Változások a HKK Blog versenyein

Fontos tudnivalók a HKK Blog versenyein bevezetésre kerülő változásokról.

A következő hónaptól fogva több kisebb-nagyobb változtatást is be fogunk vezetni a HKK Blog versenyein, melyek reményeink szerint tovább javíthatják majd a rendezvények színvonalát. Íme a tudnivalók, pontokba összeszedve:

 • A verseny kezdetének időpontját előrehozzuk 10:30-ról 10:00-ra. A nevezés ennek megfelelően 9:30-kor kezdődik majd. (Ezzel együtt megkérnénk benneteket, hogy a Dungeon nyitásáig ne tartózkodjatok a ház udvarában, hogy ne zavarjuk az ott lakókat!)
 • A versenyt minden esetben kereken 10 órakor indítjuk majd az addig benevezett játékosokkal. Paklilista leadása továbbra is kötelező!
 • A versenyen egy fordulóra 55 perc áll rendelkezésre. Ha az idő lejártakor még zajlik egy meccs, akkor az a szabály, hogy az aktív játékos még befejezheti a körét, és az ellenfelének is lesz még egy köre. Ha ez alatt sem születik győzelem, az eredmény döntetlen.
 • Az általánosan tiltott lapok közül csak A kétségbeesés hatalma, az Elmerombolás és a Nekrofun máglya tiltása érvényes.*
 • A gyengített lapok közül csak a Varkaudar fetisiszta, a Szánalmas teknős (új), a Nil herceg dalnoka (új), az Életadó (új), az Előnyös üzlet (új), a Méonech fürkész és a Thu’zad megszégyenítése nerfje érvényes, a többi lap úgy működik, ahogy rá van írva.*
 • A legjobb amatőrök mellett immáron a legjobb kezdő (0 profi pontos) játékost is külön fogjuk díjazni, méghozzá 1 csomag Mágusok alkonyával.

*Az engedélyezett tiltott és nerfelt lapok listája a későbbiekben változhat, mindig olvassátok el figyelmesen a versenykiírást!

Következő versenyünket május 17-én (vasárnap) tartjuk, ahol hagyományos formátummal várunk majd benneteket. Ekkor már élni fognak a fenti módosítások – reméljük, hogy elégedettek lesztek velük!

Csető Zsolt

17 thoughts on “Változások a HKK Blog versenyein

 1. Rettegjen mindenki a Boszorkánykirály haragjától!

  Vagy inkább ne 😀

  Érdekes lesz, az biztos, bár itt még erősen ajánlott átfésülni a laplistát.

 2. Gondolom, a kereken 10 oras kezdes modosul, ha Krisztian megsem nyitna 1/2 10-kor 🙂 es nem lene ido benevezni az amugy 1/4 10 ota ott alldigalo jatekosokat.

 3. Sorbanállás miatt még sosem késtünk (Krisz is előbb szokott nyitni általában, megkönnyítve a dolgunkat), úgyhogy ebből nem hinném, hogy lenne probléma.

 4. Ha esetleg vis maior lenne, és valamilyen okból nem tud elkezdődni a nevezés legkésőbb 9:30-kor, akkor minimum 30 percnyi időt mindig biztosítani fogunk a nevezésre, de ilyen remélhetőleg nem fordul majd elő. 🙂

  De az alapszabály az lesz, hogy _legkésőbb_ 9:30-kor elkezdjük a nevezést, és ebben az esetben fixen 10:00-kor kezdjük a versenyt.

 5. A később kezdés a legkisebb gond, mert a játékosok könnyedén meg tudnák oldani, ha akarnák (pl. előre fizetett nevezés, előre megírt decklista vagy az azok, akiknek még nincs paklija, előbb kérnek papírt (esetleg előre hoznak), megírják és aztán állnak sorba).

  Ezt meg lehetne támogatni persze szervezői oldalról is (pl. előre fizetett nevezéseket, amikre végül nem jött el a játékos, visszafizetni valamikor személyesen), de fölösleges.

  Persze én leszek az, aki a helyszínen kunyerálja össze a sideját 😀

 6. A paklilista előre leadsásval lehetne sok időt spórolni szerintem,, ennek millió egy módja lehet: email , facebooke seményen becsattolod,google shared drive, dropbox, vagy szimplán othon már előre összeírod…..alsó hangon egy negyed óra nyerhető lenne vele.

 7. Palmutra@
  Ez egy nagyon jó ötlet! A mai internetes világban bizony valahogy így kellene csinálni!
  Hogy ez eddig senkinek nem jutott eszébe……..

 8. A lista előre leadására eddig is volt lehetőség, és csinálták is páran (van, aki rendszeresen mailben küldi pl.). Ami megnehezíti a dolgot, az a kölcsönadogatás, hiszen ha csak verseny előtt áll össze a paklid, akkor nyilván nem tudod elküldeni előre (még akkor sem, ha egyébként tudod, mi lesz az 90% eséllyel), így ezt nem várhatjuk el.

  Mindenesetre gyorsítja a lebonyolítást, ha valaki előre küldi a listát, vagy már otthon megírja, úgyhogy aki ezt teszi, annak nem győzzük megköszönni! 🙂

 9. Ezigaz, ellenben ha az ember már előre összeírja azt amit fixen visz, akkor már egy csomó időt lehet spórolni, ha csak már pl pár darab lapot kell felírni véglegesítésképpen, emellé még hozzájön, hogy előre fórumra ki lehet írni hogy keresel valamit, akár kölcsön akár biznisz.

 10. Ja, persze, ez mind igaz. Engem nem is kell meggyőznöd, inkább a játékosokat kell, hogy gyártsanak otthon többen paklilistát, és mindenkinek könnyebb lesz! 🙂

 11. Hát, amikor megírod előre a 200 lapos csatamezőt, vagy a soxínt majd a helyszínen kiderül, hogy mégsem tud senki sem adni szabálylapot a deckhez. 😀 (szerencsére nem a tapasztalat szól belőlem)

 12. Hát igen … ez nekem lesz nehéz odaérni, nem kapkodni, de ha 1 szer 2 szer lecsúszok az indulásról . Biztos tanulok belőle 🙂

 13. A vasárnapi verseny egy próba vagy ha nincs extra kicsi létszám (20-nál kevesebb), akkor mindenképp átálltok erre?

 14. Nem tervezünk átállni, azért lesz most kivételesen vasárnap, mert szombaton a Pitypang Majálison leszünk. 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.