükkje, illetve az egyik új köd lény voltak. Maga a pakli nagyon jól működött (igaz, a “metagame” is kedvezett), az ominózus új köd lap kapcsán azonban többünkben is kétségek merültek fel, hiszen általában a “nulla lapos” Ködmangó-Molgan kombóhoz hasonló hokit eredményezett az esetek többségében, és nem vagyunk biztosak abban, hogy a játékosok szeretik az efféle szisztematikus (és a köd ikon miatt kis túlzással húzásfüggetlen) koncepciókat. A kommentek között bátran osszátok meg a véleményeteket ezzel kapcsolatosan, hiszen a lapok erőssége és balanszolása mellett a játékosok igényei is nagyon sokat nyomnak a latba a tesztelés során!

Ami a többi koncepciót illeti, szokás szerint sokféle koncepciót próbálgattak a többiek. Barti és Makó Balázs Kragoruztak, előbbi Lassan járj!-jal, utóbbi pedig Lépéselőnnyel próbálgatva az új mágikus védekezésű lényeket; Dani Zoli és Valler Krisz az új lapokat kapó életjelzős koncepciót tesztelték, A legfőbb követővel, illetve Hegymélyi keltetővel; Dév az új teknősöket pörgette Sheran követőjével, Gice Lassan járj!-as tárgy paklit próbálgatott, Miklós egy új (egyelőre még bőven kísérleti) szabálylappal játszott, Gáspár Tomi Beldianos lovas deckkel tolta, JuFe a jó öreg Korlátozásos gyűjtőgeneráló paklit hozta el (főleg egy közelgő Zénes lap végső tesztelése okán), KisFec pedig az új manókat vetette be, méghozzá Hatalmas manót használva. Nektek melyik mozgatja meg leginkább a fantáziátokat?

Csető Zsolt

17 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. járjas kragoru 🙂
  mellesleg Zsolti,a szövegben szerintem mágikus védekezésű lényeket akartál írni(nem támadásút)
  részemről semmi baj azokkal a paklikkal,amik mangó-molgan kombóval kezdenek,közel sincs olyan idegesítő,mint a dalnok

 2. Sok jó köd lapot a népnek!

  Az új zénes ködös lapok miatt jár a dícséret a tesztelő brigádnak, jól sikerültek és végre van köztük értelmes zsz ik-jú is.

  Olyan ködös lapokra lenne szükség, amelyek nem az 5 követős vonalat erősítik, az már így is elég erős, hanem pl sokszínt, börtönt, járj, erdő esetleg köd követőbe jók.

  Néhány javaslat: Olyan köd lap, ami szabálylapot/követőt kapcsol be vagy ki (persze borsos áron és feltétellel), vagy pl manát bukat/lop (mint a daraboló), illetve valamilyen reakció köd lap is jöhetne, mert ami most van az elég röhejes. Lehetne pl olyan ködös lapot kiadni ami hasonló dolgot tud, mint az agysokkoló/zilak/din. esetleg semlegesítéses ködöd lények…

  A manókat énis kedvelem elég erősek, de ha jön még néhány új darab, akkor lehet már nem csak fajon fogjuk őket viszontlátni.

  Kragoru sosem volt a kedvencem, de jöhetnek, mert a játékot szinesítik. Ugyanez a véleményem a gyűjtőgenről és az életes cuccokról is.

  Mostanában eléggé elszaprpodtak az ilyen jelzős dolgok, kellene valami ellenlap, mint pl a csáp isten, csak kicsit olcsóbban és instantként.

  Egyenlőre ennyi jut most eszembe…

 3. Köd lapból nem kéne hokizosakat kiadni. Már most is elég ingerlő hogy kis tulzásal 45 lap van valakinek a kezében. Ha már úgy is nerfelve lettek az ingerlő pasziánszos paklik nem kéne újat teremteni helyettük.

 4. A Mangó-Molgan szerű “ködhokik” nem igazán “ejtik ámulatba” az ellenfeleket, sokkal több panaszt hallok róla, mint amennyi éljenzést.

  Szerintem sem kell további hasonló ködös vonal a játékba, de pl. Ákos által felvázolt ködös lapok jöhetnének.

 5. Ködös lapokból olyanokat is ki lehetne adni amiket ki lehetne forgtani counternek HA úgy került a gyűjtőbe hogy ködkerestél vele például, de én is az Ákos által felvázoltakat támogatnám

 6. Szerintem nem kell több ködös lap. A galetkis vonal még csak-csak értelmes volt (bár ugye nekik most annyi), de ezt a “bármit húzok jót húzok” paklit kár erősíteni.

 7. Nem kell több ködös-hokis lap, azonban örömmel hallom, hogy az életjelzős pakli és a kragoru is erősödik 🙂

 8. Ákos +1

  Ködös körszakítás esetleg? (balanszos költséggel, akár a semmibe is kerülhet kijátszás után)

 9. Jelzős dolgok ellen ott van ellenlapként a Mágiapróba, elég olcsó és megfelelő paklik ellen nagyot szól.

 10. Ami nem kell kell: cantrip vagy kör végén húzató köd lapok. A hócipőm tele van a Végső ködökkel, Homályurakkal, Jövő ködbe burkolózikkal…

 11. KALÓZ PAKLIRÓL SZIVÁROGTASSATOK MÁR, SZÁRAZFÖLDI PATKÁNYOK, KÜLÖNBEN ÁTHÚZATOM A HAJÓFENÉK ALATT AZ EGÉSZ BLOGSZERKESZTŐ GÁRDÁT! HARR HARR! 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.